Najpodjetniška ideja: Beeping čiščenje doma širi na Štajersko, Primorsko in Gorenjsko

Čas branja: 3 min
05.09.2016  22:30
Gospodinjstva z nekaj kliki povežejo s čistilci, ki jim je čiščenje v veselje in užitek
Najpodjetniška ideja: Beeping čiščenje doma širi na Štajersko, Primorsko in Gorenjsko
»Vnovično brezplačno čiščenje ob reklamaciji, preverjeni čistilci in zavarovanje za primer škode so stvari, ki jih pri Beepingu najbolj cenijo ženske. Moškim pa je najbolj všeč preprosto in hitro naročanja čistilcev ter vnaprej določen termin čiščenja,« pravi Jan Dobrilovič (desno), ki je z Davidom Moharjem ustanovil Beeping.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Paypal dodaj
Jan Dobrilovič dodaj
David Mohar dodaj
Airbnb dodaj
Generali dodaj

Beeping.si je spletna platforma za naročanje čistilcev na dom, ki od srede aprila deluje v Ljubljani. Po Celju se konec septembra širijo še v tri večja mesta, najverjetneje na Obalo, Goriško in Gorenjsko. V začetku prihodnjega leta se bodo razširili v eno od sosednjih držav. V treh do petih letih pa bi radi postali desna roka gospodinjstvom na petih trgih.

Z nekaj kliki lahko pri njih naročite čiščenje stanovanja ali hiše v želenem terminu, ki vam ga hitro potrdijo in omogočijo spletno plačilo prek PayPala, kreditne kartice ali UPN-obrazca. Čistilec, ki ga v podjetju Beeping prej preverijo in usposobijo, ob dogovorjenem času in najpozneje v 25 urah od potrditve plačila pride k naročniku in opravi čiščenje. Osnovno čiščenje zajema čiščenje, brisanje prahu z vidnih površin, sesanje, pomivanje in praznjenje smeti. Preobleče tudi posteljnino, če jo naročnik nastavi. Čistilec, ki mu pravijo beeper, ob odhodu pusti list, kjer označi, kaj vse je očistil. Naročnik njegovo delo preveri in oceni prek spletnega obrazca.

Na pobudo strank širijo ponudbo z likanjem

»Po čiščenju vsakega naročnika pokličemo, se mu zahvalimo za naročilo in ga povprašamo o zadovoljstvu z vsakim korakom od naročila do opravljenega čiščenja. Tako od uporabnikov dobimo predloge za izboljšanje našega servisa in ponudbe, ki ji bomo kmalu dodali še likanje,« pravi Jan Dobrilovič, ki je z Davidom Moharjem ustanovil podjetje Beeping.

Cena čiščenja je odvisna od velikosti stanovanja in morebitnih dodatnih storitev. Osnovno čiščenje za največ 45 kvadratov veliko stanovanje stane 29,5 evra, skupaj z okni pa 40 evrov. Doplačati pa je treba čiščenje oken, notranjosti pečice ali hladilnika. Najdražje je osnovno čiščenje več kot 200 kvadratnih metrov velikih hiš, ki stane 110 evrov in traja deset ur.

Stranke so družine in samski, ki si želijo več prostega časa

Od sredine aprila, ko je Beeping zaživel v Ljubljani in okolici, so opravili več kot 450 čiščenj. Čeprav so pričakovali največ naročil od tistih, ki sobe oddajajo pred Airbnbja, prevladujejo družine in samski ljudje, ki cenijo svoj prosti čas, pravi Dobrilovič.

Veseli ga, da 30 odstotkov strank ponovi naročilo, ta delež pa iz meseca v mesec raste. Vrednost povprečnega naročila se približuje 50 evrom. »V prvih dveh mesecih so 70 odstotkov naročil oddali moški, 30 odstotkov pa ženske,« dodaja sogovornik. Pri prvem čiščenju je naročnik praviloma doma, za nadzor. Pri drugem, najpozneje tretjem čiščenju, pa ne več.

