Čas branja: 1 min
01.04.2015  19:42

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Janko Veber dodaj
Telekom dodaj
Stelkom dodaj

Spoštovane bralke, spoštovani bralci,

v jutrišnjih Financah preberite, kako gospodarsko odporna je Slovenija v primerjavi z drugimi evropskimi državami, kje je, globalno gledano, in kako je to občutiti pri poslovanju. Najodpornejša država med 130 primerjanimi je sicer Norveška.

Obrambni minister Janko Veber je v svoji protiprivatizacijski vnemi pozabil, da Telekom ni edini ponudnik informacijskih storitev, s katerim sodeluje ministrstvo za obrambo. Poslovno namreč ministrstvo že sodeluje s podjetjem Stelkom. Preverili smo, za kakšno podjetje gre in kakšno pogodbo ima sklenjeno z ministrstvom.

Vlada se spet izgovarja, da ni mogoče dvigniti meje za vstop v kolesje DDV. Preverili smo, kaj o tem pravijo podjetniki in ali se res ne da.

Grški obstanek na evrskem območju ostaja neznanka. V jutrišnjih Financah preverjamo, koliko bi ob izstopu Grčije ali pa njenem vnovičnem delnem bankrotu izgubila Slovenija. Kolikšen delež krivde za nastali položaj imajo evropski - tudi slovenski - politiki, predvsem finančni ministri. In volivci, ker smo posredno dopuščali takšno početje.

V prilogi Posel smo raziskali, kako in kaj naj start-upi prodajajo zdravstvenemu sistemu.

Kako se prebiti skozi labirint ponudbe avtomobilov in izbrati pravega, pa svetujemo v prilogi Avto.

Turški minister za carino in trgovino poziva gradbenike iz regije, naj sodelujejo pri projektih, saj v Turčiji gradijo potresno varne stavbe, novo letališče, načrtujejo gradnjo hitrih železnic, cest in mostov po vsej državi, tako da je po njegovih besedah še veliko prostora za gradbena podjetja na turškem trgu. Več v prilogi Biznis plus.

Ne pozabite pogledati na zadnjo stran: pišemo o tem, katere birokratske blesarije še vedno dušijo turizem in katere se umikajo.

Uspešen četrtek vam želi ekipa Financ!


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Poslanci o poročilu OVS: Strinjajo se o škodi za Telekom, ne pa tudi o povzročitelju 7

Spremljamo sejo odbora za obrambo, na kateri je govora o domnevni zlorabi pooblastil s strani obrambnega ministra Janka Vebra

FINANCE
Članki
Članki Cerar & Co., bordela ne bi smeli voditi! 27

Bismarck je za Italijane rekel, da imajo velik apetit in slabe zobe. Pri Cerarju je zaznati enak prepad med ambicijo in sposobnostjo.

FINANCE
Članki
Članki Dan, ko bi moral biti razrešen minister Veber 11

Je za etičnega Cerarja bolj pomemben koalicijski mir?

FINANCE
Članki
Članki Zazri se v nas: pet, šest nas tu visi* 89

Kaj lahko pričakuje premier, če za ministra vzame nekoga, ki privatizacijo razglaša za veleizdajo? In ki, mimogrede, ni bil sposoben...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo novi Cerar? Mesec, Golob, Matoz? 70

To so ljudje, ki v Sloveniji uživajo soglasje, ugled, zaupanje in so morda izvoljivi

FINANCE
Članki
Članki Paradoksi slovenskih levičarjev 33

Če slovenskega levičarja nikjer ne vidiš, to ne pomeni, da si slep

FINANCE
Članki
Članki Armenski genocid in slovenska krivda 5

Resnica ne more biti žrtev semantičnega izmikanja pravemu imenu, ko so v ozadju človeško trpljenje, vojni zločini in celo genocid.