Oglasno sporočilo

Zavarujte svoje poslovanje s finančnim asistentom Companywall Business

Čas branja: 4 min
16.11.2017  09:23
Zavarujte svoje poslovanje s finančnim asistentom Companywall Business

Vsako podjetje se v svojem poslovanju znajde pred težko odločitvijo, ali tvegati in zaupati novemu poslovnemu partnerju, dobavitelju, kupcu in z njim poslovati ali pa se iz posla raje umakniti.

Dvom o tveganosti vsakršnega novega posla pa tudi v že vpeljana sodelovanja je nujen in upravičen, saj je pred tveganimi poslovanji podjetje težko obvarovati, še težje pa popravljati negativne posledice. Zato je pomembno, da vnaprej pridobite objektivne, zanesljive in prave informacije ter ocenite, ali in koliko je poslovanje z izbranim podjetjem lahko tvegano.

Seznam za sledenje uporabnikom omogoča, da so pravočasno obveščeni o vseh spremembah podjetij, s katerimi sodelujejo

Poslovno okolje se stalno spreminja in tudi zdrava podjetja lahko zaradi različnih dejavnikov zabredejo v težave, zato je pomembno, da pred tem zavarujete podjetje. Kadar imamo pravočasne informacije o blokadah na računih, spremembi direktorja, davčnih dolgovih, stečajih in podobno, se imamo možnost pravočasno pravilno odzvati.

Da bi si nenehno poizvedovanje kar najbolj olajšali, na seznam za sledenje dodajte podjetja, s katerimi sodelujete (dobavitelje in kupce) ali želite sodelovati, finančni asistent pa bo spremljal vsakršne spremembe in vas o tem takoj obvestil po elektronski pošti, pojasnjuje direktorica Companywalla, d. o. o., Maja Kljun.

Zanesljiva in uveljavljena metoda preverjanja dejanskega poslovnega stanja podjetja je bonitetno poročilo

Bonitetno poročilo je pomemben dokument, ki v celoti povzema finančno stanje poslovanja podjetja. Na podlagi podatkov, ki ga sestavljajo, lahko z veliko gotovostjo ocenite tudi njegovo prihodnost.

Bonitetno poročilo sestavljajo osnovni finančni podatki, bilanca stanja, izkaz uspeha, kazalniki in grafična analiza finančnih podatkov (EBIDTA, ROE, ROA, kapital …). Na voljo so tudi podatki o lastništvu in udeležbi v sodnih postopkih ter uvrstitev v enega izmed petih bonitetnih razredov.

Na Companywall Business lahko bonitetno poročilo izvozite v slovenskem ali angleškem jeziku.

Certifikat bonitetne odličnosti bonitetne hiše Companywall sam po sebi govori, da imetniki poslujejo zanesljivo in imajo svetlo prihodnost

Bonitetna ocena, ki je del bonitetnega poročila, se izračuna na podlagi finančnih podatkov, prejetih od AJPES, po metodologiji bonitetne hiše Companywall (več podrobnosti o metodologiji lahko najdete tudi na spletni strani). Temelji na podatkih finančnega poročila za prejšnje leto, spreminja pa se tudi glede na dinamične dejavnike, kot so zanemarjanje davčnih obveznosti, sodelovanje v sodnih postopkih in podobno.

V primerjavi z nekaterimi drugimi bonitetnimi hišami za izračun ocene in izdajo certifikata bonitetna hiša Companywall uporablja enako metodologijo, s katero želi, da tudi tisti, ki ne uporabljajo finančnega asistenta, pridobijo točno informacijo o bonitetni oceni, ki si jo je prislužilo podjetje.

Certifikat bonitetne odličnosti je dobro orodje pri sklepanju novih poslov. Velja za kredibilno oceno uspešnosti in zanesljivosti podjetja, s katero si lahko utre dobre poslovne priložnosti. V številnih primerih lahko pomeni glavni dejavnik pri izbiri poslovnega partnerja ali dobavitelja. Sam certifikat bonitetne odličnosti pa je tudi dokazilo za odlično vodenje podjetja.

Certifikat bonitetne odličnosti v fizični obliki je primeren, da ga razstavite v pisarni ali poslovni enoti, v obliki elektronske pasice pa ga lahko nastavite v elektronski podpis, na predračune, račune, druge dokumente in ali ga poudarite na spletni strani, da ljudem takoj pokažete, da ste kredibilno in zaupanja vredno podjetje.

»Bonitetna ocena se dodeljuje na podlagi poslovnih izkazov v številkah, sama po sebi pa je veliko več. Govori o človeku, ki vodi podjetje, njegovih zaposlenih ter kakšni ljudje so.« Maja Kljun, direktorica Companywalla, d. o. o.

Že povzetek, ki ga najdete v finančnem asistentu Companywall Business, vam izda, ali podjetje svoj položaj na trgu utrjuje ali pa bo z načinom poslovanja zašlo v težave. Dodatno lahko registrirani uporabniki spremljajo tudi Companywall Business +, kjer so na voljo podatki o javnih naročilih, o tem, s katerimi davčnimi oazami subjekt posluje, podatki o javnih obravnavah in insolvenčnih postopkih, v katerih je udeležen, vpogledajo lahko tudi transakcije iz državnega proračuna.

Podrobneje preverite premoženje podjetja s seznamom nepremičnin

Številna podjetja nimajo vrednejšega premoženja, prav tako so lahko v visokih dolgovih. Te informacije pridobite s preprostim vpogledom v letno poročilo ali bilanco stanja, za še bolj poglobljeno analizo premoženja poslovnega subjekta in lažjo oceno poslovnega tveganja pa je na voljo tudi seznam nepremičnin, ki jih ima podjetje v lasti.

Ne spreglejte niti podatkov o aktualnih dražbah nepremičnin in premičnin.

Z registracijo pridobite vpogled v prave informacije, zavarujte svoje poslovanje in izkoristite vse, kar vam Companywall Business lahko ponudi. »Vsakemu podjetniku želimo zagotoviti varno poslovanje, zato je cena naše storitve dostopna vsakomurkončuje Maja Kljun.Companywall, d. o. o., Kuzmičeva ul. 5, Ljubljana
T: 01/320 92 92, 070/574 654

E: info@companywall.si
Davčna številka: SI55591175
Matična številka: 6356087000

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...