Židan Toninu: Vzdržujmo kulturo dialoga

Čas branja: 1 min
12.08.2014  16:20
Dejan Židan, šef SD, obžaluje, da so v NSi zaradi pogajalske vročice začeli s "podtikanji"
avtor

Predsedujoči SD Dejan Židan je za STA izrazil obžalovanje, ker je trenutno v NSi takšna pogajalska vročica, da so pričeli s podtikanji. S temi besedami je komentiral poziv vodje poslancev NSi Mateja Tonina, naj Židan ne obračunava z NSi, pač pa naj pove, da je ne želi v vladi. V SD so po Židanovih besedah zagovorniki širše koalicije.

"Mi smo pristaši širše koalicije in razgovora z argumenti. Takšno stališče bomo zagovarjali tudi naprej. Predlagam pa tudi preostalim možnim koalicijskim partnerjem, med drugim tudi NSi, da tudi vnaprej vzdržujemo kulturo dialoga in se podtikanjem izogibamo," je dejal Židan.

zidan.20140713220918.jpg.c.600px.jpg

Morebitni koalicijski partnerji naj bi dopolnjen osnutek koalicijskega sporazuma dobili čez nekaj ur. Po ponedeljkovem usklajevanju s SMC pa so pričakovanja, kaj naj bi bilo v njem zapisano glede socialne kapice, v SD in NSi različna. Kot je dejal Židan, je bilo po njihovem razumevanju soglasje, da socialna kapica na način, da bi bili bogatejši razbremenjeni, v tem trenutku ni možna in ni smiselna, saj lahko pomeni tudi rušitev pokojninskega sistema.

Stranki NSi je bilo po besedah Tonina na pogajanjih rečeno, da bo v koalicijski sporazum vključena neka oblika socialne kapice. Židan pa je že po ponedeljkovih pogovorih s SMC povedal, da socialne kapice v osnutku koalicijske pogodbe ne bo. Tonin je danes v izjavi medijem dejal, da očitno Židan ve več, kot vedo v NSi. Židana je pozval, naj ne obračunava z NSi, pač pa naj pove, da je ne želi v vladi. Več v članku Tonin: Naj Židan pošteno pove, da si SD ne želi z NSi v koalicijo.

Preberite tudi:

12.08.2014

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 1

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

FINANCE
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti 1

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.

FINANCE
Kaj dobite od nepremičninskega posrednika za plačilo provizije? 1

Posredniki naštevajo: dobite več, kot določa zakon, če bodo provizije omejene, pa bodo omejene tudi storitve

FINANCE
Zakaj se raje ne pogovarjamo o odpravi omejitve cen nepremičninskih posrednikov?

Zakaj nepremičninski posrednik za prodajo stanovanja v Ljubljani lahko dobi osem tisoč evrov, na Jesenicah pa le 2.400 evrov za enak...

DRAŽBE
Članki
Članki Vila nekdanjega župana Zavrča Mirana Vuka prodana. Kdo je tokrat kupec?

Po spodletelem poskusu prodaje hiše slovaškemu Romisu je stečajno sodišče tokrat očitno presodilo, da hiša ne gre v roke povezanih...

PRO
Članki
Članki Vrhunski šport, osebni bankroti in dvojna kariera

Vrhunski športniki se pogosto znajdejo v finančno izjemno zahtevnih položajih. Od velikih zaslužkov v mladih letih do potrebe po...

FINANCE
Kaj je projekt Rune, ki bo v slovensko podeželje investiral 200 milijonov 9

Gradnja optičnega omrežja bo trajala tri leta