Oglasno sporočilo

Ne čakajte več na »pravi trenutek«

Čas branja: 2 min
28.11.2017  14:34
Ne čakajte več na »pravi trenutek«

Vam konec meseca ostane vsaj kak evro? Na bančnem računu se ob sedanjih obrestnih merah ne bo posebej bogato plemenitil. Za naložbe se boste morali usmeriti drugam. Ne glede na to, ali so vaš cilj lasten dom, poroka, prihodnost vašega otroka ali pa lepša zrela leta, so vzajemni skladi prava odločitev. In kdaj začeti? Dlje varčujemo, več se nabere na koncu. Danes je torej drugi najboljši dan za začetek varčevanja. Prvi je že za nami.

KD Galileo je prvi slovenski sklad. Ustanovljen je bil že leta 1992, z leti pa se je razvil v globalni sklad, ki je pametna izbira za vsakega vlagatelja, saj prilagaja portfelj razmeram na trgu. Med rastjo delniških trgov investira v delnice, v manj ugodnih razmerah pa premoženje prerazporeja v varnejše oblike naložb. Zaradi svoje globalne usmeritve in fleksibilnosti zagotavlja stabilen dolgoročen donos, zato se da uporabiti v portfelju tudi kot blažilnik tveganja.

Tu je pet njegovih prednosti.

1. Sredstva se plemenitijo po vsem svetu.

Ko vložimo sredstva v KD Galileo, se ta plemenitijo na razvitih trgih. Pretežno gre za naložbe v gospodarstvih, ki so trdnejša in manj izpostavljena nihanjem. Poleg Slovenije so to ZDA, Italija, Nemčija, Španija, Japonska, Velika Britanija, Švica in druge države.

2. KD Galileo je vsestranski sklad.

Rek »ne nosite vseh jajc v eni košari« velja tudi za naložbe v sklade. Portfelj KD Galilea je mešan, sestavljen iz delnic, državnih in podjetniških obveznic, instrumentov denarnega trga, zamenljivih obveznic, enot drugih skladov, depozitov in denarja.

3. Svet se vrti, sklad se prilagaja.

Razmere na trgih se spreminjajo in prednost KD Galilea je tudi ta, da je fleksibilen. To pomeni, da se prilagaja razmeram na trgu in se zanj iščejo priložnosti v različnih naložbenih kategori­jah.

4. Najboljši sklad, najboljši upravljavec.

V letu 2017 je bil KD Galileo izbran za najboljši mešani globalni fleksibilni sklad v tri- in petletnem obdobju po izbiri revije Moje finance. Aleš Lokar, vodja upraviteljske ekipe sklada KD Galileo, je prejel priznanje za najboljšega upravljavca leta.

5. Primeren je tudi za vas.

»Vlagatelj v vzajemni sklad je danes lahko manj zaskrbljen, kot bi bil v preteklosti, ko je moral v določeno naložbo investirati večino svojega premoženja,« pravi Aleš Lokar. Dodaja, da je izjemna prednost skladov pred drugimi naložbenimi možnostmi tudi razpršitev premoženja, in izpostavlja, da lahko začnete v skladih plemenititi premoženje tudi z nižjimi mesečnimi zneski. Počasi, korak za korakom.

KD Galileo, mešani fleksibilni sklad, je podsklad KD Krovnega sklada, ki ga upravlja KD Skladi, družba za upravljanje, d. o. o., Dunajska cesta 63, Ljubljana. Prospekt krovnega sklada z vključenimi pravili upravljanja, dokumenti podskladov s ključnimi podatki za vlagatelje (KIID) ter zadnje objavljeno letno in polletno poročilo krovnega sklada v slovenskem jeziku so vlagateljem v tiskani obliki brezplačno na voljo na sedežu družbe in vpisnih mestih, v elektronski obliki pa so objavljeni na spletni strani www.kd-skladi.si, kjer vlagatelj najde tudi druge podatke in informacije o podskladu.

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 6

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Prelom: ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe – kaj to pomeni za ceno vaših posojil? 2

Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu, že januarja 2018 začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala...

OGLAS
IKT
Članki
Članki Zaupni dokumenti naj ostanejo zaupni

Nezaščiten tiskalnik je lahko za hekerja zanimiva vstopna točka v informacijski sistem podjetja