Najpodjetniška ideja: S pasom EASEbelt bodo športniki in glasbeniki lažje sedeli

24.01.2016  22:30
Srečko Pisnik končuje razvoj modela za glasbenike, ki so ga že naročili svetovno znani glasbeniki in športniki iz ZDA
Najpodjetniška ideja: S pasom EASEbelt bodo športniki in glasbeniki lažje sedeli
Z optimizacijo proizvodnje bo Srečko Pisnik (na sliki) pas za hrbtenico EASEbelt letos pocenil za deset evrov in ga tako približal širšemu krogu ljudi.

Srečko Pisnik je razvil pripomoček za oporo hrbtenice in ergonomsko sedenje EASEBelt. Ko ga nosimo, razbremeni hrbtenico, ta pa ostane v pravilni legi, v obliki črke S. Imajo že partnerja za prodajo v ZDA in Kanadi, dogovarjajo se tudi s partnerji za Evropo in Afriko.

EASEbelt je namenjen vsem, ki veliko sedijo. Tudi invalidom v vozičku, preprečuje jim namreč nenadzorovane zdrse telesa s sedišča invalidskega vozička. »Pas optimalno razbremeni hrbtenico in ji zagotavlja oporo, zato z njim udobno sedimo, zmanjša pa se tveganje za poklicne poškodbe in bolezni,« o svoji zadnji od več kot 50 inovacij pravi Srečko Pisnik.

Pas ponuja v različnih velikostih, tako da ga lahko uporabljajo tudi otroci od šestega leta starosti. »Nadzoroval bo otrokovo sedenje in otroka spodbujal k samonadzoru telesne drže,« dodaja Pisnik.

 

Poseben model za športnike in glasbenike

 

Trenutno sta naprodaj dva modela -osnovni in dynamic, blizu konca pa je razvoj modela EASEBelt musik. »Osnovni model je za univerzalno uporabo na vseh sedežih z naslonom. Zjutraj ga lahko imate na kuhinjskem stolu, potem v avtu in v pisarni,« pojasnjuje Pisnik.

Model dynamic je priredil za športnike in vse, ki opravljajo težja dela stoje. »Uporabljajo ga lahko med gibanjem in delom, nato pa še na sedežu, saj je primeren za 'počivanje' med vožnjo na tekmo in z nje,« dodaja. Zaradi dobrih izkušenj s pasom EASEbelt dynamic ga kot ambasador promovira Dejan Vinčič, član državne odbojkarske reprezentance.

Letos bi radi dokončali razvoj modela musik za glasbenike. Ti veliko potujejo in nastopajo po več ur. Ker veliko sedijo, jih pogosto boli hrbet. Pri razvoju in testiranju tega modela sodelujejo z Otom Pestnerjem in Alpskim kvintetom. »Radi bi pohiteli, saj že imamo naročila ameriških glasbenikov in športnikov, ki se zavedajo, da so hrbtenica in z njo povezane mišice eden od najpomembnejših delov telesa,« razkriva sogovornik.

Pri odpiranju vrat na tuje trge sta mu pomagali nagradi z največjih sejmov inovacij, ki ju je dobil jeseni. Najprej se je oktobra razveselil zlatega priznanja na sejmu iENA v Nürnbergu med 700 inovacijami iz 36 držav, nato pa novembra še srebrnega priznanja za EASEbelt med 723 inovacijami iz 40 držav na sejmu SIIF v Seulu. »Na sejmu v Nürnbergu sem že dobil ponudbe za trženje pasu v Evropi, za kar se zahvaljujem članom mednarodnega združenja inovatorjev IFIA, od katerih sem dobil informacije o sodelovanju s proizvajalci podobnih izdelkov iz drugih držav in o predstavitvi EASEbelta na sejmih, ki se jih sam ne utegnem udeležiti,« poudarja Pisnik.

