Dobra novica za imetnike avtomobilov na lizing pri KDS Leasing. Sodišče je ustavilo izvršbo, pričakuje se stečaj

Čas branja: 1 min
30.05.2016  12:22
Sodišče razveljavilo vse do zdaj opravljene rubeže
Dobra novica za imetnike avtomobilov na lizing pri KDS Leasing. Sodišče je ustavilo izvršbo, pričakuje se stečaj

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Krekova družba dodaj
TCK dodaj

Okrajno sodišče v Lenartu je izdalo sklep o ustavitvi izvršbe na vozila tretjih oseb, ki so te odkupovala na lizing pri Krekovi družbi za storitve (KDS Leasing), smo izvedeli neuradno. Odločitev sodišča v Lenartu (njihove odgovore še čakamo) še ni pravnomočna, upniki se lahko nanjo pritožijo v osmih dneh. Po naših neuradnih informacijah, se bo Hetina družba TCK, ki je sprožila izvršbo, na sklep nižjega sodišča pritožila, kar pomeni, da bo končno odločitev glede izvršbe na koncu dalo višje sodišče. Je pa pričakovati, da bodo postopki glede izvršbe že v kratkem prekinjeni, saj je vodstvo KDS Leasing v sredo prejšnji teden vložilo predlog za začetek stečaja, o katerem pa mariborsko okrožno sodišče do danes še ni odločilo. Z začetkom stečaja se namreč izvršilni postopki ustavijo in se bo s primerom ukvarjal stečajni upravitelj.

Kaj narediti, če pride do stečaja lizinške družbe ali, če vam rubijo avtomobil, ki ste ga že odplačali? Nasvete najdete v članku Kalvarija kupcev avtov na lizing: Bo skoraj 300 Slovencev ostalo brez avta?

Odločitev sodišča v Lenartu v praksi za zdaj pomeni, da so vozila vseh okoli 250 voznikov varna pred nadaljnjimi izvršilnimi postopki. Do pravnomočnosti namreč sodni izvršitelj vozil ne sme prodati. Kupci bodo lahko še naprej uporabljali vozila, ne bodo pa jih smeli prodati ali urediti prepisa nase, če se avto že odplačali, in prepisa že do zdaj niso uredili. Po naših neuradnih informacijah, je TCK zoper del voznikov izvršbo že umaknila, če so jim ti posredovali dokazila, da so svoje obveznosti iz lizinških pogodb že poravnali.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki T2 gre spet v stečaj! 29

DUTB prek višjega sodišča dosegla stečaj T2

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica za podjetja: Ustavno sodišče prizemljilo Furs pri izterjavah 4

Preden Furs lahko rubi denarno terjatev davčnega dolžnika do tretje osebe, se mora slednja z obstojem dolga strinjati oziroma se mora o...

FINANCE
Članki
Članki Le kdaj bo s T-2 že mir 4

Je telekomunikacijski operater T-2 še v stečaju ali ne? Predvidoma bo to znano v prihodnjih tednih.

FINANCE
Ste na Hrvaškem narobe parkirali, pa vas terjajo? Le notarska izvršba ne bo dovolj! 5

Odločitev evropskega sodišča je: notarji in njihove izvršbe se v EU ne priznavajo kot odločitev sodišča, a vseeno se pritožite, saj...

DRAŽBE
Članki
Članki Hiše na lizing: se lahko nepremičnine več sto Slovencev znajdejo na dražbi? 27

Agonija Krekove družbe za storitve (KDS) se nadaljuje. Se bodo upniki po avtih spravili še na hiše, ki so jih ljudje kupili na lizing?

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj T-2 začasno zadržan, a za poslovanje in naročnike ne bo sprememb 7

Odločitev ustavnih sodnikov je zadržala roke pri prodaji T-2, ne bo pa sprememb za naročnike in samo poslovanje družbe.