Finance delamo: Bodo delničarji DH glasovali o dividendi?

Čas branja: 1 min
29.06.2016  10:31
Finance delamo: Bodo delničarji DH glasovali o dividendi?
Katja Cimermančič in Karel Lipnik. Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  
Delavska hranilnica dodaj
Four Points dodaj
Mons dodaj
Minolta dodaj
Danfoss Trata dodaj

Petra Sovdat je na skupščini delničarjev Delavske hranilnice, kjer naj bi glasovali tudi o dividendi, ki je hranilnica ne sme izplačati, dokler ne bo kapitalsko ustrezna. Dogajanje lahko v živo spremljate na Finance.si, preberite pa tudi: Bo Banka Slovenije na skupščini Delavske hranilnice?

Ekipa portala Izvozniki.si bo danes poročala s 3. Konference slovenskih izvoznikov, ki se bo ob 15. uri začela v ljubljanskem hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons. Osrednji govorec konference je posebni svetovalec in nekdanji direktor Minolte Europe Akio Miyabashi, ki je podjete vodil v času velikih sprememb. Na konferenci bomo drugič podelili nagrado zmagovalec slovenskega izvoza, s katero v Časniku Finance poudarjamo pomen slovenskih izvoznikov ter njihov prispevek k razvoju slovenskega gospodarstva in družbe. Finalisti izbora so Danfoss Trata, Fotona, Lek, REM in RLS Merilna tehnika.

Janez Tomažič preverja, kaj se dogaja z Gorenjsko banko, komentar pa piše Rok Novak.

Miloš Milač v rubriki Avto piše o posledicah odločitve Velike Britanije, da izstopi iz EU, kako bo ta prizadela evropsko in tudi slovensko avtoindustrijo. Primerjali smo dva hibridna orjaka - BMW X5 xDrive 40e iPerformance in lexus RX450h, Matej Kačič pa je preizkusil svetovni avto leta mazdo MX-5. Na portalu [avto.finance.si] v kratkem o novem porscheju panameri in podrobnostih toyotinega športnega terenca C-HR, Japonci so odkrili njegovo kabino.

mikus-volk-malovrh-JMP-8450.1467188902.jpg.n.960px.jpg
Špela Mikuš, Maja Volk in Tina Malovrh. Foto: Jure Makovec

Drugi današnji dogodki:

  • Poslanci bodo na izredni seji DZ obravnavali problematiko odkrivanja in pregona kaznivih dejanj bančne kriminalitete.

  • Predsednik republike Borut Pahor bo na posvetovanjih gostil vodje poslanskih skupin, s katerimi bo govoril o kandidatih za dva nova ustavna sodnika. Pahor namerava svojo odločitev DZ sporočiti do konca tedna.

  • Voditelji članic EU bodo v Bruslju nadaljevali zasedanje na vrhu, ob robu pa se bodo sestali tudi na neformalnih pogovorih glede posledic britanske odločitve za izstop iz EU.

  • Znana naj bi bila razsodba v primeru Luxleaks. Na zatožni klopi so dva nekdanja zaposlena v družbi PwC in novinar, ki so obtoženi kraje 45 tisoč strani dokumentov in izdaje poslovnih skrivnosti. Preberite tudi: »Shame on Lux«: preganjajo žvižgača in novinarja, namesto kriminalcev!

  • Evropska komisija bo objavila izsledke junijske raziskave o gospodarskem razpoloženju v EU in poslovni klimi v območju evra.

  • Ameriško ministrstvo za delo bo poročalo o osebnih dohodkih in porabi v maju.
Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Danfoss Trata, Fotona, Lek, REM in RLS so finalisti za nagrado zmagovalec slovenskega izvoza

Zmagovalec izbora bo znan prihodnjo sredo, 29. junija, na 3. Konferenci slovenskih izvoznikov v Ljubljani

IZVOZNIKI
Novice
Novice Peterica izvoznikov, ki navdušujejo z dosežki in rastjo 2

Danfoss Trata, Fotona, Lek, REM in RLS Merilna tehnika so finalisti 2. izbora za nagrado zmagovalec slovenskega izvoza; zmagovalca...

IZVOZNIKI
Novice
Novice 5 finalistov prepriča z rezultati in rastjo

V finalu za nagrado so (po abecedi) Danfoss Trata, Fotona, Lek, REM in RLS Merilna tehnika

AGROBIZ
Novice
Novice Lek Veterina premikse izvaža tudi v Iran

V Leku Veterini iz Lipovcev proizvajajo in prodajajo vitaminsko-mineralne predmešanice ali premikse, dopolnilne mineralno-vitaminske krmne...

MANAGER
Manager
IZVOZNIKI
Novice
Novice Lek je izvoz povečal za dobro desetino 1

Lani so razvili 21 novih izdelkov, v zadnjih štirih letih pa več kot sto

Posel 2030
Finance
Finance Kako za podjetje iztržiti čim več?

Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih...