Zakaj potrebujete jutrišnje Finance?

Čas branja: 2 min
10.07.2014  19:37

Spoštovani bralci!

Trije gospodarstveniki so politike, ki obljubljajo, da bodo najboljši za nas, vprašali, kako bi odpravili težave, ki jim vsakodnevno dušijo biznis. So zadovoljni z odgovori? So ti realni? Pomagali vam bodo, da se odločite pred nedeljskimi volitvami. Mi pa opozarjamo, na kaj bodite pozorni.

Banke so v zadnjega pol leta konkretno zarezale v obresti za posojila podjetjem, tudi malim in srednjim, čedalje več imajo posojilnih akcij. Kako posojilno otoplitev čutijo na terenu, pišemo v jutrišnjih Financah.

Pišemo tudi, kdo bo pod lupo finančne policije. Poleti bodo podrobno preverjali gotovinsko poslovanje predvsem pri taksistih in na sejmih. Posebej pozorni pa bodo od sredine avgusta na delo na črno.

Direktor podjetja Količevo Karton, ki ustvari sto tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, svetuje, kako doseči takšne rezultate.

Preverili smo, kako dvigovati denar na bankomatih v tujini, da vas bo to stalo čim manj.

Znani sta spremembi, ki se nanašata na tako imenovano pavšalno obdavčitev zasebnikov in pravnih oseb, ki jih v praksi zato imenujemo tudi »pavšalisti« (odslej tudi mali poslovni subjekti). Jutri preberite vse o spremembah in njihovih posledicah.

Jutrišnji časopis prinaša dve kolumni. Blaž Vodopivec pravi: »Stranke, ki imajo Kučana v svetu modrecev (SD), ki jim Kučan hodi v premierski kabinet dajat nasvete (ZaAB), ki jih je Kučan na čelu delegacije starcev prišel povabit v državno politiko (PS) ali ki hodijo s Kučanom na tortice (Verjamem), ne morejo biti del rešitve, ker so del težave, glavni del. V nobeni postsocialistični državi ne more biti nekdanji šef centralnega komiteja tisto kondenzacijsko jedro, ki osredišča sile modernizacije in napredka. Prosim, volite koga drugega.« Valter Nemec pa: »V Sloveniji, žal, ni stranke, ki bi jo liberalci lahko volili, tako rekoč izgubljamo pravico do obstoja v tej državi. Politika je uspešno uveljavila tezo, da liberalizem ogroža socialno državo in je zato v nasprotju z ustavo. Resnica je drugačna: liberalizma ne more biti brez socialne države, in nasprotno. Treba pa je postaviti okvir, kaj pomeni socialna država.«

Kako bo izid volitev vplival na cene slovenskih delnic? Če zmaga Miro Cerar, se najslabše piše delnicam Telekoma in Zavarovalnice Triglav. Več na borznih straneh.

V ponedeljek se začenja nov, šesti krog pogajanj o sklenitvi evropsko-ameriškega trgovinskega in naložbenega sporazuma. V prilogi Finance Weekend analiziramo prednosti in pasti tega partnerstva, proučili smo tudi, kakšen bo njegov vpliv na posamezne panoge in ali na več poslov lahko računajo tudi slovenska podjetja. V Weekendu preberite tudi: Nogometni navdušenci, ki med svetovnim nogometnim prvenstvom radi pomodrujejo, kaj bi posamezni selektor moral narediti in česa ne, se že več let sicer lahko kot nogometni menedžerji preizkusijo prek mobilne igrice Top Eleven. Gre za eno najbolj priljubljenih tovrstnih igric na svetu, ki jo vsak mesec igra okoli 12 milijonov ljudi. Manj znano pa je, da so igrico zasnovali trije mladi Beograjčani.

Za konec pa še misel iz jutrišnjega komentarja Simone Toplak: Programe smo analizirali. Da je najbolj ekonomsko liberalna NSi, povedali. Da ne more zmagati, tudi. Za ekonomsko svobodo bo treba najprej priti v parlament in nato v koalicijo. Da nam ekonomske liberalnosti ne bo zapovedovala le Evropa, ampak da bodo pametni ukrepi plod tudi slovenskega znanja in politike.

Uspešen dan vam želi ekipa Financ

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 2

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

FINANCE
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti 1

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.

AVTO
Novice
Novice V času vzpona električnih avtov se vodik kaže kot prijaznejša alternativa 14

Nemški inštitut za solarne energijske sisteme Fraunhofer odpira boj za najbolj trajnostni vir energije. Po raziskavi inštituta, ki...

FINANCE
Kaj dobite od nepremičninskega posrednika za plačilo provizije? 3

Posredniki naštevajo: dobite več, kot določa zakon, če bodo provizije omejene, pa bodo omejene tudi storitve

PRO
Članki
Članki Nepremičninski svetovalec je lahko uspešen mediator pri dedovanju in ločitvah

Čustvene zamere v družinah pogosto pripeljejo do nezmožnosti dogovora v primeru ločitev, dedovanj ali drugih življenjskih dogodkov v...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Talum očaral Švicarje z novo rondelico, kjer je dodana vrednost skoraj 100 tisoč evrov 5

Pri rondelicah je Talum lani postal največji svetovni proizvajalec; švicarska družba SIGG iz njih dela aluminke – embalažo za vodo iz...

DRAŽBE
Članki
Članki Vila nekdanjega župana Zavrča Mirana Vuka prodana. Kdo je tokrat kupec?

Po spodletelem poskusu prodaje hiše slovaškemu Romisu je stečajno sodišče tokrat očitno presodilo, da hiša ne gre v roke povezanih...

FINANCE