Draško Veselinovič gre v Bruselj

Čas branja: 1 min
10.07.2014  13:04  Dopolnjeno: 10.07.2014 16:19
S 1. septembrom bo postal novi predsednik uprave lobističnega združenja Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SGRZ)

Nekdanji šef ljubljanske borze, banke DBS, predsednik uprave NLB z najkrajšim mandatom (72 dni), zdaj šef Gea Collegea Draško Veselinovič bo na mestu predsednika uprave združenja, ki ima sedež v Bruslju, zamenjal Borisa Cizlja.

draško veselinovič

Cizelj nam je potrdil, da prihaja Veselinovič 1. septembra. "Imel bo enake pogoje kot jaz, plačilo znaša približno 60 tisoč evrov bruto na leto," pravi Cizelj. Mandat predsednika uprave traja štiri leta.

"Prepričali so nas njegovi uspehi na področju gospodarstva in znanosti, takega človeka smo tudi iskali, saj so naši člani tudi iz akademske sfere," pravi Cizelj.

Na njegovo imenovanje pa to, da je Veselinovič v sodni preiskavi zaradi posojila, ki ga je odobril Simoni Dimic, nekdanji šefinji kabineta predsednika vlade v času Boruta Pahorja, združenja ni zmotilo. "Za to smo izvedeli šele po imenovanju," pravi Cizelj - čeprav smo mediji o tem poročali že januarja lani. "Sicer pa, saj veste, dokler človek ni obsojen, ni kriv," pravi Cizelj.

Veselinovič z dopusta: Šel bom proti koncu leta

S SMS sporočilom se je z dopustal oglasil tudi Veselinovič: "Upravni odbor združenja je bil o zadevi Dimic obveščen še pred imenovanjem. V Bruselj bom šel proti koncu leta."

Kakšni so njegovi cilji, katera vrata bo pomagal odpirati v Bruslju? "Odpirali bomo vsa vrata in teh v Bruslju ni malo, ki bodo omogočala dosego naših ciljev. In seveda nudili strokovno pomoč članom in tudi širše v slovenskem interesu," pravi Veselinovič.

Člani lobističnega združenja so sicer Biotehniška fakulteta, OZS, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Ptuj, zasebni fakulteti Doba in Gea College, državni DRI, Elektro Slovenija, Energetika Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, Institut Jožef Štefan, občina Slovenska Bistrica, Nacionalni inštitut za biologijo, Perutnina Ptuj, RC IKTS Žalec, Riko, SID banka, Sistem VVE, Zavod-Center Slovenskega Orodjarskega Grozda Celje in Univerza v Ljubljani.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Neuradno: upnik prizemljil dve Adriini letali. Je to konec zgodbe? 12

Nasvet: vozovnice - če že - kupujte prek partnerskih letalskih družb

FINANCE
Davčni dolg: lani ga je bilo za dobro milijardo, a se zmanjšuje

Skoraj 40 odstotkov davčnega dolga je ujetega v insolvenčnih postopkih

FINANCE
Sabina Sobočan, Varis Lendava: Rast prinese tudi težave

Kaj v prihodnosti snujeta Varis Lendava in Paradajz, hitrorastoči podjetji iz Pomurja

FINANCE
Sistemsko razsulo na sončni strani Alp 3

Kaj je tako fino? Le nova generacija politikov se je zaparazitirala na denarju, ki nam ga država vsak mesec izpuli od naših že tako...

FINANCE
Šarec: Po rekordno dolgi seji smo soglasno sprejeli proračun - prihaja še kulturni evro 16

Kakšna bosta proračuna in kaj o dogovoru z Levico pravi Šarec