Čas branja: 2 min
01.04.2015  15:09

Obveščaj me o novih člankih:  

Objavljamo odziv dekanje Ekonomske fakultete UL Metke Tekavčič na članek Ko Metka Tekavčič namesto odgovora novinarjem piše poslovnemu partnerju Petru Franklu, Finance.

Spoštovani, zahvaljujem se vam za objavo mojega sporočila direktorju in glavnemu uredniku Financ ter se hkrati opravičujem, ker ga zaradi svojega nepoznavanja notranjega organizacijskega ustroja Financ nisem naslovila tudi odgovorni urednici gospe Simoni Toplak. Ne želim začeti polemike v zvezi z uredniško politiko časopisa in še manj izvajati pritisk na njeno oblikovanje. Verjamem, da je iz mojega zapisa to vidno, zato mislim, da je vaše strinjanje, da se odzovem na uredniški komentar, priložnost, da skupaj prispevamo k umirjanju strasti in objektivnemu presojanju kompleksnih družbenih procesov v obdobju prehoda iz pregretega gospodarstva v razmere gospodarske krize. Moje sporočilo in odziv nanj ne terja preplaha glede stanja zavesti v slovenski inteligenci, ampak kaže na stanje duha v slovenski družbi, ki ustvarja vtis, da smo lahko zadovoljni in umirjeni le, če ustvarjamo presežnike z negativno konotacijo.

V komuniciranju z javnostmi se redko odzovem kot dekanja Ekonomske fakultete. Vrednote Ekonomske fakultete so znanje, sodelovanje, integriteta, družbena odgovornost in akademska svoboda. Zavezani smo jim vsi zaposleni. V skladu s tem delujemo po načelih vzajemnega spoštovanja in si želimo, da bi bilo to splošno pravilo komuniciranja v družbi. Kar zadeva novinarska vprašanja, na njih odgovarjamo in skušamo stvari pojasniti. Problemi, ki jih novinarji odpirate, so kompleksni in marsikdaj terjajo daljše pojasnilo. Zavezani smo k verodostojnosti našega delovanja, zato ne moremo pristajati na nejasne in pomanjkljive obrazložitve. Tako je bilo tudi v primeru včerajšnjega vprašanja. Ocenili smo, da gre za relevantno, a širši javnosti malo znano temo, polno odprtih vprašanj, ki jih raziskovalne organizacije že dlje časa načenjamo in diskutiramo v okviru ARRS. Odgovor bomo pripravili tako, kot smo najavili.

Kar zadeva vpetost Ekonomske fakultete v slovenski javni prostor, pa je ta nedvomno velika in pomembna, zaradi česar terja dodatno odgovornost za naše ravnanje. V tem okolju smo zaradi narave našega dela glede področja delovanja tesno povezani s časopisom Finance. Mislim, da se na obeh straneh prizadevamo za naše dobro sodelovanje, katerega zelo pomembne rezultat je vsakoletna poslovna konferenca, ki je plod skupnega dela. Tako kot imajo svoje poglede na delovanje Ekonomske fakultete kolegi s Financ, velja tudi za sodelavce na Ekonomski fakulteti, ko gre za Finance. Vsaka organizacija ima svoje zakonitosti delovanja, vodstva inštitucij pa so tista, ki zadeve urejajo navznoter in v medsebojnem urejanju posameznih vprašanj. Mislim, da to za širšo javnost ni zanimivo.

Ekonomska fakulteta je včeraj prejela uradno obvestilo, da nam je mednarodna organizacija AACSB za pet let podaljšala akreditacijo, ki odraža kakovost našega delovanja na področju poslovnega izobraževanja. Na to smo zelo ponosni. Ob tem se zahvaljujemo vsem partnerjem, s katerimi soustvarjamo kakovost našega dela, in tudi njim želimo uspešno delo.

Metka TekavčičNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Velika obogatitev človeštva in kako jo v 21. stoletju nadaljevati 5

Če ji bomo dovolili, se bo rumena nit inovacij še postavljala po robu malthuški krizi.

FINANCE
Članki
Članki Tako na EF pojasnjujejo, zakaj jih ni med najboljšimi raziskovalci 50

Naši naročniki nam ne pustijo objaviti podatkov v bibliografskih bazah, sporočajo z ekonomske fakultete, ki jo vodi Metka Tekavčič

FINANCE
Članki
Članki Intervju z bičem božjim islandskih bančnikov

»Preiskovanja kaznivih dejanj v bankah se nihče ni maral lotiti, ker so vsi vedeli, da bo to težko in nepriljubljeno delo.«

FINANCE
Članki
Članki Tajnikar: Kaj pa, če nam ugrabijo otroke?! 40

Ne trpanje zasebnih žepov z javnim denarjem, dekane najbolj bolijo razkrita imena

FINANCE
Članki
Članki Zakaj so Bosanci pred Slovenci 21

Bosanec je srečen, če ni vojne, Slovenec pa nesrečen, ker ni več prvi

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

PRO
Članki
Članki (izračun) Kakšna bo pokojnina espeja, ki je plačeval minimalne prispevke?

Enak mesečni vložek dodatnega pokojninskega varčevanja vam bo zagotovil za polovico nižjo mesečno rento, če boste namesto pri 30...