(nedeljsko branje) Ko državo vodi ključavničar

Čas branja: 1 min
03.07.2016  12:23
Zadnja dva tedna je zaznamovala groteska v Luki Koper
(nedeljsko branje) Ko državo vodi ključavničar

Obveščaj me o novih člankih:  

Jugoslavijo je vodil ključavničar Tito, glavni teoretik Edvard Kardelj je razvijal samoupravljanje. Tita zdavnaj ni več, Jugoslavija je razpadla, samoupravljanje pa v Luki Koper še živi. Tokrat države ne vodi ključavničar, ampak žerjavist.

Kako se je začelo. Država se je odločila, da zamenja tri nadzornike v Luki Koper. Poiskati je bilo potrebno razlog, odločili so se, da je to domnevno slabo poslovanje. Metod Dragonja je na dan potegnil podatke o poslovanju, izkazalo pa se je, da so napačni. Sprožil se je plaz in poti nazaj ni več bilo. Dragonja se za napako opravičil in navedbe zrelativiziral, a to ni več zanimalo nikogar. V ponedeljek je celo odjeknila vest, da Dragonja odstopa, a je vlada informacijo demantirala: MF zanika Drexit: Vsi kiksi Metoda Dragonje.

Da je Luka Koper podjetje, ki so ga ugrabili sindikati, preberite v članku Ko državo ugrabijo sindikati.

V četrtek je zasedal nadzorni svet SDH in upravi dal nalogo, da uredi razmere v Luki Koper. Zdelo se je, da bo petkova skupščina tekla brez posebnosti.

V petek pa so oblast v Luki prevzeli žerjavisti (komentar: stavka ni bila napovedana, zato je prava beseda za spontani upor nelegalna stavka). Premier Cerar je razložil, da je namignil, naj SDH ozračje razelektri, Marko Jazbec, nekdanji šef SDH je to razumel, kot da mora odstopiti, še prej pa je SDH umaknil predlog za zamenjavo nadzornikov.

Sama skupščina se je vlekla, drobce lahko preberete na Simona Toplak: Stojan Zdolšek je moj idol!.

Sledila je sobota in izjava Mira Cerarja, da na ultimate ne bo pristajal. Upravi Luke, ki si je zaželela, da bi nagovoril domnevno spontano stavkajoče, sporoča, naj uredi delovne procese.

Kaj je bistvo celotne komedije: nadzor nad denarnim tokom Luke Koper: Za koga je v resnici vstala Primorska? Kdo vse je pripet na denar delničarjev Luke Koper. SDH je bil neuspešen, denarni tok zdaj nadzirajo nadzorni svet Alenke Žnidaršič Kranjc in uprava Dragomirja Matića.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Vre v Veliki Britaniji, vre v Luki Koper 6

Združeno kraljestvo zapušča EU. To je zelo negativna novica. Tudi zato je zdaj čas za globok strateški razmislek, kaj hočemo s...

TRANS-LOG
Oskrbovalne verige
Oskrbovalne verige Luka Koper se ukvarja sama s sabo, tekmeci pa z biznisom 6

Italijani združujejo severnojadranska pristanišča, Hrvati privatizirajo

FINANCE
Članki
Članki Jazbečji posli: vroče v Luki, kadruje se v NLB, šef pa počiva 1

Občina Koper bo na skupščini Luke Koper podprla predlog države; »Ne podpiram neumnosti in tajkunkov AŽK,« pravi župan Popovič

FINANCE
Članki
Članki Ko državo ugrabijo sindikati 23

Sindikati naj se bojujejo za delavca in njegove pravice, ne pa za oblast in lastništvo!

TOP JOB
Delavci
Delavci Kako do poklica žerjavist in dobrega plačila

Žerjaviste navadno podjetja - in tudi Luka Koper - usposobijo kar sama

FINANCE
Slovenija
Slovenija Kako so sušili Luko Koper? Vsi molčijo, čakajo na policijo 9

Množico ostrih očitkov o domnevnih nepravilnostih pri poslovanju Luke Koper uprava šefa Luke Dragomirja Matića ostro zavrača. Prva...

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).