Marko Golob: Poleg Telemacha uporabljam tudi storitve Telekoma

Čas branja: 3 min
27.03.2015  10:48  Dopolnjeno: 27.03.2015 18:56
Kakorkoli se obrne, slovenski kapitalist in borec proti tujemu kapitalu izpade dvolično

Obveščaj me o novih člankih:  

Marko Golob, spretni kapitalist (več na www.finance.si/8817014 ) in goreč zagovornik državnega lastništva je ta teden ovadil dva znana 'diletanta', Mateja Tonina in Romana Jakiča, pa še neznanega 'diletanta', razlog za ovadbe pa je domnevna zloraba področja državne varnosti.

Spomnimo, Marko Golob in Franci Križanič sta bila idejna očeta 47,5-milijonske dokapitalizacije NKBM z državnim denarjem Pošte in energetskih podjetij. Z izbrisom delnic je bil ta denar izgubljen, več na www.finance.si/8353714 .

Borec za nacionalni interes uporablja Telemach!

Marko Golob, ki se je osebno zelo zavzel, da Agrokor ne bi prevzel Mercatorja, je ta teden sklical tiskovno konferenco, vabilo pa je poslal iz spletne pošte @telemach.net podjetja Telemach, ki je v lasti mednarodnega finančnega sklada KKR.

Kaj pravi Golob

Golobu smo poslali vprašanja, njegovi odgovori so pripisani.

Časnik Finance: Zakaj kot zagovornik državnega lastništva v Telekomu Slovenije uporabljate storitve tuje družbe Telemach?

Marko Golob: Telemach je ena od firm katerih telekomunikacijske usluge uporabljam in to še iz časov, ko je imele druge lastnike od sedanjih. Njihova kabelska tehnologija ima prednosti v določenih primerih. Sem pa tudi uporabnik storitev Telekoma Slovenije.

Časnik Finance: Ali vas iz varnostnih razlogov ni strah uporabljati storitve tega operaterja?

Marko Golob: Ne za stvari, za katere ga uporabljam. Za določene druge primere pa so varnostno rešitve (ali odsotnost le-teh) v Telemachu neprimerne. V splošnem so varnostne rešitve Telekoma Slovenije na precej višjem nivoju.

Časnik Finance: Ali bi se morali samoovaditi zaradi izgubljenih 50 milijonov evrov državnega denarja v NKBM?

Marko Golob: Ne, ker smo v AUKN ravnali strogo in dosledno s sklepi in navodili 116.seje iz 13.1.2011, in 118. seje Vlade RS (27.1.2011). V skladu z zakonodajo (ZUKN), ki je urejala delovanje AUKN, druga možnost sploh ni obstajala, AUKN pa v tem in podobnih primerih ni imela možnost samostojnega odločanja.

Ta informacija (ki je sicer javno dostopna od samega nastanka na [www.vlada.si] ) je bila preko popravkov, ki sem jih zahteval v Vašem časopisu po Zakonu o medijih že objavljena, žal pa si niste vzeli toliko časa, da bi to informacijo preverili.

Nič me ne moti, da se z mano ne strinjate, moti pa me neprofesionalnost in manipulacija z dejstvi in Vašimi bralci.

Komentar Financ: »Lahko bi bilo smešno pa ni. Človek, ki tako goreče zagovarja državno lastništvo ne uporablja storitev tega podjetja. S svojo denarnico podjetja ni pripravljen podpreti, sodržavljane pa sili, da so prek države lastniki. Medtem pa se plenilske elite oplajajo na Telekomu. Ta teden smo lahko po medijih spremljali akcijo, cilj pa je bil preprečiti prodajo Telekoma, del te akcije pa je Vebergate oziroma Veberleaks, svojo vlogo pa ima tudi Marko Golob. Še enkrat ponavljamo, lahko bi bilo smešno in zabavno, pa ni.«

golob-marko02-be.1426792934.jpg.w.600px.jpg

Sporočilo Goloba

From: marko.golob@telemach.net [mailto:marko.golob@telemach.net]

Sent: Tuesday, March 24, 2015 3:47 PM

Subject: Vabilo na tiskovno konferenco: Vložitev kazenskih ovadb zoper Tonina, Jakiča in neznanega storilca

Vabilo na tiskovno konferenco

Predstavitev kazenskih ovadb proti poslancu Mateju Toninu, neznanemu storilcu in bivšemu ministru za obrambo Romanu Jakiču

Kraj: Hotel Lev (Dvorana Center)

Čas: 25.3.2015 ob 11:00

Kakšna škoda nastaja, ko slovenske politične "elite" zlorabljajo področje državne varnosti za dnevno politične cilje?

