Kaj se je zgodilo z zahtevo sindikatov o takojšnji prodaji Alpine?

25.03.2016  11:53
Konec februarja so zahtevali, da se v šestih mesecih izvede tender za prodajo Alpine, zdaj so odstop od prodaje unovčili za dogovor z DUTB
Kaj se je zgodilo z zahtevo sindikatov o takojšnji prodaji Alpine?

Sindikalisti in zaposleni v Alpini so konec februarja jasno postavili štiri zahteve: odhod direktorice Barbara Vtič Vraničar, postavitev nove uprave, odhod svetovalcev Admetama in tender za prodajo Alpine v šestih mesecih. Svetovalci so namreč tako dragi, da "bi požrli, kar je še ostalo."

DUTB, lastnik Alpine, in Admetam, svetovalec v Alpini, so namreč zastopali drugačno strategijo: da je pametneje Alpino prestrukturirati ter racionalizirati in jo prodati šele v nekaj letih in ne takoj zdaj. O tem smo pisali v članku Zaposleni: Alpino je treba prodati! Če ne, bodo bla, bla svetovalci požrli, kar se požreti da

PREDLOG REŠEVANJA ALPINE

Po zadnjem sestanku z DUTB pa je prodaja izginila iz prioritet. Kakšno je pojasnilo sindikatov Alpine: »Še vedno pričakujemo, da bomo prej ali slej šli na trg. Moramo pa sprejeti ponudbo, ki nam jo je zdaj dal DUTB in stvari poskusiti rešiti. Ko bodo zadeve rešene, nas moral nekdo kupiti, večno ne moremo ostati pod DUTB,« zdaj pojasnjujejo sindikalisti.

Zahteva, da se tender za prodajo Alpine izvede v pol leta, naenkrat več ni tako nujna.

Kaj so se dogovorili na sestanku?

- Spremeni se vodstvo; Alpino naj bi v treh tednih prevzela nova menedžerska ekipa. O tem, kaj se bo zgodilo z direktorico Barbaro Vtič Vraničar obstajata dve razlagi: ena sindikalna in druga od slabe banke. Več v članku Kaj se zares dogaja z direktorico Alpine Barbaro Vtič Vraničar?

- Admetam v Alpini ostaja do 30. aprila 2016, vendar nima več enake vloge, kot jo je imel do zdaj. V delovnih skupinah, ki bodo ustanovljene, bodo Admetamovi svetovalci skupaj s strokovnjaki za posamezna področja iz Alpine iskali rešitve pri prodaji in iskanju novih trgov.

- Admetam in strokovnjaki iz Alpine bodo ponovno preverili način in smiselnost selitve tovarne iz Kitajske v Bosno in Hercegovino.

- Proizvodni oddelek iz Romunije se seli v FOGS v Sarajevo; s tem so se sindikalisti in delavci sicer strinjali, selitev je bila namreč predvidena že pred Admetamovim načrtom prestrukturiranja.

- Po odstopu Mateje Zavadlal, direktorice Sportine, z mesta članice nadzornega sveta Alpine je bil na njeno mesto imenovan Gregor Kranjc iz nadzornega sveta Trimo, ki je zadolžen za spremljanje in uvajanje sprememb v Alpini.

Miha Štepec, kljub temu, da odhaja iz DUTB, za zdaj ostaja predsednik nadzornega sveta Alpine, pojasnjujejo na DUTB. Miha Štepec menja DUTB za KF Finance.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...
Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (nedeljsko branje) Raje prodaja, kot da bi Alpino požrli svetovalci 54

Zbirno o eni najbolj žgočih tem minulega tedna

AVTO
Novosti
Novosti Vrača se Francoz, ki je v 70. letih premagoval porscheje 9

Alpine bo Renaultova vstopnica v višji cenovni razred, kjer trenutno nima ponudbe

FINANCE
Članki
Članki Ni 1. april: DUTB 220 zaposlenih še ni dovolj. Še nove iščejo 5

Dve piarovki ne zmoreta vsega dela, iščejo tudi projektnega menedžerja za nabavo in javno naročanje

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj (infograf) Vsak porabi za manjši bazen vode na dan 10

Komunalna podjetja so ob današnjem svetovnem dnevu voda prikazala, koliko litrov vode se skriva v živilih in dobrinah, ki jih uporabljamo...

PRO
Članki
Članki Naj vam dolgi plačilni roki in neplačane terjatve ne ustavijo tekočega poslovanja

Veliko uspešnih podjetnikov se je že znašlo v likvidnostnih škarjah, zato je nujno, da izkoristite koristi zavarovanja terjatev in...