(video) Kaj je družinska ustava in kako so jo sestavili pri Jezeršku?

Čas branja: 1 min
15.06.2016  14:22
(video) Kaj je družinska ustava in kako so jo sestavili pri Jezeršku?

Z družinsko ustavo smo prišli do jasne vizije poslovanja, v treh letih kar jo imamo, pa smo prihodke potrojili, je na Družinski konferenci povedal Martin Jezeršek, generalni direktor v družinskem podjetju Jezeršek. Kot je dodal, je prepričan, da so do uspehov prišli tudi zaradi družinske ustave in pogovorov.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

»Družinska ustava je način, kako lahko določimo kaj si želimo delati v podjetju. Vanjo smo zapisali osnovo za družinski odbor, ki je neke vrste nadzorni svet v družinskem podjetju. Pri nas ta odbor ne deluje, v veljavo bo prišel, ko se bodo naši otroci začeli vključevati v delovanje podjetja.. Dogovorili smo se o smernicah investiranja (posojila družinskim članom, koliko bo lahko družinsko podjetje investiralo v drugo podjetje ...), smernicah izplačevanja dividend, zaposlovanju družinskih članov in tako naprej," je pojasnil Jezeršek.

Pri Jezeršku je prenos podjetja od staršev do otrok trajal približno deset let. Začel se je, ko sta bila starša še aktivna v podjetju, otroci pa so postopoma prevzemali različne vodstvene odgovornosti in spoznavali kdo ima kompetence za kaj. Šele po tem so formalizirali prenos podjetja na naslednjo generacijo, je povedal Jezeršek. »Moja starša sta podjetje vodila zelo romantično. Zapletati se začne, ko se vpletejo partnerke, družine otrok. Ena mojih prvih nalog v podjetju je denimo bila, da sem odpustil nekdanjo partnerko svojega brata,« je dodal Jezeršek.

 

Več iz teme:  

Preberite tudi:

23.06.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Članki
Članki Kako spustiti vajeti iz rok in družinsko podjetje predati otrokom

Vse glavne odločitve o prihodnosti vašega podjetja je dobro zapisati v družinsko ustavo

MANAGER
Manager
Manager Skrivnosti uspeha največjih družinskih podjetij

Velika in zrela družinska podjetja v povprečju rastejo hitreje kot nedružinska in so finančno uspešnejša. Kaj svetujejo?

MANAGER
Manager
Manager Zakaj družinska podjetja bilanc ne bi smela zapostavljati 5

Zunanji vlagatelji niso nekdo, ki nam bo odvzel možnost odločanja in nas prisilil v napačne odločitve, temveč lahko v zaprto...

Podjetnik
Članki
Članki Družinska podjetja: bo kdaj zrasla slovenska Ikea?

Slovenska družinska podjetja ostajajo precej zaprta za zunanje vlagatelje

PRO
Članki
Članki (Mini priročnik) Kako se izognemo vrtiljaku bolezni sodobnega časa?

Pišemo o sladkorni bolezni, izčrpanosti, stresu in kroničnih boleznih. Vabljeni k branju!