Na večini smučišč smuka do konca velikonočnih praznikov

Čas branja: 3 min
28.03.2015  09:31
Med prazniki bo marsikje mogoče smučati tudi po ugodnejših cenah
avtor

Obveščaj me o novih člankih:  

Na slovenskih smučiščih so letos veliko bolj zadovoljni z obiskom, kar pripisujejo predvsem ugodnim vremenskim razmeram, a številke so kljub temu še vedno daleč od rekordnih. Večina jih bo sezono potegnila še prek velikonočnih praznikov, ko bo marsikje mogoče smučati tudi po ugodnejših cenah, nato pa bodo začeli priprave na novo sezono.

smucanje-ss.1417112676.jpg.e.960px.jpg

V Kranjski Gori končujejo sezono

V Kranjski Gori zimsko sezono zaključujejo že ta konec tedna. Zaradi pomanjkanja snega ponujajo le še dopoldansko smuko po 15 evrov za odrasle in deset evrov za otroke. Doslej so našteli 160.000 smučarjev. Kot pravi vodja trženja v RTC Žičnice Kranjska Gora Klavdija Gomboc, je bila sezona povprečna, a morajo biti z njo glede na slab december kar zadovoljni.

Vogel bo žičnice ustavil po veliki noči

Podobno pravijo na Voglu, kjer so zabeležili okoli 85.000 smučarjev, kar predstavlja nekoliko nižje povprečje, je povedal vodja prodaje in marketinga na Žičnicah Vogel Matej Kandare. Kot je pojasnil, v prihodnjih dneh pričakujejo še kar nekaj smučarjev, saj stacionarnim gostom v Bohinju ponujajo brezplačne vozovnice, za dnevne goste pa imajo v ponedeljek akcijo, ki so jo prestavili z materinskega dne, in sicer bodo mamam ponudili 50-odstotni popust.

Sezono bodo sklenili po velikonočnem ponedeljku, danes pa pripravljajo še dogodek, ki napoveduje prehod iz zimske v poletno sezono in omogoča testiranje smuči in koles. Ob samem zaključku sezone 6. aprila pa bodo Vogel obiskali člani društev smučanja po starem.

Tudi Krvavec se poslavlja na velikonočni vikend

Do velikonočnega ponedeljka naj bi deloval tudi smučarski center na Krvavcu. "Snega je dovolj, proge so pripravljene, smuka je vrhunska, mogoče najboljša v celi sezoni," je ocenil vodja komerciale in marketinga v RTC Krvavec Luka Vrančič in dodal, da zaradi tega tudi ne krajšajo obratovalnega časa ter ne nižajo cene vozovnic.

Tradicionalno se bodo od zime poslovili z dogodkom, poimenovanim Luža, ki bo potekal na velikonočni vikend, ko pričakujejo še od 3000 do 4000 obiskovalcev. Dobrega obiska se nadejajo tudi ta konec tedna, zato še ne morejo podati končne ocene sezone, a je jasno, da je bila boljša od lanske, ki je bila zaradi slabega vremena in žleda najslabša v zadnjih desetih letih.

Na Mariborskem Pohorju se sezona te dni uradno izteka

Prav posebna je bila letošnja sezona na Mariborskem Pohorju, kjer je po stečaju Športnega centra Pohorje kazalo, da bo trenutno največje slovensko smučišče delilo usodo Kanina. Upravljanje naprav je nato vendarle prevzelo javno podjetje Marprom, ki mu je ob ugodnih vremenskih razmerah sezono uspelo izpeljati pozitivno.

Kot je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič, so doslej našteli 105 smučarskih dni, v tem času pa prepeljali okoli 137.000 smučarjev. Ker se jim najemna pogodba izteka z 31. marcem, bodo ta dan uradno sklenili sezono, podaljšali jo bodo le še za praznični konec tedna, ko bo na Pohorju mogoče smučati po nižjih cenah.

