Bobinac predlagal Jankovića za šefa OKS

Čas branja: 1 min
14.11.2014  12:46
Kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, politika, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji?

Rokometna zveza Slovenije, katere predsednik je Franjo Bobinac iz Gorenja, za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije predlaga ljubljanskega župana Zorana Jankovića. 15 od 23 članov predsedstva je predlog potrdilo, nam je povedal Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije.

Poklicali smo Franja Bobinca. Ta se nam je oglasil na mobilni telefon, potem ko je slišal vprašanje, pa se je izgovarjal na slabo zvezo. V SMS sporočilu nam je obljubil, da nas bo poklical kasneje.

Poklical nas ni, nam pa je v SMS sporočilu zapisal: "Brez manipulacij! Vse ostalo urejajte s pisarno Rokometne zveze Slovenije". Kaj je s tem mislil, nam ni popolnoma jasno.

Bobinac slavi obremenjenca s korupcijskimi tveganji

Kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji? In ali se jim zdi pametno, da je šef OKS politik, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji? Cvijić odgovarja, da so to vprašanja za člane predsedstva. Franjo Bobinac, prvi človek Gorenja in šef Rokometne zveze Slovenije, pa v kratkem sporočilu zapiše, da so to vprašanja za Cvijića oziroma rokometno zvezo.

Ob tem je sicer dodal: "RZS je predlagala častnega predsednika RZS (to je Zoran Janković, op. a.). Skupščina OKS pa naj odloči, kdo bo novi predsednik OKS, kandidatov je namreč več. Odločitev bo padla torej na skupščini OKS".

jankovic-bobinac.1415966037.jpg.s.960px.jpg

Na sodišče zaradi kupovanja zemljišča v Nišu

Jankovića sicer v prihodnje čaka zagovor pred sodnikom zaradi suma zlorabe položaja pri kupovanju zemljišča za trgovski center v srbskem Nišu. Tožilstvo je v tem primeru na sodišče že vložilo obtožnico, ki je po zavrnitvi Jankovičeve pritožbe postala pravnomočna.

Da je Janković obremenjen s korupcijskimi tveganji, pa je ugotovila protikorupcijska komisija. Ta je med drugim ugotovila, da Janković ni znal pojasniti izvora 2,4 milijona evrov premoženja. Janković je zoper ugotovitev KPK vložil tožbo, ki jo je upravno sodišče zavrnilo. Je pa v njegov prid junija letos razsodilo vrhovno sodišče in zadevo ponovno vrnilo upravnemu sodišču.

Janković sicer ves čas zagotavlja, da so vsa njegova ravnanja zakonita, očitki o nepravilnostih pa neutemeljeni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Šarčeva koalicija 5 + 1 – slaba novica za normirane s. p.? 4

Kaj so o normiranih espejih govorile stranke, ki naj bi sestavljale novo vlado

AVTO
Posel
Posel Trije izzivi za Elona Muska in njegovo Teslo 2

Poleg vseh težav, ki jih ima sicer vizionarski podjetnik, ga zdaj čaka še preiskava ameriškega regulatorja trga

OK & EN
Elektrika
Elektrika Pozor, spet bo treba menjati žarnice, zdaj se poslavljajo halogenke 5

Evropska komisija narekuje, da moramo do 1. septembra opustiti uporabo halogenskih žarnic in jih zamenjati z LED-svetili.

FINANCE
Se Ši Džinpingu maščuje sla po oblasti?

Zaradi upočasnitve gospodarske rasti, upadajočih trgov in škandala okrog cepiva za dojenčke na Kitajskem narašča nezadovoljstvo

FINANCE
Prihaja iztis malih delničarjev Gorenja, v upravi jih bo 'kot Kitajcev' 7

Od 17. septembra bo velenjski proizvajalec bele tehnike povsem kitajski

FINANCE
Neuradno: Južnoafričani se bodo o nakupu TAB odločali septembra

V TAB lanski dobiček pred prodajo družbe pustili v bilanci – umaknili tudi lastne delnice

DRAŽBE
Članki
Članki Katere so najdražje hrvaške nepremičnine na dražbah in kako so povezane s Slovenci

Skoraj devet hektarjev veliko zemljišče v Savudriji je na tretji dražbi naprodaj za 3,3 milijona evrov, kar je polovica cene na...

PRO
Članki
Članki (Mini priročnik) Kako se izognemo vrtiljaku bolezni sodobnega časa?

Pišemo o sladkorni bolezni, izčrpanosti, stresu in kroničnih boleznih. Vabljeni k branju!

TOP JOB
Delavci
Delavci Letos bruto plače zrasle za 3,6 odstotka, najbolj v rudarstvu in financah 1

Najvišjo povprečno bruto plačo so letos izplačali v finančnih in zavarovalniških dejavnostih ter energetiki (2.473 evrov), najnižjo...

FINANCE
Članki
Članki EU v tretje države izvaža večinoma končne izdelke

Podatki Eurostata za prvo polletje so pokazali, da se v skupnih podatkih za prvih šest mesecev trgovinska trenja še niso poznala na...

FINANCE
Nogomet kot narodni ventil 1

Kaj nas je tokratno svetovno nogometno prvenstvo naučilo o Nemčiji in Hrvaški, torej o državah, ki sta spisali dve povsem diametralno...

AVTO
Posel
Posel Cene dizlov iz Nemčije končno upadajo, rabljen passat za 1.500 evrov cenejši kot junija 18

Nemški trgovci so začeli spuščati cene dizelskih avtov, naši jim sledijo. Tri leta starega passata v Nemčiji dobite za devet...