Finance delamo: Bomo zaradi ruske blokade jedli cenejša jabolka?

Čas branja: 1 min
11.08.2014  10:11

Indeks cen hrane je bil julija najnižje letos, v primerjavi z lanskim julijem je upadel za 1,8 odstotka. Tako so pred dnevi sporočili iz Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo (FAO), kjer pravijo, da bi lahko ruski embargo na uvoz pridelkov z Zahoda cene v EU in ZDA še dodatno pritisnil navzdol. Analiziramo, kako bomo embargo občutili potrošniki.

BENO5375.1407744662.JPG.n.960px.jpg
Foto: Aleš Beno

Monika Weiss piše o tem, kako bo Slovenija vračala denar hrvaškim varčevalcem nekdanje Ljubljanske banke. Petra Sovdat pa nadaljuje pregled storitev, ki jih je naročala NLB.

Se odločate za selitev v tujino? Blažej Kupec je zbral nekaj zgodb Slovencev, ki so to že storili, Tanja Smrekar pa piše nasvet, kako to izpeljati z davčnega vidika.

Tokratni kolumnist Stephen Roach piše o diplomatskih vezeh ZDA in Kitajske.

BENO5433.1407744601.JPG.s.960px.jpg
Foto: Aleš Beno

V jutrišnji poletni prilogi Finance Weekend, ki jo ureja Dunja Turk, preberite, kaj in kje lahko preberete v Knjižnicah pod krošnjami po vsej državi. Edinstven projekt si po desetih letih postaja mednaroden.

Pišemo tudi o najdražji zmagi Bernieja Ecclestona: britanski milijarder se je od aprila zaradi podkupovanja boril za prostost, zanjo je plačal 60 milijonov funtov.

Gorazd Suhadolnik se je sladkal v slaščičarni Naserja Gashija, ki mu je razkril skrivnosti priprave francoskih vrhunskih slaščic. Če niste za sladko, smo pripravili tudi recept za suši.

Na zadnji strani pa zabavno pismo iz Aten: Anekdota pravi, da Grk, ko se zjutraj pogleda v ogledalo, misli, da je potomec Apolona ali vsaj katerega drugega boga. Od tod prepričanje, da jim Evropa dolguje, recimo, za temelje demokracije, postavljene v antičnih časih. Če Afroditi, Teji ali Adonisu rečete, da se mora spremeniti, iti hitreje v korak z časom, je odgovor lakoničen: »To je pač Grčija.«

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Fintech je na pohodu. To so slovenska podjetja v tem poslu 13

Mobilna denarnica od svojega rojstva leta 2008 postaja vse pogostejša plačilna metoda

AVTO
Novice
Novice Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo

Novi izvršni direktor bo v skupino prinesel svež zagon za oblikovanje mobilnosti prihodnosti

FINANCE
Kdo je Lynda Blanchard, nova veleposlanica ZDA v Sloveniji 31

Ameriški senat je s 54 glasovi za in 40 proti potrdil Lyndo Blanchard iz Alabame za veleposlanico ZDA v Sloveniji. Kdaj bo prišla, še ni...

FINANCE
Bertoncelj nad priljubljen davčni trik borznih trgovalcev, kratko pa bodo potegnili tudi mali vlagatelji 4

Sprememba upoštevanja normiranih stroškov pri nakupih in prodajah vrednostnih papirjev buri duhove med vlagatelji

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).

MANAGER
Manager
Manager Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? 1

Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (reportaža) Kako sem šel z e-avtom na morje, čeprav o e-mobilnosti ne vem veliko

Z električnim golfom sem se odpeljal na Krk. Malce se je sicer zatikalo, vendar je zaključek takšen: električni avti so toliko...