Oglasno sporočilo

Nova zgodovina svetovnih borz je napisana! Brezplačni priročnik za trgovanje na borzi

Čas branja: 2 min
11.04.2017  10:54  Dopolnjeno: 18.04.2017 10:42
Nova zgodovina svetovnih borz je napisana! Brezplačni priročnik za trgovanje na borzi

Od začetka leta do danes je indeks Dow Jones zrasel za 4,5 odstotka, prejšnji mesec je dosegel svoj zgodovinski maksimum, prebil je mejo 21 tisoč točk.

Močna rast borznih indeksov, predvsem ameriških, kakršne že dolgo nismo videli, je zaznamovala konec leta 2016 in začetek leta 2017.

Ali ste vedeli, da se poleg indeksov na svetovni borzi lahko trguje tudi z valutami, zlatom, nafto in delnicami največjih svetovnih podjetij (tako imenovani CFD)? Vas to zanima?

Na kratko o indeksu Dow Jones

Dow Jones Industrial Average je najstarejši borzni indeks na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1896 in združuje 30 največjih ameriških podjetij, z vrednostnimi papirji katerih se trguje na borzi NYSE. Ta podjetja so crème de la crème ameriške ekonomije. Dow Jones je dolgo pomenil najvišji standard za gibanje cen na ameriškem trgu delnic, vendar ga na tem mestu v zadnjih 60 letih počasi presega vse popularnejši borzni indeks S & P 500.

Največja rast v zgodovin

Od začetka leta do danes je indeks Dow Jones zrasel za 4,5 odstotka, prejšnji mesec je dosegel svoj zgodovinski maksimum, prebil je mejo 21 tisoč točk, vendar se je vrnil na približno 20.650 točk. Na nihanje cen delnic ter s tem tudi indeksa poleg dogajanja, ki se tiče samih podjetij, ki sestavljajo ta indeks, vplivajo tudi (geo)politični nemiri, vojne, krize in drugo in pomenijo tako imenovano sistematično tveganje.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970. Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.
FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Kaj britanski predlog o dveletnem prehodnem obdobju po brexitu prinaša Slovencem

Lahko predlog britanske premierke o uvedbi dveletnega prehodnega obdobja po brexitu pretrga zastoj v britansko-evropskih pogajanjih? O tem,...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

OGLAS
FINANCE
Zlato je najdražje v zadnjih 6 letih + Brezplačen vodič “Kako trgovati online s ceno zlata”

Cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih. Od konca predhodnjega leta do danes je zrasla za neverjetnih 15%.