Najpodjetniška ideja: Virtualna asistentka, ki namesto vas plačuje račune

11.12.2016  22:30
AccountingBox za zdaj storitev ponuja le v Sloveniji, se pa že pogovarjajo s partnerji v Angliji
Najpodjetniška ideja: Virtualna asistentka, ki namesto vas plačuje račune
Postavitev in implementacija naših rešitev na angleškem trgu bo odlična odskočna deska za druge angleško govoreče trge, kot so ZDA, Kanada in Avstralija. Toni Žužek iz podjetja Pronet Kranj Foto: Shutterstock

Kar pri aplikaciji za izdajanje računov Enostavni računi napovedujejo v prihodnjem letu, že ponuja poslovno-računovodska rešitev AccountingBox, ki so jo razvili v podjetju PRONET Kranj. Gre za avtomatski zajem, arhiviranje in obdelavo podatkov.

Inteligentni sistem za avtomatski zajem podatkov DocumentBox je bil v AccountingBox dodan letos, uporabniku pa omogoča prepoznavo in zajem podatkov s prejetih računov. Račun tako lahko slikate s pametnim telefonom, si to sliko pošljete na e-pošto AccountingBoxa (če prejemate račune elektronsko, denimo v formatu pdf, si to kot priponko pošljete na e-pošto), sistem DocumentBox pa bo zajel vse podatke, potrebne za knjiženje računa, in vam omogočil takojšnjo pripravo plačilnih nalogov.

Prihranek pri času vnašanja podatkov

Skratka, prihranjen vam je čas za vnašanje podatkov, računi pa se hkrati tudi arhivirajo, program vam pripravi dnevna poslovna poročila in finančne kazalnike, pojasnjuje Toni Žužek iz podjetja PRONET Kranj.

Program podjetjem ponuja ažuren pregled nad stroški, prihodki, odprtimi in zapadlimi terjatvami, obveznostmi in podobno ter pomaga pri pripravi napovedi poslovanja. Če denimo računovodja oziroma računovodski servis, ki ga najema podjetje, uporablja drug program za vodenje računov, lahko DocumentBox integrirajo vanj, še dodaja Žužek.

Do virtualne asistentke skupaj z Inštitutom Jožefa StefanaDocumentBox je ena izmed funkcij v AccountingBoxu. Tam najdete tudi virtualno asistentko Zdenko, ki so jo prvič predstavili leta 2014 in odgovarja na vaša vprašanja, izvršuje vaša naročila in plačila, spremlja vaše poslovanje … Dostopna je prek Skypa, Facebook Messengerja, WhatsAppa, e-pošte in SMS-sporočil. Na podlagi vprašanj podjetnika Zdenka pripravi tudi poročilo ali grafe. Projekt so v PRONET Kranj razvijali skupaj z Inštitutom Jožefa Stefana.

Najprej ciljajo na Anglijo

Aplikacijo AccountingBox uporablja že več kot dva tisoč poslovnih uporabnikov, z njo pa v Pronetu Kranj ciljajo predvsem na mala in srednja podjetja, espeje pa tudi na računovodske servise. Kot pravi Žužek, za zdaj storitev ponujajo le v Sloveniji, se pa že pogovarjajo s partnerji v Angliji. »Postavitev in implementacija naših rešitev v njihovem okolju bo pomenila odlično odskočno desko za prodor na preostale angleško govoreče trge, kot so ZDA, Kanada, Avstralija,« napoveduje Žužek.

Cena za uporabo AccountingBoxa je od nič evrov pa do 39 evrov na mesec. Odvisna je tudi od tega, koliko računov podjetje prejme, pošilja oziroma koliko potnih nalogov izda. Če denimo na mesec podjetje izda do pet računov, je uporaba AccountingBoxa brezplačna. Preostale storitve, kot je virtualna asistentka Zdenka, pa so tudi pri brezplačnem paketu neomejene.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.