Čas branja: 1 min
14.11.2014  12:46
Kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, politika, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji?

Rokometna zveza Slovenije, katere predsednik je Franjo Bobinac iz Gorenja, za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije predlaga ljubljanskega župana Zorana Jankovića. 15 od 23 članov predsedstva je predlog potrdilo, nam je povedal Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije.

Poklicali smo Franja Bobinca. Ta se nam je oglasil na mobilni telefon, potem ko je slišal vprašanje, pa se je izgovarjal na slabo zvezo. V SMS sporočilu nam je obljubil, da nas bo poklical kasneje.

Poklical nas ni, nam pa je v SMS sporočilu zapisal: "Brez manipulacij! Vse ostalo urejajte s pisarno Rokometne zveze Slovenije". Kaj je s tem mislil, nam ni popolnoma jasno.

Bobinac slavi obremenjenca s korupcijskimi tveganji

Kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji? In ali se jim zdi pametno, da je šef OKS politik, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji? Cvijić odgovarja, da so to vprašanja za člane predsedstva. Franjo Bobinac, prvi človek Gorenja in šef Rokometne zveze Slovenije, pa v kratkem sporočilu zapiše, da so to vprašanja za Cvijića oziroma rokometno zvezo.

Ob tem je sicer dodal: "RZS je predlagala častnega predsednika RZS (to je Zoran Janković, op. a.). Skupščina OKS pa naj odloči, kdo bo novi predsednik OKS, kandidatov je namreč več. Odločitev bo padla torej na skupščini OKS".

jankovic-bobinac.1415966037.jpg.s.960px.jpg

Na sodišče zaradi kupovanja zemljišča v Nišu

Jankovića sicer v prihodnje čaka zagovor pred sodnikom zaradi suma zlorabe položaja pri kupovanju zemljišča za trgovski center v srbskem Nišu. Tožilstvo je v tem primeru na sodišče že vložilo obtožnico, ki je po zavrnitvi Jankovičeve pritožbe postala pravnomočna.

Da je Janković obremenjen s korupcijskimi tveganji, pa je ugotovila protikorupcijska komisija. Ta je med drugim ugotovila, da Janković ni znal pojasniti izvora 2,4 milijona evrov premoženja. Janković je zoper ugotovitev KPK vložil tožbo, ki jo je upravno sodišče zavrnilo. Je pa v njegov prid junija letos razsodilo vrhovno sodišče in zadevo ponovno vrnilo upravnemu sodišču.

Janković sicer ves čas zagotavlja, da so vsa njegova ravnanja zakonita, očitki o nepravilnostih pa neutemeljeni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Šarec na PKP: Če rebalans proračuna ne bo potrjen, bomo šli domov, prišli bodo drugi 27

Pogovor s predsednikom vlade na Poslovni konferenci Portorož

FINANCE
Neuradno: interes za Abanko izrazili Madžari, lastnik NKBM, Kostić ... Kdo še? 1

Med že začetim postopkom prodaje državni sekretar Dragonja spet minira prodajo

DRAŽBE
Članki
Članki Kakšen je izkupiček stečaja podjetja, ki je bilo porok podjetju Zorana Jankovića?

Stečaj Baze Dante, ki je dala poroštvo za posojilo družbi KLM Naložbe, je tik pred koncem. Upniki dobili le drobtinice, Furs ostal brez...

FINANCE
MOL nezakonito podelil koncesijo, izločeni in oškodovani ortodont kljub temu praznih rok

Ortodont Saša Savić opozarja na ugotovitve sodišč o nezakoniti praksi Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića pri podeljevanju...

AVTO
Posel
Posel (s PKP) Boste jutri še prodajali avtomobile? 1

Na Kitajskem prodaja novih avtomobilov prvič po letu 1990 upada

MANAGER
Slovenija
Slovenija Sto slovenskih bogatašev za dvajsetino Jeffa Bezosa

Premoženje 100 najbogatejših Slovencev je od lani zraslo za 10 odstotkov, prag za vstop na lestvico se je dvignil za 19 odstotkov.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

FINANCE
Uspeh države je uspeh sistema. Uspeh občin je uspeh ljudi. 7

Na lokalnih volitvah v Ljubljani imam po dolgem času srečo, da lahko volim za nekoga in ne proti

FINANCE
Lokalne volitve: kje bodo najzanimivejši županski dvoboji 1

Volitve so tik pred vrati in na njih bodo volivci izbirali nove vodje svojih občin. Pogledali smo, v katerih občinah se napovedujejo...