Draško Veselinovič gre v Bruselj

Čas branja: 1 min
10.07.2014  13:04  Dopolnjeno: 10.07.2014 16:19
S 1. septembrom bo postal novi predsednik uprave lobističnega združenja Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SGRZ)

Nekdanji šef ljubljanske borze, banke DBS, predsednik uprave NLB z najkrajšim mandatom (72 dni), zdaj šef Gea Collegea Draško Veselinovič bo na mestu predsednika uprave združenja, ki ima sedež v Bruslju, zamenjal Borisa Cizlja.

draško veselinovič

Cizelj nam je potrdil, da prihaja Veselinovič 1. septembra. "Imel bo enake pogoje kot jaz, plačilo znaša približno 60 tisoč evrov bruto na leto," pravi Cizelj. Mandat predsednika uprave traja štiri leta.

"Prepričali so nas njegovi uspehi na področju gospodarstva in znanosti, takega človeka smo tudi iskali, saj so naši člani tudi iz akademske sfere," pravi Cizelj.

Na njegovo imenovanje pa to, da je Veselinovič v sodni preiskavi zaradi posojila, ki ga je odobril Simoni Dimic, nekdanji šefinji kabineta predsednika vlade v času Boruta Pahorja, združenja ni zmotilo. "Za to smo izvedeli šele po imenovanju," pravi Cizelj - čeprav smo mediji o tem poročali že januarja lani. "Sicer pa, saj veste, dokler človek ni obsojen, ni kriv," pravi Cizelj.

Veselinovič z dopusta: Šel bom proti koncu leta

S SMS sporočilom se je z dopustal oglasil tudi Veselinovič: "Upravni odbor združenja je bil o zadevi Dimic obveščen še pred imenovanjem. V Bruselj bom šel proti koncu leta."

Kakšni so njegovi cilji, katera vrata bo pomagal odpirati v Bruslju? "Odpirali bomo vsa vrata in teh v Bruslju ni malo, ki bodo omogočala dosego naših ciljev. In seveda nudili strokovno pomoč članom in tudi širše v slovenskem interesu," pravi Veselinovič.

Člani lobističnega združenja so sicer Biotehniška fakulteta, OZS, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Ptuj, zasebni fakulteti Doba in Gea College, državni DRI, Elektro Slovenija, Energetika Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, Institut Jožef Štefan, občina Slovenska Bistrica, Nacionalni inštitut za biologijo, Perutnina Ptuj, RC IKTS Žalec, Riko, SID banka, Sistem VVE, Zavod-Center Slovenskega Orodjarskega Grozda Celje in Univerza v Ljubljani.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
ECB: nove ukrepe zavozlala ... in povzročila valutno gugalnico 1

Po objavi novih ukrepov ECB minuli četrtek je vrednost evra eno minuto strmoglavo rasla, zatem eno uro hitro upadala, pa 18 ur spet...

FINANCE
So slovenske družbe odporne proti geopolitičnim pretresom? 1

Kakšna opozorila pred globalnimi pretresi dajejo svojim delničarjem in upnikom najboljša slovenska podjetja

FINANCE
Če Draghi ni poletel s helikopterjem, bi lahko Lagardova? 1

Verjetno helikopterski denar ni prava rešitev, a dejstvo je, da tudi to, kar počne ECB, očitno ne deluje

FINANCE
Javno zdravstveno blagajno po odločitvah vlade čakajo večji izdatki

Med drugim naj bi vlada podaljšala delno plačilo specializacij zdravnikov iz blagajne ZZZS tudi v leto 2020 in 2021

FINANCE
Kako so poslovala podjetja raznih panog v drugem četrtletju

V predelovalni dejavnosti so naložbe pomenile pet odstotkov čistih prihodkov od prodaje

PRO
Članki
Članki (13. Agrobiznisov posvet) Kako zgraditi blagovno znamko v kmetijstvu?

Kmetje in drugi ponudniki lokalne hrane vse bolj ugotavljajo, da morajo toliko časa, kot ga porabijo za pridelavo, vložiti tudi v...