Fištravec ne razkriva, s kom se pogaja za pohorske žičnice

Čas branja: 2 min
25.10.2014  07:47
Ime naj bi bilo znano prihodnji teden, omenja se lokalni poslovnež Niko Pauko, ki je v kriminalistični preiskavi

Obveščaj me o novih člankih:  

Okoli 100 zaposlenih

v ŠC Pohorje je že prejelo odpovedi.

38 milijonov evrov

je ŠC Pohorje junija - takrat še v prisilki - dolgovalo bankam.

2 milijona evrov

je dolgovalo dobaviteljem.

Župan mariborske občine Andrej Fištravec rešitev za smučarsko sezono na Pohorju vidi v podeljevanju koncesij. Občina bi koncesije prenesla na julija ustanovljeno podjetje Pohorje za šport in turizem d.o.o., ki ga zastopa Fištravčev svetovalec Iztok Fras in je sicer registrirano za hotelsko dejavnost.

Nato bi koncesijo za gondolo dali Marpromu, mariborskemu občinskemu avtobusnemu prevozniku, za žičnice pa najemnika še iščejo. Včeraj je Tomaž Modic v Dnevniku poročal, da se omenja poslovnež Niko Pauko, ki je v kriminalistični preiskavi. Več v članku Bo Fištravec pohorske žičnice oddal poslovnežu v kriminalistični preiskavi?.

Na vprašanje, ali se z njim pogovarjajo, na občini včeraj niso odgovorili, čeprav smo jih vprašali dvakrat. "Trenutno potekajo pogajanja s potencialnimi najemniki. Odločitev o upravljavcu oziroma najemniku bo znana po zaključku pogajanj, predvidoma prihodnji teden," so na občini zapisali v odgovorih. V podjetjih Nika Pauka včeraj nismo uspeli priklicati nikogar.

Žičničar bi prispeval tudi za stroške obratovanja gondole

Na občini pravijo, da bo moral potencialni koncesionar "izkazati v prvi vrsti realne možnosti za izvedbo te dejavnosti v smislu strokovno tehničnih zahtev, hkrati pa predložiti verodostojna dokazila o zagotovitvi finančnih sredstev".

Najemnik žičnic bi, kot po njihovih besedah navaja trenutni predlog, prispeval denar za remont žičniških naprav ter tudi del obratovalnih stroškov gondole.

pohorje12.1414217797.JPG.n.960px.jpg
Upanja za zimsko sezono na Pohorju je vse manj. Foto: Irena Herak

Občina bo krila preostanek stroškov remonta

Čeravno za gondolo najemnika že imajo - to je občinski avtobusni prevoznik Marprom - ima Fištravec tudi tu težavo. Obratovalno dovoljenje gondole poteče v tednu dni. V preteklih tednih se je na njej izvajal remont, za katerega je denar priskrbela upnica DUTB, a je pred dnevi podjetje Leitner dela ustavilo. Denarja je bilo namreč premalo, predračuni za dela niso bili plačani.

Kako so ukrepali na občini? "Trenutno so v teku vsi postopki, da se remont čimprej zaključi, takoj zatem se izvede strokovno tehnični pregled, hkrati oziroma vzporedno pa se izvajajo vsi pravni in upravni postopki za prenos koncesije na Marprom. Ta bo nato zaprosil za izdajo obratovalnega dovoljenja," razlagajo.

Kot pravijo, so se s stečajnim upraviteljem Dragom Dubrovskim dogovorili, da se remont nadaljuje in da stroške, ki bodo nastali z nadaljevanjem remonta - šlo naj bi za med 20 in 30 tisoč evrov -, krije občina kot koncedent ali Marprom.

Galerija: Po stečaju ŠC Pohorje

Foto: Irena HerakNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bo Fištravec pohorske žičnice oddal poslovnežu v kriminalistični preiskavi? 7

Mariborska občina naj bi se za oddajo žičnic pogovarjala z Nikom Paukom. Hkrati lovi roke za končanje letnega remonta gondole.

FINANCE
Članki
Članki Pauko med kandidati za pohorsko smučišče

Niko Pauko naj bi bil v kriminalistični preiskavi; mariborska občina: S preiskavo nismo seznanjeni, zanjo smo izvedeli iz medijev

FINANCE
Članki
Članki Maribor na 'kantu'? 77

Občina med možnimi ukrepi omenja dvig cen komunale, vrtcev, ustavitev novih investicij

FINANCE
Članki
Članki Najpodjetniška ideja: Z zamahom roke lahko prižgete luč ali dvignete roleto 1

Stikala, ki jih razvijajo v podjetju Anigmoteh, lahko upravljamo kar z gibi rok, ki jih zazna senzor

FINANCE
Članki
Članki Cerar napovedal davčne blagajne, o plačah na DUTB bi še razpravljal 5

O Mramorjevem predlogu za prepolovitev plač na DUTB pravi: "To poročilo je zgolj predlog za razpravo." Razprave pa danes niso končali.

FINANCE
Članki
Članki Kako je NLB nasedla pri posojilu kranjskemu tekstilcu in 'njegovemu' mehaniku

Banka naj bi bila oškodovana za 1,7 milijona evrov, osumljeni nekdanji šef gorenjske podružnice NLB Dušan Šuštar zanika nepravilnosti

FINANCE
Članki
Članki Izvedenec našel povezavo med posojili skupine Laško in Šrotovim prevzemom 2

Srečko Lavrenčič je šel po poteh denarnih tokov v skupini Pivovarna Laško v letih 2008 in 2009

PRO
Članki
Članki (Natečaj Agrobiznis hi-tech) Kako z novimi tehnologijami spraviti več od njive do mize?

Iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Ste eni...