Finance delamo: Kaj bo država čarala na trgu dela?

Čas branja: 1 min
29.08.2016  09:40
Finance delamo: Kaj bo država čarala na trgu dela?
Katja Cimermančič pripravlja sveže video vsebine. Foto: Aleš Beno

Ministrstvo za delo predlaga nove ukrepe za večje zaposlovanje in delovno aktivnost starejših. Kaj prinašajo, pregledujeta Lana Dakić in Rok Pikon.

Jure Ugovšek bo spremljal skupščino družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož, na kateri bodo odločali o prodaji 62-odstotnega deleža Kovinoplastike Lož. O dogajanju v Ložu smo pisali v članku Obračun v Ložu: vikingi proti Dolenjcu, kdo bo koga?

SDH bo danes na skupščini Darsa v imenu države med drugim odločal o predlogu uprave in nadzornega sveta, da se lanski bilančni dobiček v višini 35,4 milijona evrov ne izplača. Spremlja Petra Sovdat.

Na skupščini Premogovnika Velenje pa bodo med drugim odločali o prenosu delnic manjšinskih delničarjev na HSE kot glavnega delničarja. Piše Jurij Šimac.

V torkovi dražbeni rubriki Aleš Perčič in Uroš Božin pripravljata pregled hiš, ki bodo septembra na dražbah, zbrala pa bosta tudi top nakupne priložnosti iz stečajev v prihodnjih dneh.

V prilogi Okolje in energija, ki jo ureja Borut Hočevar, pa bomo med drugim predstavili dva izvrstna energetska projekta slovenskega gospodarstva. Načrte SIJ Acronija za ogrevanje Jesenic z odpadno industrijsko toploto in največji evropski projekt, ki ga koordinira kakšna slovenska družba: Elesov FutureFlow, ki bo energetsko še bolj povezal sosednje države. Oba članka bomo na spletni strani Okolje in energija dopolnili z video predstavitvami.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Trendi
Trendi Afrika na Siciliji

Najjužnejši del Sicilije je precej afriški. Pri hrani je v ospredju kuskus, v arhitekturi, recimo, preproste nizke bele hiše z ravnimi...

FINANCE
Članki
Članki MOS: od harmonike do Kitajcev

Sejem MOS je vnovič združil slovenske podjetnike, teren so si ogledovali tudi Kitajci

FINANCE
Članki
Članki Erjavec največji zmagovalec proračuna 2017 10

Prihodnje leto več za pokojnine, plače javnih uslužbencev in nekaj tudi za ceste

AVTO
Nasveti
Nasveti TOP 10 najcenejših avtov 4 x 4 leta 2016 5

Nov avto s štirikolesnim pogonom že za manj kot 13 tisočakov

FINANCE
Trendi
Trendi Ona je – Alma

MODNA ZGODBA

TOP JOB
Delavci
Delavci Nove sodelavce iščejo tudi leto dni 7

Strojniki so iskani kot dragulji, zato so jih podjetja pripravljena zaposliti tudi na zalogo

FINANCE
Trendi
PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...