Oglasno sporočilo

Več kot 80 odstotkov Slovencev bi takoj zamenjalo službo

Čas branja: 3 min
20.11.2017  00:45
Sodite med 81 odstotkov slovenskih delavcev, ki bi takoj zamenjali službo, če bi se pojavila dobra priložnost? Ne glede na to, kako zadovoljni ste s svojo trenutno kariero, je pametno, da zanjo aktivno skrbite. 29. novembra se boste lahko na enem mestu predstavili več kot 75 podjetjem, ki imajo razpisana atraktivna delovna mesta. Poleg tega vam bodo na voljo karierno svetovanje, karierna predavanja in predstavitve uspešnih karier. Čas je, da si ustvarite boljšo službo!
Več kot 80 odstotkov Slovencev bi takoj zamenjalo službo

Bi tudi vi radi zamenjali službo?

V spletni raziskavi, ki jo je pred kratkim opravil slovenski spletni portal za iskalce dela Mojedelo.com, so bile kar tri četrtine vprašanih takoj pripravljene zamenjati službo, če bi se pojavila dobra priložnost. Kar 90 odstotkom pa je najbolj pomembno, da delajo v podjetju, ki je v koraku s časom in jim omogoča moderne oblike dela. Poiščite delo, ki ga boste z veseljem opravljali na Kariernem sejmu MojeDelo.com 29. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Tam bo kar 75 delodajalcev morda iskalo prav vas. Med njimi so Petrol, Krka, Lek, Generali, GEN-I, Hidria, Iskratel, Gorenje, Revoz, Akrapovič, A1, Lidl, Merkur, Atlantic grupa, Savatech, Dorssen, Vzajemna, Adria Mobil, Iskraemeco, Knauf Insulation, Hofer trgovina, Slovenska vojska, Hella Saturnus, Spar Slovenija, Pošta Slovenije, Kolektor, Goodyear, Intra Lighting, Mahle letrika, odelo Slovenija, in številni drugi.

Naj vas v roke vzamejo strokovnjaki – brezplačno

En dan, 75 delodajalcev, karierna predavanja, karierna svetovanja ter predstavitve uspešnih karier. 15. Karierni sejem MojeDelo.com bo rekorden.

Opravite več pogovorov, kot jih sicer lahko v letu dni, posvetujte se z izkušenim kariernim svetovalcem, opravite psihometrično testiranje in raziščite, v čem ste dobri in kje so vaše šibke točke. V fotokotičku vas čaka fotograf, pri katerem boste prejeli profesionalno fotografijo za vaš življenjepis. Vstop je prost, vsa svetovanja, testiranja in fotografiranje lahko opravite brezplačno.

Kul kariere uspešnih posameznikov

Slovenci smo še vedno prepričani, da se do kariere v največ primerih pride prek zvez in poznanstev. Uspešni posamezniki na Kariernem sejmu MojeDelo.com bodo predstavili svoje zgodbe, ki pričajo o tem, da si uspeh ustvarjamo sami. Kako so krojili svojo karierno zgodbo, bodo med drugim predstavili Lior Kochavy, idejni vodja priljubljene kulinarične tržnice »Odprta kuhna«, televizijski voditelj in novinar Sekumady Conde ter filmski podjetnik, ki je zaslužen za prerojeni Kino Gledališče Bežigrad, Denis Vehabović.

Tiste, ki imate podjetniško žilico ter si želite ustvariti svoj posel, pa bodo uspešne podjetniške zgodbe navdihovale v Podjetniškem kotičku, kjer se bodo predstavili številni in raznoliki podjetniki.

Na zmenek ne bi prišli nepripravljeni – s pogovori je enako

Da od kariernega dogodka odnesete največ, se nanj dobro pripravite. Na zmenek po navadi ne odidemo neurejeni in slabe volje – enako je s pogovori za službo ali predstavitvijo delodajalcem. Preverite, kakšne ljudi iščejo posamezna podjetja, in se pripravite na tiste, za katere boste najbolj zanimivi. Pripravite natisnjene življenjepise, predstavitveni nagovor, izvedite čim več o podjetju in predvsem bodite pripravljeni z argumenti, zakaj ste ravno vi prava izbira zanje. Pridobite kontakt osebe, s katero ste govorili, po dogodku vzpostavite stik z njo ter jo spomnite nase.

FINANCE
Kako lahko pridete v Turčijo na finale Eurobasketa 11

Kako in za koliko do finalne tekme v Istanbulu

IZVOZNIKI
Novice
Novice Hitri pregled tedna: Švicarji kritizirajo Hrvaško zaradi odnosov s sosedi, VW miri napetosti v koncernu, Avstrijci pa gredo na volišča

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

IZVOZNIKI
Novice
Novice Hitri pregled tedna: Iznajdljivost hrvaških gostincev, Nemci šokirani nad cenami letalskih vozovnic, Italijani pa naredili električno vespo

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

PRO
Članki
Članki Finančni vodnik 2019: Vse kaže, da ne sledi preteklost

Svež letni vodnik z izbranimi članki o dogajanjih na svetovnih finančnih trgih in s finančnimi nasveti.