Oglasno sporočilo

V maniji po kriptovalutah so vsi pozabili na tega velikana, ki je še enkrat dosegel rekord

Čas branja: 1 min
23.01.2018  00:32

Applove delnice so konec leta 2017 postavile nov rekord s ceno 177 dolarjev, analitiki pa menijo, da bi tržna vrednost podjetja januarja lahko dosegla milijardo dolarjev. Leta 2017 se je vrednost delnice Appla zvišala kar za 46 odstotkov.

Fortrade je za vse, ki se zanimajo, kako ravnati s ceno delnic Appla in drugih podjetij (CFD), ali ki preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen priročnik »Kako trgovati s ceno delnic iz Vašega naslanjača«. Priročnik je prilagojen vsem stopnjam znanja in ga je mogoče prenesti prek spodnje povezave.

Brezplačen priročnik »Kako trgovati s ceno delnic iz Vašega naslanjača« si oglejte tukaj.

Izdelki iz Applove serije iphonov leta 2017 so vključevali tri nove modele: iphone 8, 8-plus in iphone X, model, ki je bil izdan ob desetletnici iphona. Napovedan 12. septembra, je iphone X vstopil v predprodajo 27. oktobra in uradno postal dostopen 3. novembra. Začetna cena iphona X je 999 dolarjev.

Poslovni rezultati podjetja Apple so v zadnjem četrtletju 2017 presegli pričakovanja. Čisti dobiček na delnico je dosegel 2,07 dolarja, prihodki pa so zrasli na 52,6 milijarde dolarjev. Ocena podjetja za prihodnjo prodajo modela iphona za leto 2018 znaša od 84 do 87,5 milijona kosov, kar kaže na optimistične napovedi o iphonu X.

Brezplačen priročnik »Kako trgovati s ceno delnic iz Vašega naslanjača« si oglejte tukaj.

Intenzivna naložba na Kitajsko, ki je postala tretji največji trg za Apple (po ZDA in Evropi), se je splačala. Prodaja na Kitajskem je dosegla 9,8 milijarde dolarjev, kar je za 12 odstotkov več kot leta 2016.

Tudi če se računalniški trg zmanjšuje, Apple še vedno dosega rekordno prodajo za legendarni mac. Prihodki od prodaje so se v primerjavi z letom 2016 povečali za 7,17 milijarde ameriških dolarjev ali za 25 odstotkov, kar je rekordno.

Fortrade Ltd. je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji od FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970. Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo produkte, ki temeljijo na finančnem vzvodu in so lahko zelo tvegani za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več od višine vašega depozita. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to počne popolnoma na lastno odgovornost.
FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Članki
Članki Koliko se bo po brexitu skrčil evropski parlament?

Kaj se bo po brexitu zgodilo s 73 sedeži evroposlancev iz Velike Britanije? Evropski parlament je danes izglasoval svoj predlog, ki ga...

PRO
Članki
Članki Kje se letos skrivajo naložbene priložnosti?

Globalno gospodarstvo je preseglo vrh ekonomskega cikla in gospodarstva se srečujejo z manjšimi rastmi, ki pa jih ne smemo enačiti z...