(s PKP) Svetovalka Bernieja Sandersa: Trumpove obljube se ne bodo uresničile

Čas branja: 1 min
18.11.2016  14:59
Vplivna ameriška ekonomistka, ki je ena izmed glavnih govornic na letošnji Poslovni konferenci Portorož, je spregovorila o prihodnosti politike v ZDA
(s PKP) Svetovalka Bernieja Sandersa: Trumpove obljube se ne bodo uresničile
Stephanie Kelton.
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

Stephanie Kelton, vplivna ameriška ekonomistka in svetovalka ameriškega predsedniškega kandidata Bernieja Sandersa, je tudi ena izmed glavnih govornic na letošnji Poslovni konferenci Portorož. Spregovorila je o prihodnosti ameriške politike z Donaldom Trumpom na čelu. 

"Trump je prodajalec, večina stvari, ki jih je govoril pred kampanjo, se ne bo nikoli uresničila. To je moje mnenje," je bila o obljubah novoizvoljenega ameriškega predsednika skeptična Keltonova.

Nenaklonjena je tudi njegovim ukrepom, saj naj bi "trumponomika zaenkrat temeljila na povečanem trošenju in znižanju davkov, kar je dvojni udarec za proračun."

Najslabši scenarij in kaj bo s Fedom

Keltonova je spregovorila tudi o različnih poteh, ki lahko ZDA čakajo pod vodstvom Trumpa in rekla "Najslabši scenarij za državo bi bil to, da predsednik začne z deportacijo priseljencev. Realistični najslabši scenarij pa bi bil, da se Trump odloči,da ne bo sprejemal odločitev."

Govora je bilo tudi o prihodnjem delovanju ameriške centralne banke Fed, na čelu katere je trenutno Janet Yellen. Na vprašanje, če bo Yellenova ostala prva dama, je Keltonova odgovorila: "Občutek imam, da bo Trump želel imeti svojega šefa Feda."

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Pogovor s svetovalko Bernieja Sandersa - je treba spremeniti kapitalizem? 23

Ne, kapitalizem mora ostati, pravi Stephanie Kelton, vplivna ameriška ekonomistka. Bi se pa lahko Amerika ponekod zgledovala po Nemčiji...

FINANCE
Slovenija
Slovenija Kaj za vaše življenje pomeni dvig obrestnih mer Feda

Odločitev Feda Sloveniji podražila zadolževanje

PRO
Članki
Članki Kaj za podjetje pomeni smrt družbenika ali espeja?

Smrti družbenika družbe z omejeno odgovornostjo ali pa espeja neizogibno vpliva na poslovanje podjetja in ima številne pravne ter...