Rogla po veliki noči

Na Rogli trenutne snežne razmere in temperature še vedno omogočajo odlično pomladansko smuko in tek na smučeh. Kot je povedala Tina Tinta Kovačič iz Unior Turizma, so s sezono zadovoljni, čeprav se je začela dva tedna pozneje kot leto prej, a so bili neprimerno boljši vremenski in snežni pogoji.

"Od začetka sezone sredi decembra smo našteli dobrih 170.000 smučarjev, kar je 15 odstotkov več kot v pretekli sezoni," je dejala Tinta Kovačičeva, in dodala, da bodo smučarske naprave ustavili po veliki noči. Za zadnji teden so pripravili posebno pomladno smučarsko vozovnico za deset evrov, ki bo omogočala še nekatere druge ugodnosti.

Na Golteh do konca marca, na Kopah do velike noči

Za 20 odstotkov boljša kot lanska je tudi sezona na Golteh, a direktor tamkajšnjega smučarskega centra Ernest Kovač dodaja, da še zdaleč ni rekordna. Letos je pri njih smučalo okoli 50.000 smučarjev, največ januarja in februarja, december pa je bil nekoliko slabši. Sezono bodo končali 31. marca, ob izteku sezone pa so vozovnice znižali za 30 odstotkov.

Tudi na Kopah so letos lažje zadihali. Kot je povedal direktor družbe GTC Kope Srečko Jesenšek, so doslej v več kot stotih smučarskih dneh našteli okoli 60.000 smučarjev, kar je skoraj dvakrat več kot v lanski sezoni. S sezono so zadovoljni, čeprav je daleč od najboljših sezon v letih od 2006 do 2008, ko so na sezono našteli tudi okoli 90.000 smučarjev.

Jesenšek predvideva, da bodo naprave obratovale vsaj še do velike noči, saj je snega dovolj, smučarje pa na Kope vabijo tudi s številnimi akcijami, ki jih ponujajo v sodelovanju z gostinskimi ponudniki.

Cerkno najverjetneje po tem vikendu končuje sezono

Zaradi obilice snega bodo ta vikend smučali tudi v Cerknem, nato pa bodo sezono najverjetneje sklenili, je povedala Majda Rojc iz prodajne službe tega smučarskega centra. Letošnjo sezono ocenjujejo kot uspešno. Smučarske naprave bodo za vikend obratovale v dopoldanskem času, cene vozovnic pa bodo znižane za 15 odstotkov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Velika obogatitev človeštva in kako jo v 21. stoletju nadaljevati 5

Če ji bomo dovolili, se bo rumena nit inovacij še postavljala po robu malthuški krizi.

FINANCE
Članki
Članki Ne naše ne vaše, normalne! 3

Privatizacija bi rešila vse težave z »našimi« in »vašimi«, predvsem pa z neučinkovitim upravljanjem premoženja.

FINANCE
Članki
Članki Tadej Toš, komik: Kot družba se vrtimo v krogu, kot v nakupovalnem centru

Stand up komik in televizijski voditelj o tem, zakaj je pustil redno službo, kaj združuje in razdvaja Slovence ter zakaj je dobro na...

FINANCE
Članki
Članki Živeti s spominom na Auschwitz 4

Kar zadeva drugo svetovno vojno, se bomo spravili, ko bodo medvojni in povojni revolucionarni poboji, državljanska vojna in kolaboracija...

FINANCE
Članki
Članki Zakaj so Bosanci pred Slovenci 21

Bosanec je srečen, če ni vojne, Slovenec pa nesrečen, ker ni več prvi

FINANCE
Članki
Članki Mansson: Moja služba je varna, a če ne bom mogel delati, bom odšel sam (2. del) 1

V drugem del intervjuja šef DUTB Torbjörn Månsson spregovori tudi o svoji prihodnosti, bančnem kriminalu in medijskih pritiskih

PRO
Članki
Članki Izgorelost kot sindrom kroničnega stresa

Kdaj lahko govorimo o sindromu izgorelosti in kdaj o delovni izčrpanosti ter zakaj menedžerji na delo hodijo bolni?