(Nedeljsko branje) Kako si v državni upravi z dodatki zvišujejo plače

Čas branja: 1 min
30.01.2016  07:45
(Nedeljsko branje) Kako si v državni upravi z dodatki zvišujejo plače
Glede na izgubo zaupanja javnosti ne morem več opravljati funkcije ministra za finance. " Tako je Dušan Mramor zatrdil 18. januarja 2016 v odstopni izjavi. Opravljeno delo je treba nadgrajevati, zato odstopa ministra Mramorja ne sprejemam. " Tako je Miro Cerar dve uri po ponujenem odstopu obranil svojega ministra.

Obveščaj me o novih člankih:  

Finančni minister Mramor je pred dvema tednoma zaradi afere dodatki premierju Cerarju ponudil svoj odstop, a ga ta ni sprejel. Koliko nas bo po žepu udaril obstanek Dušana Mramorja, ker finančno ministrstvo ne bo imelo zadnje besede pri sestavi proračuna in se bo uklanjalo interesnim skupinam, namesto da bi doseglo konsolidacijo javnih financ.

Razkrili smo v katerih kabinetih ministrov in za koliko si plače zaljšajo z dodatki za stalno pripravljenost.

Tudi na občinah so si izplačevali dodatke.Tanja Dodig Sodnik, vodja kabineta ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je bila lani v stalni pripravljenosti nad 2000 ur oziroma več, kot je bilo v letu rednih delovnih ur. Dodatek za stalno pripravljenost so si izplačali tudi v Mestni občini Maribor, v mandatu zdajšnjega župana Andreja Fištravca jih je prejemalo že deset uslužbencev občine.

Ministrico za izobraževanje poleg izplačanih dodatkov za pripravljenost pretresa še afera s izplačilom previsokih sejnin v agenciji NAKVIS. Računsko sodišče je namreč ugotovilo, da so si v NAKVIS v času, ko je Makovec Brenčičeva vodila svet agencije, neupravičeno izplačevali plačilo za delo na sejah. Pregledali smo, kaj agencija sploh dela in koliko stane davkoplačevalce.

1.1453749262.png.n.960px.png
Sandra Tušar, za polno plačo zaposlena na ministrstvu za zdravje, v petek zjutraj hiti na honorarno delo - v bolnišnico Jesenice!

Raziskali smo kako je Sandra Tušar, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, plačana za polni delovni čas hkrati še zdravnica v javnem zdravstvu in hodi s soglasjem Cerarjeve vlade (!) po štiri dni na mesec delat še v splošno bolnišnico (SB) Jesenice. Ima dve službi, obe ji plačujemo iz javnih sredstev. Preberite tudi «MNENJE - Kako utemeljeno je sklicevanje na »ohranitev zdravniške licence.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (nedeljsko branje) Teden, ko smo iz slabe banke spokali Skandinavce 35

Zbirno o eni najbolj žgočih tem minulega tedna

ZDRAVSTVO
Članki
Članki Sum podkupnin osmim zdravnikom: pet razkritih, še trije sledijo 10

Podkupnine naj bi znašale od najmanj 10 tisoč do prek 100 tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

PRO
Članki
Članki Ali morate spet doplačati dohodnino?

Če ste eden izmed 307.570 Slovencev, ki ste v minulih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, po katerem boste to morali spet...