Subvencija Prvi izziv 2012 uspešna za 78 odstotkov vključenih

Čas branja: 1 min
11.08.2014  15:15
V program je bilo vključenih 2888 brezposelnih mladih, 2259 jih je po izteku subvencije še vedno zaposlenih
avtor

Ukrep zaposlovanja mladih Prvi izziv, pričet leta 2012, je do konca junija pokazal dobre rezultate, so sporočili z Zavoda RS za zaposlovanje. Kot so pojasnili, je kar 78 odstotkov vključenih mladih, četudi je obdobje vseh subvencioniranih zaposlitev že zaključeno, še vedno zaposlenih. Kot so danes spomnili na zavodu, se je obdobje vseh subvencioniranih zaposlitev, vezanih na javno povabilo, na katerega so lahko delodajalci kandidirali v letu 2012, izteklo.

455071623

Subvencionirane zaposlitve so pri izbranih delodajalcih trajale 15 mesecev, pri čemer so morali kandidati opraviti tudi trimesečno poskusno delo.

Odziv delodajalcev na program je bil nad pričakovanji. Z njimi so sklenili 2428 pogodb, v programu pa je sodelovalo 2888 mladih brezposelnih, od tega jih je po izteku subvencije še vedno zaposlenih 2259, kar predstavlja 78-odstoten delež. Na zavodu so zato ocenili, da bodo izpolnili cilj, ki predvideva vsaj 30-odstoten delež ohranjenih zaposlitev še eno leto po izteku subvencionirane zaposlitve.

Največ mladih so delodajalci zaposlili na delovnih mestih natakar, prodajalec, administrator, komercialist, delavec za preprosta dela in voznik.

Delodajalcem je bilo izplačanih nekaj več kot 19,5 milijona evrov sredstev, od katerih jih je 85 odstotkov zagotovil Evropski socialni sklad. Plan je bil tako realiziran v 98 odstotkih.

V okviru sheme Jamstva za mlade so sicer od konca maja do konca junija razpisali podoben program - Prvi izziv 2014. Do 15. julija so omogočili novih 474 subvencioniranih zaposlitev za mlade.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 1

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

FINANCE
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti 1

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.

FINANCE
Kaj dobite od nepremičninskega posrednika za plačilo provizije? 1

Posredniki naštevajo: dobite več, kot določa zakon, če bodo provizije omejene, pa bodo omejene tudi storitve

FINANCE
Zakaj se raje ne pogovarjamo o odpravi omejitve cen nepremičninskih posrednikov?

Zakaj nepremičninski posrednik za prodajo stanovanja v Ljubljani lahko dobi osem tisoč evrov, na Jesenicah pa le 2.400 evrov za enak...

DRAŽBE
Članki
Članki Vila nekdanjega župana Zavrča Mirana Vuka prodana. Kdo je tokrat kupec?

Po spodletelem poskusu prodaje hiše slovaškemu Romisu je stečajno sodišče tokrat očitno presodilo, da hiša ne gre v roke povezanih...

PRO
Članki
Članki Vrhunski šport, osebni bankroti in dvojna kariera

Vrhunski športniki se pogosto znajdejo v finančno izjemno zahtevnih položajih. Od velikih zaslužkov v mladih letih do potrebe po...

FINANCE
Kaj je projekt Rune, ki bo v slovensko podeželje investiral 200 milijonov 9

Gradnja optičnega omrežja bo trajala tri leta