Oglasno sporočilo

Kako je Summit Leasing Slovenija stroške tiskanja znižal za petino

Čas branja: 2 min
15.09.2017  06:30
V podjetju Summit Leasing Slovenija so se odločili za temeljito prenovo tiskalniškega okolja. Ponudnik jim je področje tiskanja spremenil v udobno storitev.

Summit Leasing Slovenija je imel v zadnjih letih zelo heterogeno tiskalniško infrastrukturo, ki se je gradila postopoma oziroma po potrebi, tako kot je raslo podjetje. Posledica je bila razvejena mreža različnih modelov tiskalnikov in večopravilnih naprav različnih proizvajalcev.

Imeli so dva dobavitelja in vzdrževalca tiskalniške infrastrukture. Že osnovna opravila, kot je skrb za potrošni material, so lahko v podjetju povzročila logistični kaos. Podjetje prav tako ni premoglo nadzornega sistema, ki bi skrbnikom omogočal nadzor nad tiskanjem.

Zato so se odločili za temeljito ureditev in optimizacijo področja tiskanja, s katero so dosegli boljši nadzor in upravljanje tiskalniške infrastrukture, poenostavili vzdrževanje ter znižali stroške poslovanja. Odločili so se tudi za predajo področja tiskanja v zunanje izvajanje specializiranemu ponudniku.

Pogodbe sodijo na papir

V nekaterih oddelkih podjetja je tiskalnik glavni sestavni del delovnega procesa, posebej na delovnih mestih, kjer zaposleni izpisujejo posojilne in lizinške pogodbe v več izvodih, začasni izpad tiskalnika pa je lahko velika ovira v delovnem procesu.

Načrte za korenito prenovo področja tiskanja so predstavili različnim dobaviteljem tiskalniške opreme in potrošnega materiala ter vzdrževalcem IT-okolja in preverili možnost predaje tiskanja v zunanje izvajanje. Ponudniki so morali poleg predloga načrta optimizacije tiskalniškega okolja predstaviti še možnosti nadaljnjega razvoja.

Med tremi ponudniki so izbrali podjetje Xenon Forte, ki je poleg temeljite analize in prenove tiskalniškega okolja zagotovilo še odkup opreme ter predstavilo načrt integracije poslovnih rešitev v tiskalniškem okolju. Celotno okolje so nato v dveh mesecih prilagodili izbrani storitvi upravljanja tiskanja, ki vključuje tudi do okolja prijazno vračanje in reciklažo izrabljenih tonerjev.

Prihranki in večje zadovoljstvo uporabnikov

Tiskanje je danes v Summit Lea­singu Slovenija storitev z operativnimi stroški – zanjo mesečno odštejejo okoli dva tisoč evrov. Delo nekdaj 40 tiskalnikov danes opravlja le še 24 tiskalniških naprav, večina je oddelčnih večopravilnih naprav. Stroški tiskanja so nižji za okoli 20 odstotkov.

Zadovoljstvo uporabnikov je zelo veliko, saj se nič več ne ukvarjajo z (ne)delovanjem tiskalnikov in potrošnim materialom. Za vzdrževanje in pravočasno zamenjavo potrošnega materiala namreč skrbi ponudnik storitve upravljanja tiskanja. Summit Leasing Slovenija od njega vsak mesec prejme poročilo o natisnjenih straneh in stroških po stroškovnih mestih, kar močno poenostavi tudi nadaljnje delo finančno-računovodske službe, saj področje tiskanja pomeni predvidljiv strošek.

Temelji za nadaljnji razvoj so postavljeni

V Summit Leasingu Slovenija imajo z novim tiskalniškim okoljem že nadaljnje načrte, ki obsegajo prenovo in optimizacijo procesa odobravanja pogodb. Večopravilne naprave Kyocera bodo postale interaktivni terminali, povezani z zalednim IT-sistemom, namenskimi lizinškimi aplikacijami ter dokumentnim in arhivskim sistemom ponudnika Mikrocop.

V družbi razmišljajo še o možnosti, da bi tovrstno tiskalniško-skenirno rešitev kot storitev ponudili svojim kreditnim posrednikom ter jim dodatno olajšali in pospešili delo.

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Japonce je za Slovenijo prepričalo, da smo cenejši od Švice, govorimo angleško in smo blizu kupcem 8

Dobra novica: Sumitomo Rubber Industries bo v Sloveniji proizvajal visokotehnološke elastomere za medicino! Lokacija tovarne bo znana...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (video) Mycron, Ptuj: strateški dobavitelj globaliziranim odjemalcem

V ptujskem Mycronu razvijajo in proizvajajo strateške izdelke za multinacionalna podjetja v industriji motornih koles ter medicinski,...

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...