Norost v vladi Mira Cerarja - generalni sekretar vlade Darko Krašovec zahteva: Vsi slovenski sodniki in sodišča, izločite se!

Čas branja: 4 min
20.04.2016  13:43
Kako je Darko Krašovec dopoldne generalni sekretar vlade, popoldne pa je ta isti generalni sekretar vlade »odvetnik« in ruši suverenost Slovenije
Norost v vladi Mira Cerarja - generalni sekretar vlade Darko Krašovec zahteva: Vsi slovenski sodniki in sodišča, izločite se!

Obveščaj me o novih člankih:  

Ko že misliš, da stvari v Sloveniji ne morejo biti bolj nore, so lahko. Mladina - natančneje Borut Mekina - je razkrila zgodbo o generalnem sekretarju vlade Mira Cerarja. Darko Krašovec, generalni sekretar vlade, kot pooblaščenec svoje stranke v sporu proti državi zahteva izločitev vseh slovenskih sodišč in sodnikov, ker so kontaminirani in pristranski. Ne, to ni zahteva Francija Matoza ne Janeza Janše. To tudi ni zahteva kakšnega nezdravega človeka, nepravnika, malega človeka, razočaranega nad pravno državo. To je zahteva generalnega sekretarja vlade Mira Cerarja!

Generalni sekretar, ki ruši suverenost Slovenije

Zakaj je stvar zares nora? Generalni sekretar vlade ruši temeljna razmerja v Sloveniji in demokraciji. Generalni sekretar, pravnik, glede na zahtevo po izločitvi vseh sodnikov ne razume, da država v sporih nastopa kot zasebnik in ne kot oblast. Sodstvo je ločeno od države, sodna oblast je ločena od izvršilne in zakonodajne oblasti. Krašovec, generalni sekretar vlade, pa s svojo zahtevo trdi, da ni. To pomeni - da vam naslikamo - da generalni sekretar vlade Republike Slovenije trdi, da je Slovenija pod to vlado, pod vlado Mira Cerarja, Severna Koreja. Razumemo, da bi to trdil denimo vodja opozicije. Ampak da to trdi generalni sekretar vlade - to je vrh zmešanosti in na glavo postavljenih stvari.

Krašovec ne razume temeljnih pravnih razmerij, še več, Krašovčeva zahteva pomeni nepriznavanje suverenosti Slovenije, je za Mladino povedal tudi pravnik in profesor Lojze Ude. A to ni vse: »Še večji nesmisel je, da ignorira pristojnost države, v kateri je tudi sam zaposlen kot predstavnik izvršne veje oblasti,« dodaja Ude.

Mladina prinaša tudi utemeljitev generalnega sekretarja Cerarjeve vlade Darka Krašovca: vsi sodniki so v delovnem razmerju pri državi, torej so odvisni od tožeče stranke - to je v konkretnem primeru sklad kmetijskih zemljišč, zato ne morejo nepristrano soditi. Stranki Darka Krašovca bi bile s sojenjem v Sloveniji kršene človekove pravice ([www.mladina.si]).

krasovec-darko03-be.1461152064.jpg.n.600px.jpg
Darko Krašovec, generalni sekretar vlade

Zahteva generalnega sekretarja Cerarjeve vlade Darka Krašovca o izločitvi vseh sodnikov in sodišč je ta hip na vrhovnem sodišču. Tu potrjujejo, da je zadeva v reševanju, komentirati je zato v tem trenutku ne morejo.

Čudna so pota gospodova

• Ni problem, da je bil Darko Krašovec najprej na generalni policijski upravi, kjer se je ukvarjal s kadri. Ni problem, da je bil nato pomočnik urada za varnost in zaščito.

NI problem, da je zapustil policijo in postal odvetnik.

• Ni problem, da je Krašovec zapustil odvetništvo in odšel v politiko ter pod Pahorjem postal generalni sekretar ministrstva za šolstvo in šport, ki ga je vodil Igor Lukšič.

• Ni problem, da je iz politika nato postal sodnik, in sicer delovni in socialni sodnik.

• Ni problem, da je iz sodnika še enkrat in spet postal politik, in to generalni sekretar Cerarjeve vlade.

Tudi ni problem - je pa vprašanje - koliko imajo generalni sekretarji še prostega časa ob svojih delovnih obveznostih, da se popoldne lahko ukvarjajo s pravdanjem. Darko Krašovec je namreč pooblaščenec, nekakšen popoldanski odvetnik družbe A Pohištvo, ki jo toži sklad kmetijskih zemljišč. In Darko Krašovec, generalni sekretar vlade in pravnik, ne razume temeljnih pravnih razmerij. In Darko Krašovec načenja suverenost države, ki mu daje plačo. To pa je problem. In to velik.

Paradoks: če ga razrešijo - bo sodnik!?

In če nadaljujemo s tem, kaj ni problem: ni problem, da Darku Krašovcu med tem, ko je generalni sekretar vlade, in med tem, ko je popoldanski odvetnik A Pohištva, sodniški mandat miruje. Problem je, da se bo po tem, ko bo nehal biti generalni sekretar in popoldanski odvetnik, vrnil med sodnike, ki jih danes izloča. In da je dobival, dobiva in bo dobival službo, plačo in penzijo od te iste države, ki ji ruši suverenost. Poglejmo paradoks: če bi ga slučajno razrešili kot generalnega sekretarja vlade - bi Darko Krašovec postal - sodnik!

