Zakaj potrebujete jutrišnje Finance

Čas branja: 1 min
12.08.2014  19:05

Za podjetja, ki so preživela zadnjih pet kriznih let, se morda le obrača na bolje. Spodbudne trende - zbrali smo štiri - nakazujejo tudi nekateri statistični podatki. V jutrišnjih Financah preverite, kateri.

Sočasno z Agrokorjevim vstopom v Mercator k nam vstopa prva hrvaška družba za varovanje Sokol Marić. Lastnik družbe visokih ciljev na slovenskem trgu ne skriva. Kdo zaradi tega utegne ostati brez posla? Kaj bo s cenami? Z Marićem smo opravili krajši intervju.

V medijih in javnosti je o težavah Slovenije veliko prepričanj in malo poznavanja številk, v jutrišnji kolumni piše kolumnist Tadej Kotnik. Obširno analizira slovenski javni dolg, dolg gospodarstva, dolg prebivalstva, stopnjo brezposelnosti, stopnjo zaposlenosti ter razlike med plačo v javnem in zasebnem sektorju.

naslovnica.1407864949.jpg.o.240px.jpg

Evrska dolžniška kriza se je skoraj povsem umirila, kažejo sveži podatki Eurostata. A poletje zato ne bo nič manj vroče, kljub slabemu vremenu. Vse bolj kaže, da se oblaki z dolžniških trgov selijo v realno gospodarstvo. V jutrišnjih Financah pišemo o tem, kaj gospodarstvo lahko pričakuje do konca leta.

V petek se začne Sarajevski filmski festival (SFF), največji na Balkanu in eden največjih v Evropi. SFF mladim filmarjem že leta omogoča prodor v svet mednarodnega filma, zdaj pa jim bo pomagal še nov sklad Sarajevo, mesto filma. Preverili smo, kako znajo Sarajevčani dobiti denar za filme in kaj se lahko naučimo od njih.

Konoplje ne kadijo le mulci po parkih, to čudežno rastlino želi uživati čedalje več ljudi. Da gre za vročo robo, kažejo tudi vrtoglave cene: 22 evrov za kilogram semen ali 40 evrov za liter konopljinega olja. V jutrišnji prilogi Finance Weekend razkrivamo ozadje rastline, ki naj bi menda zdravila raka; pa tudi, kako služiti s konopljo.

V rubriki Kariera pa si preberite intervju z novo direktorico Cankarjevega doma Uršulo Cetinski. Med drugim smo jo vprašali, v kakšni finančni kondiciji je ta kulturna ustanova in kako bo jeseni, ko bo zamenjala Mitjo Rotovnika. Pišemo pa tudi, kako naj menedžer razporedi naloge, ko gre na dopust, kako lahko še bolje opozorite prihodnje delodajalce nase na spletu, zbrali pa smo tudi najboljše službe s področja trženja in prodaje.

Uspešno sredo vam želi ekipa Financ!

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Za koliko so se letos na dražbah prodajala stanovanja v Ljubljani

Nakup stanovanja v prestolnici za marsikoga ostaja neuresničena želja. Je mogoče stanovanje v času visokih cen ugodno kupiti na...

AVTO
Neuradno: Oderlap & Co. tik pred prodajo ljubljanskega Autocommercea

Slovenski distributer znamke Mercedes, ki je nekoč sodil v holding ACH, naj bi kmalu dobil novega lastnika

FINANCE
Facebook in zasebnost: kje so ga kazni že udarile, kaj mu še grozi

Delnica za zdaj imuna proti kaznim in aferam; letos je pridobila 55 odstotkov vrednosti

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Rast plač po slovensko: v katerih panogah je najvišja in kakšna bo v prihodnje?

Kupna moč povprečne plače se je letos okrepila za 2,5 odstotka

FINANCE
Več delavcu in podjetniku, ne politiku 1

Na Malti za 129 evrov nižjo bruto minimalno plačo in s tem precej nižji strošek delodajalca delavec dobi neto 15 evrov več (!) kot pri...

OGLAS
FINANCE
Prodaja apartmajev v naselju Residence Portorož tik ob Marini Portorož

Apartmajsko naselje Residence Portorož, ki ga odlikuje prefinjena sredozemska arhitektura, je po posameznih enotah naprodaj od od...

FINANCE
Članki
Članki Amazon si je izmislil nakupovalni praznik sredi julija in od njega pričakuje veliko

Medtem so se v njegovih skladiščih v Minnesoti in Nemčiji zaposleni odločili za stavko

DRAŽBE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Skupina Bilderberg: o čem je letos razpravljala svetovna elita 4

Kdo je bil letos med udeleženci srečanja, na katerem je bilo videti tudi kandidatko za predsednico evropske komisije, katere teme so bile...