Oglasno sporočilo

Kako se v treh dneh znebiti štirih kazenskih točk

Čas branja: 2 min
30.06.2016  13:42
Ni treba biti ravno cestni razbojnik, da si nabereš kazenske točke. Zgodi se lahko tudi zglednim voznikom, če za trenutek niso pozorni na merilnik hitrosti ali prometno signalizacijo. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem izvajajo zakonsko predpisan Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo. Tistim, ki ga opravijo, se izbrišejo štiri kazenske točke. V AMZS so usposabljanje še bolj približali voznikom, saj so ga s štirih skrajšali na tri dni.
Kako se v treh dneh znebiti štirih kazenskih točk
Prehitite dolge postopke, ki vas čakajo v primeru odvzema vozniškega dovoljenja, in z obiskom Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo pridobite znanje o varni vožnji, ga prenesite na svojo vožnjo in s tem vplivajte na boljšo prometno kulturo na cestah.

Tudi če se trudimo biti strpni in uvidevni vozniki, se nam kaj hitro zgodi, da si zaradi neprevidnosti prislužimo kazenske točke. Ena, dve ali štiri nas morda niti ne skrbijo preveč, ko se njihovo število začne dvigovati in se približevati številki 18, ko ostanemo brez vozniškega dovoljenja, pa nas počasi že začne gristi negotovost. Marsikdo si zaradi strahu pred novimi kazenskimi točkami in izgubo vozniškega dovoljenja ne upa več voziti, spet drugi pa so zaradi tega v prometu nesproščeni, zaradi česar se jim lahko še prej zgodi nepotrebna napaka.

Nekajkrat cenejša rešitev kot opravljanje novega izpita

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem takšnim voznikom ponujajo preprosto, hitro in tudi cenovno ugodno rešitev, če upoštevamo, kako zapleteno in drago je lahko vnovično opravljanje vozniškega izpita. Ta rešitev se imenuje Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo - izbris kazenskih točk. Namenjen je vsem, ki ste že dosegli štiri in še niste presegli 17 kazenskih točk. Udeležite se ga lahko prostovoljno, na lastno željo, vendar le, če si nobene od kazenskih točk niste pridobili z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi. V tem primeru vas mora na dodatno usposabljanje napotiti pooblaščeni izvajalec zdravstvene dejavnosti na podlagi ugotovitev kontrolnega zdravstvenega pregleda.

amzs-vransko.1467276243.jpg.c.960px.jpg
Programa se lahko udeležite enkrat v treh letih, po opravljenem usposabljanju pa se vam iz evidence izbrišejo štiri kazenske točke.

Prostovoljno se prijavi slaba tretjina udeležencev

Programa se lahko udeležite enkrat v treh letih, po opravljenem usposabljanju pa se vam iz evidence izbrišejo štiri kazenske točke. Kot so nam povedali v AMZS, je med vsemi udeleženci programa približno 30 odstotkov takšnih, ki se nanj prijavijo prostovoljno. Največkrat se vozniki za prostovoljni izbris odločijo, ko prejmejo več kazenskih točk, nekaj pa jih imajo že od prej in želijo štiri izmed teh izbrisati, preden nove postanejo pravnomočne. To še posebej velja za voznike začetnike, ki imajo lahko le šest kazenskih točk. Velikokrat je razlog tudi zahteva v službi, da morajo biti nekaznovani, ali pa jih je le strah, da bi ob novi nepremišljenosti na cesti prehitro dobili nove kazenske točke.

Izkušnja blizu evforiji

»Sem zelo zadovoljen. Naučil sem se veliko novega, kar bom v resnici uporabljal,« je le ena izmed izjav udeležencev, ki so večinoma navdušeni nad strokovnostjo inštruktorjev in nad veliko novega znanja, ki so ga pridobili ali pa le obnovili. »Bilo je fantastično. Moji vtisi s poligona so že bili blizu evforiji. Ne samo, da je doživetje enkratno, ampak zagotovo rešuje življenja. Tudi inštruktor je bil super,« je denimo dejal eden izmed udeležencev.

amzs-instruktro.1467276245.jpg.n.960px.jpg
Udeleženci so navdušeni nad strokovnostjo inštruktorjev in nad veliko novega znanja, ki ga pridobijo.

Ta mesec usposabljanje še bolj približali voznikom

Prav ta mesec so v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo prilagodili tako, da si vozniki lažje organizirajo svoj čas. Vsak mesec razpišejo približno štiri različne termine. Tečaj traja tri dni, in sicer prva dva dneva med 16. in 19. uro, tretji dan pa od 12. do 20. ure.

Prijavite se lahko prek spletne prijavnice ali pokličete brezplačno telefonsko številko 080 26 36. Vse dodatne informacije lahko dobite na spletni strani AMZS.

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Novice
Novice AMZS poziva k varni vožnji 12

V manj kot mesecu dni so slovenske ceste zahtevale 19 življenj, lani v istem obdobju le dve

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

OGLAS
FINANCE
V Prekmurje na počitnice, ki jih zlepa ne boste pozabili

Poletnih počitnic brez osvežujočih užitkov v vodi si skorajda ne znamo predstavljati, za slednje pa, verjeli ali ne, ne potrebujete...