Kaj pravijo pri Cerarju? Zaupajo generalnemu sekretarju, ki ruši suverenost države?!

cerar

Miro Cerar pravkar odstavlja ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar. »Praksa, ki jo je ministrica v zadnjem obdobju vse bolj izkazovala, je nezdružljiva z usmeritvijo te vlade, ki ji je kultura posebna vrednota,« je poudaril Cerar. Da ne bo nobene pomote, po našem mnenju je bilo že ustoličenje Bizjak Mlakarjeve farsa, ampak suverenosti Slovenije v smislu oblasti in pravne države ni načenjala. Mogoče je suvereno načenjala, kaj je kulturno.

Generalni sekretar vlade Darko Krašovec pa nekulturno načenja suverenost. V kabinet predsednika vlade smo zato ta torek vprašali, kako so Krašovčeva zahteva za izločitev vseh sodnikov in sodišč RS, temeljno nerazumevanje pravnih razmerij in nepriznavanje suverenosti Slovenije združljivi z usmeritvami te vlade. In ali premier Cerar zaupa generalnemu sekretarju, ki ne pozna osnovnih pravnih razmerij in ki ruši sistem, ki ga sam ustvarja?

Odgovorov še nimamo, objavili jih bomo takoj, ko jih dobimo. Prav tako smo vprašali, ali ima generalni sekretar vlade Darko Krašovec kakšen dodaten komentar o zadevi, ki bi ga želel sporočiti javnosti. Tudi ta odgovor še čakamo.

Ima pa predsednik vlade pod svojo sliko na spletu zapisano: »Pričakujem visoko zavedanje vseh političnih funkcionarjev, da smo izvoljeni izključno zato, da služimo ljudem in državi. Zato bom zahteval premišljene in odgovorne politične odločitve, ki bodo prispevale k napredku družbe, da bomo vsi skupaj lahko živeli bolje.«

Odpuščeni policist glavni pogajalec z vlado, vohun pa hkrati stečajnik

Kako so v Sloveniji stvari obrnjene na glavo. Samo nekaj primerov.

1. Zoran Petrovič, odpuščen iz policije zaradi afere organiziranega zasledovanja ministra Koprivnikarja, je še vedno predsednik sindikata policistov in se z vlado, na katere ministra je bila »organizirana hajka« , pogaja o plačah.

2. Finančni minister Mramor, ki je bil že prej finančni minister - in bi torej lahko pomembno spremenil sistem - je sistem raje izigraval z dodatki za stalno pripravljenost.

3. Imeli smo ministrico - res se lahko njen položaj šteje v urah - za izobraževanje znanost in šport, ki je imela ponarejen - plagiat - magisterij.

4. Mladina je sredi prejšnjega leta razkrila, da je visoki uslužbenec Sove - namestnik direktorja enega izmed centrov agencije - popoldne uspešen stečajni upravitelj. Prvič je opravljal pridobitno dejavnost kot visoki javni uslužbenec, drugič, do katerih podatkov vse bi lahko prišel v varnostno-obveščevalni agenciji in ali bi mu koristili pri stečajih, in tretjič, kdo se ne boji stečajnega upravitelja, ki je sodelavec oziroma med šefi v obveščevalni agenciji. Ali so rešili primer in kako? Odgovor SOve: "V Sovi so zaposleni izključno javni uslužbenci, delovnih mest, ki bi jih zasedali funkcionarji, v agenciji ni. Podatki so tajni. Nihče od zaposlenih v agenciji ne opravlja dejavnosti v zvezi z insolvenčnimi postopki."

5. In zdaj še generalni sekretar vlade, ki je »popoldanski odvetnik« in ki v sporu z državo - s skladom kmetijskih zemljišč - zahteva izločitev vseh sodišč, ker so pristranska - pristranska proti njemu in v korist države, ker jim ta daje plačo. Ne samo, da je zgrešil temeljna razmerja, da kot pravnik ne razume pravne države - padel je v lastno logično zanko - v bistvu se je v sporu postavil za luzerja, ko bi vendar moral zmagati. Sodišča bi bila zagotovo pristranska v njegovo korist, saj je vendar generalni sekretar vlade, ki daje sodnikom plačo - torej bi se ga morali bati. Če je problem pristranost sodišč - je v drugo smer. Je pa to drug problem od problema, da generalni sekretar vlade »ruši državo«.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Generalnemu sekretarju vlade Krašovcu je vroče, pa si predpiše poletni delovni čas! 9

Saj ni res, pa je - salonsko udobje: najprej so člani te vlade zlorabljali dodatke za stalno pripravljenost, zdaj pa jim za njihovo udobje...

FINANCE
Članki
Članki Ne le neetičen, tudi neveden je generalni sekretar vlade Krašovec ‒ pa še žena ga ne posluša! 10

Razkrivamo, kako se je prvi sekretar najbolj etične vlade Mira Cerarja Darko Krašovec ‒ in sodnik v mirovanju ‒ poskušal izmazati...

FINANCE
Zakaj za Slovenijo ni pametno imeti Darka Krašovca za generalnega sekretarja vlade in zakaj za Cerarja to ni oportuno 10

Novi paradoks primera Krašovec: bo sodnik v mirovanju, ki je krnil ugled sodstva, po morebitnem odstopu z mesta generalnega sekretarja...

FINANCE
Krašovec odstopil, iz omare pa je padel njegov nov okostnjak: tokrat niso barske mize, ampak avti 26

Barske mize za tisoč evrov na račun davkoplačevalskega denarja niso edina zapuščina in okostnjak Darka Krašovca, ko je kupoval avte...