Delavcev Luke Koper ne zanima, iz česa bo Luka izplačala njihove plače

Čas branja: 2 min
03.07.2016  10:29
Delavcev Luke Koper ne zanima, iz česa bo Luka izplačala njihove plače

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Svet delavcev Luke Koper, ki že tretji dan blokirajo Luko, je premierju Miru Cerarju poslal pismo, v katerem se je odzval na Cerarjeve včerajšnje besede, da ne bo pristal na to, da bi delavci vodili podjetja, še manj pa državo (Cerar: Na ultimate ne bom pristal!). Objavljamo ga v celoti.

Zaradi blokade je ustavljen tudi železniški tovorni promet, samo Slovenske železnice imajo zaradi tega vsak dan 700 tisoč evrov škode. Tudi za tovorna vozila je dostop do pristanišča onemogočen, zato jih po potrebi izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas. Podrobnosti na Bo Luka res blokirana vsaj do srede?.

Komentar: V vsakem normalnem podjetju management skrbi, da delovni procesi tečejo. In v Luki Koper ne tečejo. Še več, Luka Koper izgublja prihodke, prihodki pa so vir za izplačilo plač.

Spoštovani predsednik Vlade RS Miro Cerar.

Glas delavcev Luke Koper ni glas ulice, ni glas huliganov in ni glas tistih, ki hočejo škoditi lastnemu podjetju. Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Slovenije, ki smo siti uničevanja naših podjetij in naših življenj.

Ste se v teh dneh mogoče vprašali, komu je v največjem interesu braniti Luko Koper? Nam, ki preživimo štirideset let svojega življenja v luki ali oblastnikom, ki se menjajo vsake štiri leta in luko jemljejo kot potencialni plen za osebna okoriščanja.

Država in državno premoženje sta last vseh prebivalcev in prebivalk in ne last oblastnikov, ki so jo dobili samo v upravljanje. Z enako pravico, kot lahko predstavniki kapitala vodijo naša podjetja, lahko tudi delavci sodelujemo pri upravljanju, kar je med drugim tudi ustavna pravica.

Nikakor ne gre za ultimate, atentate in ostale prevrate, temveč za nezadovoljstvo z odločitvami ljudi, ki služijo izključno lobističnim interesom iz ozadja. Jazbec je bil le izvrševalec odločitev, zato nas njegov odstop ne zadovoljuje. Razkrili smo številne manipulacije in laži državnega sekretarja Dragonje in ministra Gašperšiča, zadnji pridobljeni dokumenti pa napovedujejo razkosanje naše luke in postopno uničevanje vsega, kar smo sami ustvarili. To so ljudje, ki delajo škodo našemu podjetju in vsem prebivalcem Slovenije, zato morajo odgovarjati.

Povabili smo vas med nas. Ponudili smo vam roko dialoga. Ta roka se ne zavrača, če naj resno jemljemo vaše izjave k umirjanju razmer. Želimo samo zaščititi naša delovna mesta in naše podjetje tudi v prihodnje in za bodoče rodove. Naša volja je neomajna, ker se borimo za naša življenja, za naše družine, našo prihodnost in naše otroke.

Zato nimamo kaj izgubiti!

Delavci Luke Koper.


Več iz teme:  

Preberite tudi:

01.07.2016
01.07.2016
01.07.2016
01.07.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (nedeljsko branje) Ko državo vodi ključavničar 51

Zadnja dva tedna je zaznamovala groteska v Luki Koper

FINANCE
Članki
Članki Vre v Veliki Britaniji, vre v Luki Koper 6

Združeno kraljestvo zapušča EU. To je zelo negativna novica. Tudi zato je zdaj čas za globok strateški razmislek, kaj hočemo s...

TRANS-LOG
Oskrbovalne verige
Oskrbovalne verige Luka Koper se ukvarja sama s sabo, tekmeci pa z biznisom 6

Italijani združujejo severnojadranska pristanišča, Hrvati privatizirajo

FINANCE
Slovenija
Slovenija Kako so sušili Luko Koper? Vsi molčijo, čakajo na policijo 9

Množico ostrih očitkov o domnevnih nepravilnostih pri poslovanju Luke Koper uprava šefa Luke Dragomirja Matića ostro zavrača. Prva...

FINANCE
Članki
Članki Jazbečji posli: vroče v Luki, kadruje se v NLB, šef pa počiva 1

Občina Koper bo na skupščini Luke Koper podprla predlog države; »Ne podpiram neumnosti in tajkunkov AŽK,« pravi župan Popovič

PRO
Članki
Članki Rekordno število zaposlenih v drugem pokojninskem stebru

Konec leta 2018 je po zadnjih podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve za dodatno pokojnino varčevalo že 548.189...