Bobinac predlagal Jankovića za šefa OKS

14.11.2014  12:46
Kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, politika, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji?

Rokometna zveza Slovenije, katere predsednik je Franjo Bobinac iz Gorenja, za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije predlaga ljubljanskega župana Zorana Jankovića. 15 od 23 članov predsedstva je predlog potrdilo, nam je povedal Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije.

Poklicali smo Franja Bobinca. Ta se nam je oglasil na mobilni telefon, potem ko je slišal vprašanje, pa se je izgovarjal na slabo zvezo. V SMS sporočilu nam je obljubil, da nas bo poklical kasneje.

Poklical nas ni, nam pa je v SMS sporočilu zapisal: "Brez manipulacij! Vse ostalo urejajte s pisarno Rokometne zveze Slovenije". Kaj je s tem mislil, nam ni popolnoma jasno.

Bobinac slavi obremenjenca s korupcijskimi tveganji

Kako je mogoče, da rokometna zveza za prvega človeka OKS predlaga Zorana Jankovića, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji? In ali se jim zdi pametno, da je šef OKS politik, ki je obremenjen s korupcijskimi tveganji? Cvijić odgovarja, da so to vprašanja za člane predsedstva. Franjo Bobinac, prvi človek Gorenja in šef Rokometne zveze Slovenije, pa v kratkem sporočilu zapiše, da so to vprašanja za Cvijića oziroma rokometno zvezo.

Ob tem je sicer dodal: "RZS je predlagala častnega predsednika RZS (to je Zoran Janković, op. a.). Skupščina OKS pa naj odloči, kdo bo novi predsednik OKS, kandidatov je namreč več. Odločitev bo padla torej na skupščini OKS".

jankovic-bobinac.1415966037.jpg.s.960px.jpg

Na sodišče zaradi kupovanja zemljišča v Nišu

Jankovića sicer v prihodnje čaka zagovor pred sodnikom zaradi suma zlorabe položaja pri kupovanju zemljišča za trgovski center v srbskem Nišu. Tožilstvo je v tem primeru na sodišče že vložilo obtožnico, ki je po zavrnitvi Jankovičeve pritožbe postala pravnomočna.

Da je Janković obremenjen s korupcijskimi tveganji, pa je ugotovila protikorupcijska komisija. Ta je med drugim ugotovila, da Janković ni znal pojasniti izvora 2,4 milijona evrov premoženja. Janković je zoper ugotovitev KPK vložil tožbo, ki jo je upravno sodišče zavrnilo. Je pa v njegov prid junija letos razsodilo vrhovno sodišče in zadevo ponovno vrnilo upravnemu sodišču.

Janković sicer ves čas zagotavlja, da so vsa njegova ravnanja zakonita, očitki o nepravilnostih pa neutemeljeni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kateri inšpektorji so najbolj garali in kateri največ kaznovali

Tržni inšpektorat je denarno kaznoval v petini primerov, najbolj uspešni so bili pritožniki zoper delovni inšpektorat

TOP JOB
Delavci
Delavci Kje v energetiki najbolje plačujejo svoje zaposlene

Rast plač lani pogosto na račun zmanjševanja števila zaposlenih

TOP JOB
Delavci
FINANCE
Zakon o množičnem vrednotenju v remont. Kako se vas to tiče in kdaj bo uveden davek na nepremičnine 10

Ducat vprašanj in dogovorov o noveli zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin

FINANCE
Ko inšpektorjev ni, jih kar mrgoli

In ko bo sistem tako urejen, se bo resnično videlo, kateri inšpektorji znajo opravljati svoj posel. In da jih je morda celo dovolj. 

PRO
Članki
Članki Tudi Švedi znajo biti še kako hitri

Volvo ima tako z dirkanjem kot s hitrimi cestnimi modeli več kot dovolj izkušenj, ves svoj športni potencial pa so podkrepili z rekordom...

DRAŽBE
Članki
Članki Tako avstrijska Heta jaha oživljajoči se slovenski trg poslovnih nepremičnin

Kaj vse je uspelo slabi banki po Hypu prodati v zadnjih mesecih in kaj daje na trg

FINANCE
Ste ''pozabili'' prijaviti dohodke iz tujine? Še je čas!

Preverjamo, do kdaj se lahko samoprijavite