Šef Sector Betona Rok Furlan ''Tyson'' v osebni stečaj

Čas branja: 1 min
11.07.2014  15:06
Lastništvo Sector Betona, ki je med drugim dobavljal beton za ljubljanske Stožice, se je iz Londona preselilo v Slovenijo. Furlan o osebnem stečaju: "Ne komentiram!"

Rok Furlan, direktor družbe Sector Beton, ki je dobavljala beton za ljubljanske Stožice, je pristal v osebnem stečaju, je razvidno na straneh Ajpes. Sodišče je osebni stečaj razglasilo danes in za upravitelja imenovalo Janka Mačka. Upniki lahko svoje terjatve prijavijo v treh mesecih. "Osebnega stečaja ne želim komentirati," nam je po telefonu dejal Furlan.

Na Ajpes je danes objavljeno tudi, da je lastništvo Sector Betona prešlo od londonske družbe Lona Consulting Limited v last družbe Tonus 4 iz Ruš. "Zakaj je prišlo do tega, ne vem. Od londonskih lastnikov sem bil obveščen, da bodo družbo prodali. Sam tudi nisem več direktor Sector Betona. Sedaj vodim družbo Projekt Beton," pravi Furlan, ki zanika, da bi bil kdajkoli solastnik Sector Betona prek londonske Lone.

furlan-simac-be.1367782962.jpg.c.600px.jpg

Nova lastnica Sector Betona s 7.500 evrov kapitala

Tonus 4, novi lastnik Sector betona, ki ima transakcijske račune blokirane že od 10. oktobra lani, ima po podatkih Ajpes 7.500 evrov kapitala. Družba je bila ustanovljena novembra lani, vodi pa jo Matjaž Remenih, ki je prek svetovalne družbe Blom tudi lastnik družbe.

Premoženje skrival pred Dursom?

Med upniki Roka Furlana, ki se je v medijih pojavljal kot prijatelj družine Janković in je znan tudi pod vzdevkom Tyson, je tudi Durs. Kot je poročal Dnevnik konec leta 2012, naj bi mu davkarji naložili plačilo dobrega milijona evrov dodatnih davčnih obveznosti, zaradi neskladja med prijavljenimi prihodki in zasebno porabo. Je pa tedaj Furlanu uspelo pred davčno upravo rešiti skoraj vse premoženje.

Del premoženja naj bi prenesel tudi na družbe povezane z nekdanjimi akterji v aferi Orion. Več v članku Orionovci prevzemajo imperij Roka Furlana.

Kupci Sector Betona Furlanovi stari znanci?

Durs naj bi, kot je poročal Dnevnik, želel zamrzniti tudi Furlanov delež v podjetju Sector Estate, a ga je Furlan prehitel. Uradno naj bi prodal za 140 tisoč evrov, pri čemer je Furlan večino kupnine (88 tisoč evrov) prepustil posredniku - podjetju CC Komerc v lasti Marka Hribovška. Ta pa je prisoten tudi v družbi Tonus 4 oziroma njeni lastnici Blom, kjer je v uradnih evidencah zaveden kot direktor.

Preberite tudi:

07.05.2014
27.08.2013
27.07.2012
11.04.2012

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kdo je slovenski Arthur Andersen, koliko revizorjev je ostalo brez licence, kakšne so kazni iz tajkunskih, bančnih in gradbenih poslov?

Agencijo za javni nadzor nad revidiranjem smo prosili za podatke o doslej izrečenih ukrepih in sankcijah za revizorje in revizijske...

FINANCE
Državni denar za več letalskih prog 2

STO letalskim prevoznikom, ki bi še leteli v Slovenijo, ponuja skoraj milijon evrov za promocijo.

SUBV
Članki
Članki Vavčerji za certifikate kakovosti: po novem denar tudi za certifikate IFS, BRC, FSC, PEFC, COSMOS

Podjetniški sklad je dopolnil javni poziv, prek katerega lahko podjetja dobijo skoraj 10 tisočakov subvencije

MANAGER
Manager
Manager Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev 9

Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski...

FINANCE
Aplikacija TravelAR: Izraelec, ki je v Kočevju postavil virtualni kočevski grad

Predstavljamo vam zanimivo podjetniško zgodbo s Kočevskega, s Financami namreč 24. aprila prihajamo v Kočevje, kjer pripravljamo že...

PRO
Članki
Članki Kako med prvomajskimi prazniki do štirih hotelskih zvezdic za ceno treh?

Razkrivamo tudi, kako do štirizvezdičnega razvajanja skozi vse leto.

DRAŽBE
Članki
Članki Enajst gostiln, ki jih lahko kupite na dražbah 7

Izklicne cene se začnejo pri 84 tisoč evrih in segajo do 1,35 milijona evrov.

FINANCE
KPMG Slovenija je na črni listi. Je razlog pameten ali banalen in kdo mora paziti? 1

Zavezanci za javna naročila ne smejo na novo najeti KPMG prihodnja tri leta. Za druge omejitev ni.

FINANCE
Lestvica: za koliko so lani zrasle plače šefom borznih družb? 2

Prejemki šefa Krke Jožeta Colariča so lani prvič presegli milijon evrov bruto, kar je 11-odstotna rast glede na leto prej, a Colarič...