Vraničar Erman: Od davčnih blagajn smo pričakovali več DDV

Čas branja: 1 min
13.02.2017  13:55
Vraničar Erman: Od davčnih blagajn smo pričakovali več DDV
Foto: Jure Makovec

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman je na poslansko vprašanje o učinku davčnih blagajn odgovorila, da so pričakovali večje prilive DDV. Ob tem je dodala, da je učinke uvedbe davčnih blagajn treba gledati v celoti, in sicer so se učinki poznali tudi pri davku od dohodka pravnih oseb in drugih davkih.

Prava analiza šele maja

Prav ocena vplivov uvedbe davčnih blagajn na prilive DDV bo predstavljena javnosti v drugi polovici februarja, celostna analiza pa naj bi bila predstavljena maja, je še napovedala finančna ministrica. Ta analiza naj bi vsebovala tudi vplive uvedbe davčnih blagajn na davek od dohodka pravnih oseb in zaposlovanje.

Lani skromna rast DDV

Spomnimo, prvi objavljeni podatki o davčnih prilivih za leto 2016 kažejo, da so prilivi DDV lani znašali 3,273 milijarde evrov in so kljub gospodarski rasti vsega 44,5 milijona evrov večji kot leta 2015. Napovedana analiza vpliva davčnih blagajn na prilive DDV, ki jo bo ministrstvo za finance pripravilo ta mesec, bo sicer zamaknjena za mesec dni (od februarja do konca januarja), ker bo sledila plačilom DDV v obdobju davčnih blagajn. Po napovedih Ermanove bo očiščena vplivov drugih davčnih sprememb na prilive DDV.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Davčne blagajne: Pozor, inšpektor vas lahko zaradi na videz nepomembne napake hudo kaznuje 3

Naša bralka, podjetnica, ni bila pozorna na to, kaj se ji izpisuje na izdanih računih in to jo bo drago stalo. Zaradi tehnične napake v...

FINANCE
Članki
FINANCE
Slovenija
Slovenija Obdukcija davčne politike 14

Kljub dvigu davčne stopnje in precejšnji poostritvi nadzora davčni delež ni nič večji kot v predkriznih letih. Kje je torej...

FINANCE
Davčne blagajne so najbolj čutila mikropodjetja

Pobrali so več DDV, prispevkov in dohodnine, davka na dobiček

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).