Naprodaj je prvih 342 stanovanj na Brdu

Čas branja: 2 min
24.07.2014  08:17
Stanovanjski sklad je objavil razpis za prodajo 342 stanovanj v ljubljanski soseski Brdo, cene se gibljejo od 1.840 do 1.935 evrov za kvadratni meter

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Stanovanjski sklad prek javnega razpisa prodaja skupno 342 stanovanj v dveh sklopih objektov v soseski Brdo v Ljubljani. Prijave bo zbiral med 28. julijem in 15. septembrom, stanovanja pa bodo kupcem predajali predvidoma novembra in decembra.

Naprodaj je 185 stanovanj v objektih faze F4 po ceni 1935 evrov za kvadratni meter z DDV in 157 stanovanj v objektih faze F5.1 po ceni 1840 evrov z DDV. Pri vseh stanovanjih je treba kupiti tudi parkirno mesto v garaži objektov. Cene stanovanj v F4 bodo glede na površino tako znašale od 90 tisoč do 255 tisoč evrov, v F5.1 pa od 95 tisoč do 208 tisoč evrov.

Andoljšek: Poštena tržna cena

Ceno so oblikovali kot pošteno tržno ceno, ki pokriva vse stroške investicije, zato so lahko konkurenčnejši kot ostala ponudba na trgu, je povedal direktor sklada Žiga Andoljšek. Sklad je za objekte, ki so končani in kjer so zdaj naprodaj stanovanja, namenil 53 milijonov evrov.

Andoljšek je ocenil, da bodo kupci pri teh stanovanjih, ki so po njegovih besedah moderna, funkcionalno zasnovana in energetsko učinkovita, za plačano vrednost dobil več kot drugod na trgu.

ss-brdo8-br.1378864137.jpg.c.600px.jpg

Razpis je že objavljen, prednost bodo imele mlade družine

Na spletni strani sklada je že objavljen razpis, prijave bodo zbirali od 28. julija do 15. septembra, nato bodo 16. oktobra izbrali kupce in jim po podpisu pogodb predali stanovanja. Stanovanja v enoti F4 bodo predajali v novembru, v enoti F5.1 pa v decembru.

Stanovanja so na voljo fizičnim osebam, ki imajo stalno bivališče v Sloveniji. Prednost bodo imele mlade družine z vsaj enim predšolskim otrokom (med njimi družine, ki prvič rešujejo stanovanjski problem), nato družine z vsaj enim osnovnošolskim otrokom, družine z enim otrokom, ki je v srednji šoli ali na fakulteti, gibalno ovirane osebe in mlade osebe (do 27. leta starosti).

Znotraj teh kategorij bodo imeli prednost tisti, ki so vključeni v nacionalno stanovanjsko varčevalno shemo, ki imajo več otrok ali ki imajo otroka s posebnimi potrebami.

Predvidenih je še 269 stanovanj in 18 vrstnih hiš

Sklad je z objavo razpisa dal na trg prva stanovanja v soseski, ki jo je začel graditi leta 2010, a se je gradnja nato ob številnih zapletih in med drugim zaradi stečaja družbe GPG prekinila.

V soseski je predvidenih še skupno 269 stanovanj v štirih sklopih objektov in 18 vrstnih hiš. V enoti F5.2, ki je v gradnji in naj bi bila končana v drugi polovici leta 2015, bo 85 stanovanj, v enoti F3, ki se prav tako še gradi in naj bi zaživela v začetku leta 2016, pa 52 stanovanj.

Z gradnjo enote F2, kjer sta predvideni 102 stanovanji, bodo začeli predvidoma v prvi polovici leta 2015. Predvidena je tudi enota F6 s 30 stanovanji, a so gradnjo prestavili, da bi proučili možnost izboljšanja energetske učinkovitosti in ekološke sprejemljivosti objektov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Brdo: za stanovanja med 93 tisoč evrov in 255 tisoč evrov 12

Izbrani kupci stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu bodo obveščeni po pošti - stanovanjski sklad bo odločbe odposlal jutri

FINANCE
Članki
Članki Vas mikajo poceni poslanska stanovanja? Če ne delate v državni upravi, odpade. 1

Četudi je kakšno poslansko stanovanje prazno, ga lahko oddajo le zaposlenim v DZ ali drugih državnih organih.

FINANCE
Članki
Članki Casinoju Bled prihodki letos upadli za petino 4

Gold Club čaka na soglasje vlade za prodajo državnega deleža, s čimer bi postal večinski lastnik igralnice

FINANCE
Članki
Članki ATC Kanin ni bil prodan. Bo cena šla pod milijon evrov? 1

Za nakup premoženja ATC Kanin za 1,141 milijona evrov ni bilo zanimanja. »Bliža se naslednja zima, ki bo povzročila dodatno škodo,«...

FINANCE
Članki
Članki Nepremičnine: najemnine upadle za tretjino in še bodo 4

Opremljenost in urejenost najemniških stanovanj sta se v krizi precej izboljšali, cene pa znižale za tretjino

FINANCE
Članki
Članki Agroruše po državnem posojilu z velikopoteznimi načrti 4

Država bo Agrorušam, ki so v težavah, a trdijo, da imajo trg, ceneje posodila 1,5 milijona evrov. Rešilna bilka ali (še ena) podpora...

FINANCE
Članki
Članki Kaj za podjetja pomeni, če so 2. januarja šole zaprte? 6

Šolarji 2. januarja, ki bo prihodnje leto v petek, ne bodo imeli pouka. "Najlažje bi bilo, če bi bili prosti dnevi v gospodarstvu in...

PRO
Članki
Članki Blockchain bo prevetril letalsko industrijo

Z vpeljavo tehnologije veriženja podatkovnih blokov bi letalska industrija na svetovni ravni lahko povečala prihodke in hkrati znižala...