Tudi Telemach draži televizijo. In to en mesec po tem, ko so zatrjevali, da je ne bodo

Čas branja: 2 min
02.03.2017  09:55
Tudi Telemach draži televizijo. In to en mesec po tem, ko so zatrjevali, da je ne bodo
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Telemach dodaj
Twitter dodaj
Total TV dodaj
Telekom dodaj
T-2 dodaj

Še četrti operater je najavil, da bo dražil naročnino za TV. Telemach jo bo namreč podražil s 1. aprilom. V družbi so to napovedali le dober mesec po tem, ko so na družabnem omrežju Twitter zatrdili, da podražitev ne načrtujejo.

Cene paketov na Telemachu se bodo zvišale za 2,50 evra z DDV na mesec. Izjema sta paketa Total TV 1 in Total TV 2, pri katerih se bo cena zvišala za dva evra mesečno z DDV.

Telekom, T-2 in Simobil že dražji

Že mesec nazaj so podražitve napovedali operaterji Telekom Slovenije, T-2 in Simobil. Podražitve so začele veljati s 1. marcem.

Telekom Slovenije bo cene paketov zvišal za dva oziroma tri evre mesečno z DDV, odvisno od paketa, je razvidno iz obvestila na spletni strani Telekoma. Tudi Simobil in T-2 sta pri večini paketov napovedala podražitev za tri evre mesečno z DDV.

Do zvišanja prihaja cen prihaja po tem, ko sta se televizijska programa Pop TV in Kanal A umaknila iz mreže prizemnih oddajnikov, prek katere lahko gospodinjstva televizijske programe brezplačno spremljajo z navadnimi sobnimi ali strešnimi antenami. O tem smo pisali v članku: POP tv in Kanal A korak do plačljivosti. Kako se vas to tiče?

Kaj lahko naredite, če nočete imeti dražjega paketa?

Če se s podražitvijo ne strinjate, je (za zdaj) edina možnost, da paket odpoveste. A to pomeni tudi, da ne boste mogli gledati nobenega televizijskega programa, saj plačljivost programov Pro plusa velja za vse pakete oziroma osnovne sheme. 

Ena od alternativ za tiste, ki se boste odločili za odpoved paketa, je Netflix, priljubljeni ameriški kanal z videovsebinami, ki je od nedavnega na voljo tudi pri nas. Kdo ga lahko gleda, koliko stane in kaj za to dobite, smo pisali v članku Netflix za telebane, preberite pa tudi Janez ima Netflix, zdaj pa noče plačevati RTV prispevka...

Več o možnostih, ki jih imate, če ne želite dražjega paketa pa v članku Ste razjarjeni, ker bo zaradi POP tv dražja naročnina za TV? Kaj lahko naredite? 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Ste razjarjeni, ker bo zaradi POP tv dražja naročnina za TV? Kaj lahko naredite? 28

Trije izmed največjih štirih ponudnikov bodo z marcem zvišali cene fiksnih širokopasovnih paketov, ki vključujejo televizijske programe

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
POP tv le še 28 dni zastonj prek antene. Kako napredujejo pogajanja z operaterji? 17

Čedalje več operaterjev dogovorjenih s Pro Plusom: Telemach, Telekom Slovenije, nova storitev pri Simobilu ...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
PRO
Članki
Članki 5 razlogov, zaradi katerih boste letošnje poletje znova preživeli na hrvaški obali

Zakaj ne bi letošnje poletje raziskali najbolj zanimive hrvaške destinacije in ob tem bivali v enem izmed petih izbranih hotelov?