Po objavi na Interpolu se Peklar javlja iz Dubaja: gre za neproporcionalno represijo

Čas branja: 2 min
08.04.2015  09:24  Dopolnjeno: 08.04.2015 17:40
Mednarodna tiralica in odziv Leonarda F. Peklarja

Obveščaj me o novih člankih:  

Nekdanji svetovalec (državnim) podjetjem Leonardo F. Peklar se je le znašel na straneh Interpola. Sodišče je zanj že v začetku februarja odredilo pripor in posledično tiralico, ki pa so jo na straneh Interpola objavili šele zadnje dni.

Zdaj se je Peklar pojavil tudi že na straneh policije, kjer ga zjutraj še ni bilo. Razlog je bila tehnična napaka, ki je zdaj odpravljena.

Kot je navedeno na straneh Interpola, 48-letnega slovenskega državljana, po rodu Trboveljčana, iščejo zaradi suma zlorabe položaja. Peklar ima samo slovensko državljanstvo, je še razvidno iz objave (na sliki spodaj).

Peklar.1428477725.png
Vir: Interpol

Peklar iz Dubaja: Nisem pobegnil

Po našem današnjem poročanju o Interpolovi tiralici se je prek odvetniške pisarne Stušek javil tudi Peklar. Dodajmo, da je tega do zdaj zastopal (tudi) Mitja Jelenič Novak.

Peklar trdi, da se ne skriva, da gre pri razpisani tiralici za neproporcionalno poseganje po represivnih ukrepih in da se ni nikdar skrival oziroma pobegnil. Napoveduje, da se bo boril za svoje pravice. Celotno pismo objavljamo v spodnjem okvirju.

Več o tem, kako naj bi se Peklar po navedbah tožilca Boštjana Jegliča izmikal sodišču - tožilec trdi, da ga je v sedmih letih videl enkrat -, pa na [www.finance.si] .

Spomnimo, da je sodišču Peklar za obravnave na sodišču februarja letos, katerih se ni udeležil, poslal opravičilo neznanega dubajskega zdravnika specialista, v katerih je bilo po naših informacijah navedeno, da Peklar čaka na operacijo in mu zdravnik zato odsvetuje potovanja. Sodnica je ocenila, da se Peklar izmika sodišču in zanj odredila pripor.

Pojasnilo Leonarda F. Peklarja

Ne glede na to, kaj si o sodnih postopkih in z njimi povezanimi zadevami mislite o meni, verjamem, da bodo prihodnji dnevi, tedni in meseci bistveno bolj objektivno prikazali bistvo celotne zgodbe, predvsem pa njeno absurdno neskladje z dejanskim stanjem.

Moje ime je bilo umeščeno na seznam iskanih oseb Interpola na podlagi odredbe slovenskega sodišča, ki je v svoji presoji v celoti prezrlo objektivno zdravstvene oceno in iz nje izhajajoče razloge za mojo neudeležbo na sodnem naroku (februarja 2015). Slovenskega sodišča več kot očitno ne zanimajo strokovna mnenja mednarodno priznanih zdravnikov in inštitucij. Namesto tega sem deležen neproporcionalnega poseganja po represivnih ukrepih, ki meni in moji družini povzročajo strahovito krivico in nepopravljivo škodo.

Z zdravjem se praviloma šalijo le tisti, ki se sami nikoli niso spoprijeli z resnimi zdravstvenimi težavami. V tem duhu osebno niti tistim, ki so se podpisali pod ključne odločitve ali k njim prispevali svoj delež, ne želim nič slabega. Sploh pa ne tega, da bi kadarkoli doživeli podobne preizkušnje, kot jih doživljam sam.

Nikoli se nisem skrival oziroma pobegnil! Ustreznim slovenskim uradnim organom sem pred več kot dvema letoma posredoval natančne podatke o mojem novem prebivališču, ki so do danes ostali nespremenjeni. Na vsak njihov zakonito posredovan poziv sem se odzval in vedno znova eskplicitno zagotovil, da bom aktivno sodeloval v postopkih. Verjamem v delovanje pravne države in se bom tudi v nadaljnje z vsemi pravnimi sredstvi boril za svoje pravice.

V Dubaju, 8. Aprila 2015

Leonardo Peklar

Zakaj sodišče išče Peklarja?

Bil naj bi v ozadju družbe Big trading - ta je bila uradno sicer v lasti švicarske družbe -, kateri tožilstvo očita fiktiven posel z SCT. Gradbinec naj bi ji plačal 300 tisoč evrov za nikdar opravljene storitve. Poleg Peklarja so obtoženi še nekdanji šef SCT Ivan Zidar (tudi tega zaradi domnevnih zdravstvenih težav ni na sodišče), njegova sodelavca Aleksander Meze in Borut Willenpart ter Irena Zarnik, ki je nekoč zastopala Big Trading.

Časarjeva slika umaknjena

Spomnimo, da je slovenska policija ob pomoči Interpola prejšnji mesec v Dominikanski republiki izsledila Roberta Časarja, nekdanjega predsednika uprave Luke Koper. Ta je pobegnil, ko bi moral začeti s prestajanjem zaporne kazni. Njegovega profila ni več na straneh Interpola. Več o njegovem pobegu in o tem, kako so ga možje v modrem naposled izsledili, na [www.finance.si] .Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kako uspešno preganjamo kriminal belih ovratnikov 4

Preverili smo, kje so postopki proti nekaterim (nekdaj vidnim) gospodarstvenikom

FINANCE
Članki
Članki Intervju z bičem božjim islandskih bančnikov

»Preiskovanja kaznivih dejanj v bankah se nihče ni maral lotiti, ker so vsi vedeli, da bo to težko in nepriljubljeno delo.«

FINANCE
Članki
Članki Armenski genocid in slovenska krivda 5

Resnica ne more biti žrtev semantičnega izmikanja pravemu imenu, ko so v ozadju človeško trpljenje, vojni zločini in celo genocid.

FINANCE
Članki
Članki Mirno dihanje pilota Lubitza 13

Zakaj je letalska katastrofa v francoskih Alpah za naš občutek varnosti hujša nočna mora od terorizma..

FINANCE
Članki
Članki Velika obogatitev človeštva in kako jo v 21. stoletju nadaljevati 5

Če ji bomo dovolili, se bo rumena nit inovacij še postavljala po robu malthuški krizi.

FINANCE
Članki
Članki Živeti s spominom na Auschwitz 4

Kar zadeva drugo svetovno vojno, se bomo spravili, ko bodo medvojni in povojni revolucionarni poboji, državljanska vojna in kolaboracija...

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

PRO
Članki
Članki Izjemne zgodbe in potenciali pri povezovanju kmetijstva in turizma (brezplačna revija)

V deželi, kjer se točita med in vino, se vse bolj uspešno povezujeta panogi kmetijstva in turizma. Poglejte, kako to uspeva najboljšim.