Oglasno sporočilo

S SPIRIT Slovenija do večje konkurenčnosti na tujih trgih

Čas branja: 2 min
12.09.2017  13:00
Ne zamudite priložnosti za predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini

Uspešen prodor na tuje trge je cilj vsakega izvoznika, eno izmed najpomembnejših orodij za predstavitev podjetja, izdelkov in storitev na tujem trgu pa so predstavitve na sejmih.

Z namenom lažje in učinkovitejše predstavitve podjetij na sejmih, javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, v okviru katerih krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog. SPIRIT Slovenija poskrbi tudi za organizacijo, enoten izgled stojnice in svetovanje podjetjem za čim bolj uspešen sejemski nastop.

Glede na velik interes in zadovoljstvo podjetij s tovrstnimi predstavitvami, SPIRIT Slovenija vabi vsa podjetja, panožna združenja, sekcije in grozde oz. druga interesna gospodarska združenja, da do petka, 22. septembra 2017, sporočite svoj interes za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018. Seznam mednarodnih sejmov, vabila in prijavna gradiva za udeležbo na posameznih sejmih v letu 2018, bodo objavljeni na spletnem portalu www.izvoznookno.si.

Z elektronskim poslovanjem lažje do tujih poslovnih partnerjev

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v malih in srednje velikih podjetjih v obdobju 2017-2018, v okviru katerega lahko mala in srednje velika podjetja pridobite finančna sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja in si tako povečate možnosti za vstop ali širitev poslovanja na tujih trgih in posledično povečate mednarodno konkurenčnost.

SPIRIT Slovenija sofinancira stroške storitev zunanjih izvajalcev za izvedbo aktivnosti vzpostavitve ali nadgradnje: elektronske izmenjave med partnerji, digitalizacije nastopov na sejmih, spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, produktno-prodajnega videa in krepitev kompetenc – usposabljanja. Za sofinanciranje se upoštevajo upravičeni stroški, nastali od dne oddaje vloge, in izdatki, nastali do datuma zaključka operacije oziroma najkasneje do 1. 10. 2018.

Roka za oddajo vloge na javni razpis, za katerega lahko pridobite od 5.000 do 30.000 evrov oziroma 70 % upravičenih stroškov, sta 2. 10. 2017 (1. rok) in 1. 3. 2018 (2. rok).

Aktivnost financirana s strani Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo.

SUBV
Članki
Članki Mala in srednja podjetja lahko dobijo subvencijo za izboljšanje e-poslovanja

Prek agencije SPIRIT je mogoče dobiti do največ 30 tisoč evrov spodbude

FINANCE
Kaj britanski predlog o dveletnem prehodnem obdobju po brexitu prinaša Slovencem

Lahko predlog britanske premierke o uvedbi dveletnega prehodnega obdobja po brexitu pretrga zastoj v britansko-evropskih pogajanjih? O tem,...

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

PRO
Članki
Članki Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? 2

Slovenci večino poti bolj iz nuje kot pa izbire opravimo z avtomobilom, k znižanju stroškov in količine izpustov pa pomagajo...