Finance delamo: Se splača kupiti stanovanje in ga oddajati?

Čas branja: 1 min
23.05.2016  09:58
Finance delamo: Se splača kupiti stanovanje in ga oddajati?
Karel Lipnik. Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Se splača kupiti stanovanje in ga oddajati? Kakšna je računica? V zadnjem času se, tak je vsaj vtis, prodaja nepremičnin krepi, tudi na račun javnih dražb (Kupci pokupili 15 od 19 stanovanj v Novi Gorici in Kupci pograbili zadnjih 22 stanovanj v Savskem bregu). Preverjata in računata Jure Ugovšek in Teja Grapulin.

DUTB danes pričakuje ponudbe za nakup Cimosa - brez prodaje družbi grozi stečaj. Spremlja Petra Sovdat, zadnje informacije o dogajanju pa lahko preberete v članku Nevarna ruleta s Cimosom: Italijani, Nemci ali stečaj.

Izkoriščanje delavcev sredi Silicijeve doline. Kako je to možno in kakšni so odzivi, pišeta Novica Mihajlović in Janez Tomažič.

V torkovi dražbeni rubriki, ki jo ureja Aleš Perčič, boste izvedeli, katere hiše bodo naprodaj na junijskih dražbah, zbrali pa bomo tudi top nakupne priložnosti iz stečajev v prihodnjih dneh.

malovrh-JMP-1346.1463990212.jpg.n.720px.jpg
Sodelavka tehničnega uredništva Tina Malovrh. Foto: Jure Makovec

Pred Slovensko marketinško konferenco bomo objavili intervju z glavnim govornikom Geoffom Rammom. Ta vam svetuje, da z vsako stranko delate tako, kot bi z zvezdnikom. Pripravljamo pa tudi najboljše službe v trženju ter nasvet, kaj morate početi, če si želite kariere v marketingu. Slovenska marketinška konferenca bo 31. maja in 1. junija v Portorožu, še vedno pa se lahko prijavite na tej povezavi. Že prej pa si lahko preberete intervju z dvema govornikoma: Jako Kladnikom iz Maranda in direktorico Tosame Mojco Šimnic Šolinc.

Drugi današnji dogodki:

  • Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu bo zaslišala priče Jasno Iskra, Sama Nučiča in Mateja Krumbergerja.

  • Javna predstavitev kandidatke za drugega namestnika predsednika računskega sodišča Mojce Planinšek, ki jo je državnemu zboru v imenovanje predlagal predsednik republike Borut Pahor.

  • V Bruslju bo potekalo zasedanje zunanjih ministrov EU, ki se ga bo udeležil tudi minister Karl Erjavec. Glavne teme bodo regionalna strategija za Sirijo in Irak ter grožnja Islamske države.

  • Statistični urad bo med drugim objavil izsledke majske raziskave o razpoloženju potrošnikov.




Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...