Juncker, 'pijanec in nasilnež, ki povzema vse, kar je narobe z EU'

Čas branja: 1 min
30.06.2016  11:42
O nekonvencionalnem predsedniku evropske komisije Jean-Claude Junckerju se je razpisal britanski Daily Mail.
Juncker, 'pijanec in nasilnež, ki povzema vse, kar je narobe z EU'
Juncker se rad pozabava s svojimi kolegi. "To je bilo s pravim občutkom," je njegov navihani pozdrav nasmejano komentiral premier Miro Cerar.

Obveščaj me o novih člankih:  

Njegova šibka točka je viski; v hladilniku za mizo v bruseljski pisarni predsednika evropske komisije naj bi Jean-Claude Juncker hranil steklenice škotskega Gledfarclasa - ena stane 130 funtov. Menda ga pije tudi za zajtrk. Jucker sicer zanika, da bi imel težave z alkoholom.

Je pa leta 1989 imel prometno nesrečo, dva tedna je bil v komi, od takrat ne more več igrati nogometa, zato pa je postal navdušen igralec fliperja. Ali je nesrečo doživel alkoholiziran, ni znano, mediji pišejo, da gre za "skrivnosten dogodek", o katerem Juncker "ne govori rad".

Novinar konservativnega britanskega tabloida Daily Mail Geoffrey Levy se je v luči torkovega Juckerjevega nastopa v evropskem parlamentu na temo brexita ("Zakaj si tukaj?" jih je slišal Nigel Farage) spravil ne nekdanjega luksemburškega premierja in finančnega ministra.

Levy mu očita, da se Juncker vede kot mafijski šef, ki Britaniji grozi, da se bo morala sprijazniti s "posledicami" izstopa iz EU.

"Nasilni političar"

Pravi, da je Juncker nič drugega kot "majhen nasilniški političar", ki je svojo kariero zgradil na navdušenjem nad izogibanjem davkov. "Tudi zaradi Junckerjevega dela so Luksemburžani danes daleč najbogatejši Evropejci; njihov bruto domači proizvod na prebivalca je dvakrat višji od nemškega in trikrat višji od britanskega," piše novinar Daily Maila. Luksemburg predstavlja davčna nebesa za skrivne finančne organizacije, tajkune in s korupcijo prežete diktatorje "tretjega sveta", dodaja Levy.

In medtem ko je 61-letni Juncker - tako Daily Mail - velikim korporacijam pomagal privarčevati milijone evrov, pa pri zapravljanju denarja ("seveda ne svojega") ni bil prav nič skromen. Še kot luksemburški premer naj bi organiziral "bogate" vladne delegacije in koristil "luksuzna" privatna letala, ki so bila "tri četrt" prazna.

Navihani Juncker

Juncker sicer zelo rad "tepežka" predsednike vlad držav EU, madžarskega Viktorja Orbana pa je ob priložnosti celo oklical za "diktatorja".Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Juncker želi razširiti sklad EFSI, obraniti sporazum CETA, vidi pa tudi možnost za evropsko vojsko 3

V govoru o stanju v EU se je predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker zavzel tudi za več naložb v mlade, da ti ne bi postali prva...

FINANCE
Gre za vaš denar: Evrokrati z Junckerjem na čelu si višajo plače 29

Evropski uradniki bodo zaradi usklajevanja z inflacijo deležni 3,3 odstotka višje plače, šef EU Komisije Juncker bo tako prejemal...

FINANCE
Politico: Juncker predlaga pet scenarijev za reformo EU 13

Pri Politicu so pridobili belo knjigo - dokument, v katerem predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker predlaga pet scenarijev za...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Tako bi Jean-Claude Juncker razporejal begunce 5

Slovenija bo sprejela dodatnih 82 beguncev iz Italije, 265 iz Grčije in 284 iz Madžarske, je odločil Jean­-Claude Juncker.

PRO
Članki
Članki Kakšni bodo novi davki?

Kakšni bodo novi davki? Kje namerava vlada popustiti pasove, razbremeniti delo in kje vas namerava na drugi strani zagrabiti za vrat? In...