Bom jutri lahko letel z Adrio?! Stavka bo! V Adrii obljubljajo, da bodo kontaktirali kupce. Ampak...

Čas branja: 2 min
21.03.2017  14:04
Kako mislijo lastniki Adrie zaslužiti z družbo, če pa jim ne dela osnovno, customer service?!
Bom jutri lahko letel z Adrio?! Stavka bo! V Adrii obljubljajo, da bodo kontaktirali kupce. Ampak...
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Adria Airways dodaj
Adria dodaj
T2 dodaj

Piloti Adrie Airways bodo jutri in v četrtek stavkali, sporočajo iz družbe: "Stavka bo vplivala na lete Adrie Airways, vendar si v družbi prizadevamo za čim manj sprememb voznega reda ter zagotovitev prevoza vsem potnikom," sporočajo. A njihovi kupci nam sporočajo, da je priti v stik z Adrio praktično nemogoče.

Dodajajo še: "Odpovedi letov za 22. marec ne predvidevamo. Prav tako večjega vpliva za potnike ne predvidevajo za 23. marec, saj bo večina rednih letov izvedena oziroma bodo potnikom zagotovili spremembo poti. 

Na tej povezavi je sicer aktualni seznam sprememb v voznih redih.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Adria Airways bo stopila v stik z vsemi potniki na prizadetih letih, ki so ob rezervaciji vozovnice navedli svoje kontaktne podatke. Ostale potnike pozivajo, da pokličejo klicni center Adrie Airways oziroma prodajno mesto, kjer so kupili vozovnico. Potnikom na prizadetih letih bomo v skladu z možnostmi ponudili brezplačno spremembo poti, brezplačno spremembo datuma potovanja ali vračilo neodletenega dela potovanja."

Slab customer service

"Snelo se mi bo, že ves dan kličem na vse žive številke, pa se nihče v Adrii ne oglasi. Kličem vse po vrsti - od tajnice do kadrovske, marketinga, rezervacij, nihče se ne oglasi," pravi ena od naših bralk. Drugi se sprašuje, ali bo jutri - z že pred časom kupljeno vozovnico - sploh lahko leteli. V zraku namreč še vedno visi stavka pilotov - potniki pa o dogajanju ne vedo ničesar. Kako naj načrtujejo dan? Kako naj si - in ali sploh - v zadnjem trenutku zagotovijo alternativni prevoz? 

Naše bralke bi na Adrii morali biti veseli - ni jim namreč želela težiti z jutrišnjim dnem, kupovala je karte za naprej - in prelena je,d a bi se zapeljala na kakega od bližnjih letališč. Natančneje, dokupiti bi morala prtljago, a se je v spletnem sistemu zataknila. "Prek spleta ne morem kupiti prtljage, ker sem kupila karto v dolarjih. Te opcije pač nimajo. Če imaš operaterja T2, jih ne moreš priklicat, ker ti ne omogoča, da izbereš številko za prevezavo... Potem se pa čudijo," benti bralka.

Poskusili smo še sami: niti na eni od objavljenih številk se ni nihče oglasil. Smo jim pa zato poslali še pisna vprašanja. Kakšen odnos imajo do svojih kupcev? Kdo bo plačal morebitno škodo, če dogovora s piloti ne dosežejo, njihove stranke pa ne bodo mogle na poslovne sestanke, dopust?! Odgovore bomo objavili ko/če jih dobimo.

Kdaj naj bi piloti stavkali in kakšne so vaše pravice?

Sindikat prometnih pilotov Slovenije napovedal stavko za dne 22. in 23. marec 2017 od 6.00 do 22.00 ure. Vse potnike, ki v teh dneh potujejo z Adrio Airways zato pozivajo, da redno spremljajo aktualne potovalne informacije, ki jih bo družba objavljala na svoji spletni strani.

Tu lahko preverite, kakšne so vaše pravice, če obtičite na letališču.

Več o tem, o čem se pogajajo v Adrii lahko preberete v članku Bodo piloti Adrie Airways jutri stavkali?


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Adriini piloti napovedujejo stavko 4

Stavkali naj bi po dva dni v marcu, aprilu in maju

TRANS-LOG
Novice
Novice Adria Airways: Julija smo imeli 15 odstotkov več potnikov kot lani

V Adrii pojasnjujejo podatke statističnega urada

FINANCE
Bodo piloti Adrie Airways jutri stavkali?

Pravkar potekajo pogajanja med sindikatom in vodstvom letalskega prevoznika o novi kolektivni pogodbi

FINANCE
Adria Airways pod drobnogledom; kaj jo čaka? 2

Tekoče menda poslujejo z večmilijonsko izgubo, se pa "rešujejo" z računovodskimi operacijami

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi Bo Adria Airways opustila bazo na Poljskem?

Vozovnice za polete iz poljskega Lodza do Amsterdama bodo na prodaj samo do 31. marca

PRO
Članki
Članki Rekordno število zaposlenih v drugem pokojninskem stebru

Konec leta 2018 je po zadnjih podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve za dodatno pokojnino varčevalo že 548.189...