 

Letos nižja cena

 

Za trženje in spletno prodajo pasu po Sloveniji se je dogovoril s podjetjem AMPD in z lastnikom ene od trgovin s fizioterapevtskimi pripomočki. »Na domačem trgu pas preizkušamo in iščemo izboljšave, od lani pa ga tržimo tudi v tujini,« pravi. S partnerjem iz Kanade končujejo pogovore o trženju v Kanadi in ZDA. Pozneje želijo prodajo razširiti še na druge celine, z možnimi partnerji za prodajo v Evropi in Afriki se že pogovarjajo.

Osnovni model pasu po spletu prodajajo za 59,9 evra, letos pa bodo ceno po optimizaciji stroškov izdelave znižali za deset evrov, da bi se približali širšemu krogu ljudi. »Naš cilj ni velik dobiček, ampak pomagati ljudem ohranjati zdravje,« trdi Pisnik, ki za evropski trg napoveduje ceno 49,9 evra, v Severni Ameriki pa 49,9 dolarja.

Letos bodo iskali nove poslovne priložnosti v tujini, razvijali nove modele, povečali proizvodne zmogljivosti ter oblikovali logistične in prodajne poti.

Idejo za EASEbelt je dobil ob bolečinah v križu po večurnem sedenju za volanom in računalnikom. Ker so bolečine ostale tudi potem, ko si je nadel pas za križ, je začel iskati izboljšave. Izhajal je iz pravilne drže pri sedenju in tej drži prilagodil prototip - predelan kupljen pas za hrbtenico, ki ga je obrnil tako, da se je zapiral na boku, in dodal elastične povezne trakove, ki so se zapirali spredaj, na utrjenem delu pasu.

 

Napoveduje še deset inovacij

 

V razvoj, začel se je leta 2009, je vložil okoli 53 tisoč evrov. »Šivanje sem ponudil Muri, a se na mojo prošnjo za sodelovanje niso odzvali, tako da ga zdaj šivajo v Tapetništvu Mezgec iz Hrušice,« dodaja Pisnik. Pas je predstavil tudi ortopedom in fizioterapevtom.

Skrb za prodajo in proizvodnjo pasu bo sčasoma prepustil hčerki Jasmini, sam pa želi v prihodnjih treh letih ustvariti še okoli deset inovacij, ki bodo izboljšale življenja ljudi, vsaj pol jih bo s področja ergonomije.

 

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Tu so prva vabila podjetjem za skupinske nastope na sejmih v Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem

Javna agencija SPIRIT je objavila prvih devet vabil za udeležbo na skupinskih predstavitvah slovenskih podjetij na mednarodnih sejmih v...

AVTO
Novice
Novice Varnostni pas kriv za nov milijonski vpoklic toyot, pri nas na servise 1.500 rav4

Varnostni pasovi pri 2,87 milijona toyotah rav4 se lahko pri hudem trku strgajo, Toyota vozila kliče na servis.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Za sejme v tujini je izvoznikom letos na voljo dvakrat več denarja kot lani

Za skupinske sejme je v agenciji SPIRIT na voljo 800 tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Preboleti Šmarno goro in zmagati

Življenje se po končani športni poti šele dobro začne, zato naj si do takrat vsak športnik pridobi čim več znanja, tudi finančnega.

AVTO
Novosti
Novosti Kateri avti bodo letos zaznamovali slovenske ceste

Novih modelov bo v letu 2016 prek sto, podrobnosti pa so znane za okoli polovico, ki bodo na trg zapeljali do poletja.

AVTO
Novosti
Novosti Francoska puščica za slovenske sladokusce 5

Peugeot je k nam za zahteven krog kupcev pripeljal strupeni model 308 GTi, s katerim gredo umirjeno po vsakdanjih opravkih ali pa se...

FINANCE
Članki
Članki Najpodjetniška ideja: Lucky3in1 je tricikel, skiro in poganjalec za malčke v enem

Naročila za večnamenski športni rekvizit Matjaž Loc že ima, išče pa začetni kapital za zagon proizvodnje in vstop na trg

PRO
Članki
Članki Ali sploh veste, da lahko vplačila v pokojninski sklad preusmerite tudi v delniške naložbe?

Skladi življenjskega cikla so evolucija pokojninskih skladov, ki v pokojninsko varčevanje vnašajo naložbeno dinamiko in odmik od...