Največ časa vložijo v iskanje in usposabljanje čistilcev

V ekipi imajo trenutno devet čistilcev, do konca leta pa jih bo okoli 15. »Naši čistilci niso starejše gospe, ampak od 30 do 45 let stare nasmejane ženske, ki jim je čiščenje v veselje in ga rade opravljajo,« poudarja sogovornik. Največ časa nameni za preverjanje in usposabljanje čistilcev. Z vsakim kandidatom se pogovorijo, od njega zahtevajo potrdilo o nekaznovanosti, in če se izkaže, da se kandidat lahko poistoveti s filozofijo Beepinga, ga teoretično in praktično usposobijo. Dajo mu vso opremo od krp do čistil. »Naučimo ga, kako naj pozdravi stranko, ko vstopi v stanovanje, do čiščenja 25 kontrolnih točk in dodatnih storitev,« razlaga Jan Dobrilovič. Vse čistilce prek skritega kupca na koncu preverijo tudi na terenu. Oglasi se jim veliko kandidatov, le vsak deseti pa ustreza njihovim zahtevam in postane beeper. Sodelujejo le s tistimi, ki imajo svoj espe ali deoo, ker eno od glavnih prednosti Beepinga vidijo v tem, da legalizirajo čiščenje, ki se v gospodinjstvih največkrat opravlja na črno.

Za čiščenje porabimo povprečno 5,5 ure na teden

Raziskava, ki so jo opravili študenti ekonomske fakultete v Ljubljani, je pokazala, da za gospodinjska opravila porabimo povprečno 10 ur na teden, od tega pet ur in pol samo za čiščenje. »Kdor čiščenje prepusti nam, mu toliko časa ostane za prijetnejša opravila,« o svoji misiji pravi soustanovitelj Beepinga. V raziskavi so ugotovili še, da ženske pri Beepingu cenijo druge stvari kot moški. Moškim je najbolj všeč preprostost in hitrost naročanja ter standardiziran oziroma vnaprej določen čas čiščenja. Ženske pa najbolj cenijo, da jim ob reklamaciji zagotovijo vnovično brezplačno čiščenje, da ponujajo preverjene čistilce in zavarovanje za primer škode. »Pri Zavarovalnici Generali je zavarovano imetje strank, naši čistilci pa so zavarovani za odgovornost. Zavarovalnica stranki povrne škodo, denimo za prasko na parketu ali razbit krožnik,« pojasnjuje Dobrilovič.

Pred širitvijo na Obalo, Goriško in Gorenjsko

Čiščenje že ponujajo v Celju, še v tem mesecu pa bi ga radi razširili še na Goriško, Obalo in Gorenjsko. Z novim letom bodo vstopili v eno od sosednjih držav. Čiščenje pisarn bodo ponudili tudi manjšim podjetjem. Svojo storitev pa bi radi kot virtualni izdelek prodajali tudi v trgovinah.

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Odpadki
Odpadki Slovensko obalo bodo temeljito očistili

V obalnih občinah bo v soboto, 17. septembra, čistilna akcija Čista obala 2016.

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Sodobne smernice pri čiščenju odpadnih voda

Biološko blato obravnavamo kot sekundarno surovino.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako nastaja največji okoljski projekt v Sloveniji 3

Iz službe vlade za razvoj so včeraj poslali Evropski komisiji vlogo za potrditev 135-milijonskega projekta Odvajanje in čiščenje...

FINANCE
Davkoplačevalskih 90 jurjev Pristopu, da boste moški doma več pucali 26

Slovenski moški že zdaj porabijo največ časa za delo v gospodinjstvu na svetu: ste res tako pridni, najbolj lažete ali ste manj...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Peter do 600 evrov na mesec prek Airbnbja - po davkih!

Sodobno oddajanje nepremičnine prek platforme Airbnb ponuja dober zaslužek, uradni postopki pa so zapleteni; napovedujejo se spremembe

Novosti
Novosti Kdo bo Moj zdravnik 2019? Glasujte zanj!

Revija Viva letos že 23. leto zapored organizira glasovanje v akciji Moj zdravnik, v kateri bralci izbirajo najsrčnejše zdravnice in...