Pauko med kandidati za pohorsko smučišče

Čas branja: 1 min
29.11.2014  09:57
Niko Pauko naj bi bil v kriminalistični preiskavi; mariborska občina: S preiskavo nismo seznanjeni, zanjo smo izvedeli iz medijev

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Marprom, novopečeni žičničar in mariborski avtobusni mestni prevoznik, bo upravljanje smučišč na Pohorju vendarle predal podizvajalcu, poroča Večer.

Bernard Majhenič, direktor Marproma, je za Večer

potrdil, da so prejeli tri ponudbe. Kdo so interesenti, ni želel razkriti, najugodnejšo ponudbo naj bi izbrali in objavili v začetku prihodnjega tedna.

Smučišča poslovnežu v kriminalistični preiskavi?

Med tremi ponudniki je domnevno tudi Bnep Nika Pauka. Gre za mariborskega poslovneža, ki naj bi bil po nedavnem poročanju Dnevnika v kriminalistični preiskavi.

Pauko naj bi se na radarju organov pregona znašel zaradi suma oškodovanja upnikov in nezakonite pridobitve 860 tisoč evrov premoženjske koristi v dveh kazenskih zadevah. Prva se nanaša na podjetje Metex, ki se je ukvarjalo z gradbenim inženiringom, druga pa na domnevno sporno prenašanje lastništva nepremičnin. Pri tem Dnevnik poroča, da naj bi šlo za dve apartmajski hiši na Pohorju, ki naj bi jih gradil z evropskimi sredstvi.

Dodajmo, da smo Pauka po objavi teh navedb v Dnevniku klicali na več telefonskih številk, navedenih na spletu, a neuspešno.

Pauko že oktobra pri Fištravcu

Na mariborsko občino smo naslovili vprašanja, ali se jim zdi primerno občinsko premoženje v najem oddati človeku, ki je v kriminalistični preiskavi.

Odgovorili so nam: "Z gospodom Nikom Paukom je vodstvo MO Maribor opravilo informativni razgovor, saj je bil sam še pred začetkom stečajnega postopka v kontaktu tako z DUTB kot s prejšnjim poslovodstvom družbe Športnega centra Pohorje d.o.o. in se že z njimi dogovarjal o najemu oz. upravljanju žičniške infrastrukture in smučišč za zimsko sezono. Prav tako se je prej sestal še s stečajnim upraviteljem in tudi njemu ponudil možnost najema in upravljanja z žičniško infrastrukturo. Iz tega razloga smo ga povabili na informativni sestanek, da predstavi svoj predlog rešitve. S samo kriminalistično preiskavo vodstvo MO Maribor ni seznanjeno, in je zanjo izvedelo iz medijev."


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bo Fištravec pohorske žičnice oddal poslovnežu v kriminalistični preiskavi? 7

Mariborska občina naj bi se za oddajo žičnic pogovarjala z Nikom Paukom. Hkrati lovi roke za končanje letnega remonta gondole.

FINANCE
Članki
Članki Fištravec ne razkriva, s kom se pogaja za pohorske žičnice 1

Ime naj bi bilo znano prihodnji teden, omenja se lokalni poslovnež Niko Pauko, ki je v kriminalistični preiskavi

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Najpodjetniška ideja: Z zamahom roke lahko prižgete luč ali dvignete roleto 1

Stikala, ki jih razvijajo v podjetju Anigmoteh, lahko upravljamo kar z gibi rok, ki jih zazna senzor

FINANCE
Članki
Članki Kako je NLB nasedla pri posojilu kranjskemu tekstilcu in 'njegovemu' mehaniku

Banka naj bi bila oškodovana za 1,7 milijona evrov, osumljeni nekdanji šef gorenjske podružnice NLB Dušan Šuštar zanika nepravilnosti

FINANCE
Članki
Članki Okoljske takse - še manj bomo konkurenčni 3

Zaradi višjih dajatev za izpuste ogljikovega dioksida bo bencin dražji za 0,8 centa, dizel pa za 0,9 centa na liter.

FINANCE
Članki
Članki Damijan o sporazumu TTIP: Ovir bo manj, na podjetjih je, da to izkoristijo 1

Trgovinski sporazum med EU in ZDA (TTIP) bo dolgoročno povečal izvoz v ZDA, a bomo manj izvažali v EU, v študiji ugotavljajo ekonomisti...

PRO
Članki
Članki (izračun) Kakšna bo pokojnina espeja, ki je plačeval minimalne prispevke?

Enak mesečni vložek dodatnega pokojninskega varčevanja vam bo zagotovil za polovico nižjo mesečno rento, če boste namesto pri 30...