Najpodjetniška ideja: Lucky3in1 je tricikel, skiro in poganjalec za malčke v enem

Čas branja: 3 min
29.11.2015  22:30
Naročila za večnamenski športni rekvizit Matjaž Loc že ima, išče pa začetni kapital za zagon proizvodnje in vstop na trg
Najpodjetniška ideja: Lucky3in1 je tricikel, skiro in poganjalec za malčke  v enem
Poganjalec, skiro in tricikel v enem prodajam za 150 evrov. Za financiranje prvih sto kosov in vstop v spletne trgovine iščem vlagatelja, ki bi v moj projekt vložil od 15 do 20 tisoč evrov začetnega kapitala. Matjaž Loc, avtor na 10. forumu inovacij nagrajene inovacije za malčke Lucky3in1

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Matjaž Loc dodaj
Kickstarter dodaj

Lucky3in1 je lesena kombinacija poganjalca, tricikla in skiroja v enem. Ko otroci lovijo ravnotežje in zavijajo s krmilom, se z vsemi tremi športnimi pripomočki naučijo osnov za kolesarjenje. Namenjen je otrokom od 18 mesecev do štirih let. Razvil ga je mlad Kranjčan in košarkarski trener Matjaž Loc. Za prodor na trg in izpolnitev prvih naročil išče partnerja, ki bi v njegov projekt vložil vsaj 15 tisoč evrov.

Osnovni športni pripomoček je poganjalec, ki ga lahko spremenimo v trikolo s pogonom na sprednjem kolesu ali v skiro. Razstavljanje in sestavljanje je hitro in preprosto. Izdelan je iz naravnih materialov - iz slovenskega bukovega in brezovega lesa. Je vzdržljiv in zaščiten pred vlago. Leseno je tudi platišče, kolesa pa so iz napihljive gume. Zavzame manj prostora, ker združuje tri pripomočke v enem. Primeren je za otroke od leta in pol do štirih let. Sedež ima naslon, da otrok ohranja pravilno držo telesa.

 

Ni ostrih zavojev in nenadnih padcev

»Pri poganjalcu so možne različne postavitve koles spredaj in zadaj. Sedež in naklon krmila lahko pri vseh treh izvedbah prilagodimo otrokovi velikosti. Ker ima krmilo omejen radij obračanja, otrok ne more delati ostrih zavojev, s tem pa smo preprečili nenadne padce,« prednosti svoje inovacije našteva Matjaž Loc.

Treh športnih pripomočkov v enem se je domislil, ko je kot športni vaditelj in košarkarski trener osnovnošolcev razmišljal o vajah, igrah in različnih pripomočkih, s katerimi bi poskrbel za pravilen telesni, duševni in socialni razvoj otrok. »Najlažje jih za gibanje motiviraš v zgodnjem otroštvu, ko med igro spoznavajo osnovne gibe, se učijo ohranjati ravnotežje in rokovati s predmeti. Ker otroci svoje motorične spretnosti razvijajo tudi z uporabo različnih športnih pripomočkov, sem razmišljal o tem, kako bi izdelal otroško vozilo, ki ga na trgu še ni in ki bi ga lahko preoblikoval v tri najpogostejša - poganjalec, trikolo in skiro,« pravi Loc, kako je dobil idejo za Lucky3in1.

 

Prvi prototip po dveh mesecih

Konec marca je načrte in sestavne dele narisal na roko. Prijatelj mu je sestavne dele izrisal v vektorski obliki v enem od računalniških programov za oblikovalce in arhitekte. Mojster mu je vse dele izrezal s CNC-strojem. Potem pa jih je mlad inovator sestavljal, si izmišljeval vrsto tehničnih izboljšav, dokler po dveh mesecih ni prišel do prvega prototipa. S popravki in večmesečnim trdim delom je prišel do končnega prototipa.

 

Smola na Kickstarterju

A zalomilo se mu je pri prvih trženjskih korakih. Septembra je Lucky3in1 za 150 evrov tržil na Kickstarterju, a ni zbral dovolj naročil. »Vzrok je v preslabemu trženju in slabi promociji naše kampanje na Kickstarterju. Bili smo neizkušena ekipa in z našim projektom nismo znali priti v medije. Ker niso pisali o naši kampanji na Kickstarterju, ljudje niso izvedeli zanjo, niso si je ogledali in nas niso dovolj podprli,« ugotavlja.

Potrditev je dobil sredi novembra na 10. forumu inovacij, kjer so Lucky3in1 razglasili za najboljšo inovacijo posameznikov. Po spletu dobiva naročila, a jih ne more izpolniti, ker mu manjka od 15 do 20 tisoč evrov za prvih sto kosov. Ker je prihranke porabil za razvoj, išče vlagatelja, ki bi mu omogočil odprtje podjetja in prodor na trg, zlasti v slovenske in tuje spletne trgovine.

NAJPODJETNIŠKA IDEJA

Predlagajte inovatorja

V Najpodjetniški ideji že 13. leto predstavljamo inovativne izdelke ali storitve, ki so plod slovenskega razvoja, vključujejo sodobne in do okolja prijazne tehnologije ali materiale ter imajo dobre možnosti, da na trgu uspejo. Prejšnjič smo predstavili visokotehnološko rešitev iz podjetja Arhel, s katero v jezerih, akumulacijah pitne vode in ribogojnicah odkrijemo in preprečimo nevarno razraščanje modrozelenih alg oziroma cianobakterij, ki lahko privede do zastrupitev in pomora rib. Članek o tem je dostopen na povezavi Najpodjetniška ideja: Robotsko plovilo bo preprečilo nevarno cvetenje alg v jezerih. Če bi nas radi opozorili na kaj inovativnega, nam lahko pišete po e-pošti petra.subic@finance.si.

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager 300 milijonov otrok v tovarnah namesto v šolah 1

V različnih dejavnostih je po svetu grobo izkoriščanih od 250 do 300 milijonov otrok. Kako lahko na to vplivajo porabniki?

FINANCE
Članki
Članki To so letošnji slovenski carji na Kickstarterju 1

Šest izdelkov, ki so uspešno končali kampanjo na Kickstarterju

MANAGER
Manager
Manager 3 zgodbe o tem, kako idejo spraviti v življenje

Le približno desetini ljudi pri nas uspe zamisel pretvoriti v izdelek na trgu. Kako so se lotili tega izziva, pripovedujejo tehnolog Nejc...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

PRO
Članki
Članki Junaki časa so skladi!

Slovenci radi varčujemo in izbiramo varne in preproste načine, zato pri večini finančni presežki ležijo v depozitih, še bolj pogosto...