Kaj kompromitiramo s tem?

Kaj povzroča nezrelost, nedoraslost in neodgovornost članov Komisije za nadzor nad obveščevalno dejavnostjo in kaj nekompetentnost ministra za obrambo in vlade RS?

Zakaj je potrebno vložiti kazenske ovadbe in kaj je njihova vsebina?

Na vsa ta vprašanja bosta odgovorila sklicatelj tiskovne konference Marko Golob in strokovni gost Ludvik Zvonar

Predstavitev:

Ludvik Zvonar je verjetno eden najpomembnejših organizatorjev in vodij obrambnih priprav Vojne za samostojno Slovenijo leta 1991. Pred tem je bil 12 let Upravitelj obrambnega načrta Republike Slovenije in koordinator obrambnih aktivnosti med JLA, Vlado in Predsedstvom SRS, varnostnimi službami in gospodarstvom tedanje SR Slovenije. Je verjetno ena izmed najbolj kompetentnih oseb na področju nacionalne varnosti v Sloveniji.

Marko Golob se je, v javnosti manj znanem delu svoje kariere, ukvarjal s kripotgrafijo in zahtevnimi sistemi varnosti za informacijske in komunikacijske sisteme. Bil je nosilec mednarodnih certifikatov CISA (Certified Information System Auditor) in CISM (Certified Information Security Manager). Slednji je eden od pogojev za vodje varnosti informacijskih in komunikacijskih sistemov v NATO in Department of Defence USA.

Ker nam je dovolj diletantov na področju nacionalne varnosti!Preberite tudi:

16.06.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Revolucija je tukaj, naslednja postaja: izstop iz Unije! 67

Če bi zelo pospešili tempo in od danes naprej vsak drugi teden prodali eno državno podjetje, bi jih bilo za Meščev petdeseti rojstni...

FINANCE
Članki
Članki Cerar & Co., bordela ne bi smeli voditi! 27

Bismarck je za Italijane rekel, da imajo velik apetit in slabe zobe. Pri Cerarju je zaznati enak prepad med ambicijo in sposobnostjo.

FINANCE
Članki
Članki Basen o Kučanu, Turnšku, Vebru in Golobu 23

Marko Golob in Janko Veber sta se dokazala kot glavna naslednika Milana Kučana.

FINANCE
Članki
Članki Zazri se v nas: pet, šest nas tu visi* 89

Kaj lahko pričakuje premier, če za ministra vzame nekoga, ki privatizacijo razglaša za veleizdajo? In ki, mimogrede, ni bil sposoben...

FINANCE
Članki
Članki Afera Swisleaks: Je Vojko Rovere milijon na švicarskem računu prijavil davkariji? 20

Nekdanji šef Telemacha naj bi na račun pri ženevski podružnici HSBC prejemal dividende

FINANCE
Članki
Članki Dragi upokojenci in delničarji Telekoma, ti ljudje so krivi, da boste imeli manj denarja 26

Prodajo so zrušili Alenka Bratušek, Metod Dragonja, Marko Golob, Miro Cerar, Janko Veber, Dušan Semolič in vodstvo SDH

FINANCE
Članki
Članki Poslanci o poročilu OVS: Strinjajo se o škodi za Telekom, ne pa tudi o povzročitelju 7

Spremljamo sejo odbora za obrambo, na kateri je govora o domnevni zlorabi pooblastil s strani obrambnega ministra Janka Vebra

PRO
Članki
Članki Izgorelost kot sindrom kroničnega stresa

Kdaj lahko govorimo o sindromu izgorelosti in kdaj o delovni izčrpanosti ter zakaj menedžerji na delo hodijo bolni?