Draško Veselinovič gre v Bruselj

Čas branja: 1 min
10.07.2014  13:04  Dopolnjeno: 10.07.2014 16:19
S 1. septembrom bo postal novi predsednik uprave lobističnega združenja Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SGRZ)

Nekdanji šef ljubljanske borze, banke DBS, predsednik uprave NLB z najkrajšim mandatom (72 dni), zdaj šef Gea Collegea Draško Veselinovič bo na mestu predsednika uprave združenja, ki ima sedež v Bruslju, zamenjal Borisa Cizlja.

draško veselinovič

Cizelj nam je potrdil, da prihaja Veselinovič 1. septembra. "Imel bo enake pogoje kot jaz, plačilo znaša približno 60 tisoč evrov bruto na leto," pravi Cizelj. Mandat predsednika uprave traja štiri leta.

"Prepričali so nas njegovi uspehi na področju gospodarstva in znanosti, takega človeka smo tudi iskali, saj so naši člani tudi iz akademske sfere," pravi Cizelj.

Na njegovo imenovanje pa to, da je Veselinovič v sodni preiskavi zaradi posojila, ki ga je odobril Simoni Dimic, nekdanji šefinji kabineta predsednika vlade v času Boruta Pahorja, združenja ni zmotilo. "Za to smo izvedeli šele po imenovanju," pravi Cizelj - čeprav smo mediji o tem poročali že januarja lani. "Sicer pa, saj veste, dokler človek ni obsojen, ni kriv," pravi Cizelj.

Veselinovič z dopusta: Šel bom proti koncu leta

S SMS sporočilom se je z dopustal oglasil tudi Veselinovič: "Upravni odbor združenja je bil o zadevi Dimic obveščen še pred imenovanjem. V Bruselj bom šel proti koncu leta."

Kakšni so njegovi cilji, katera vrata bo pomagal odpirati v Bruslju? "Odpirali bomo vsa vrata in teh v Bruslju ni malo, ki bodo omogočala dosego naših ciljev. In seveda nudili strokovno pomoč članom in tudi širše v slovenskem interesu," pravi Veselinovič.

Člani lobističnega združenja so sicer Biotehniška fakulteta, OZS, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Ptuj, zasebni fakulteti Doba in Gea College, državni DRI, Elektro Slovenija, Energetika Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, Institut Jožef Štefan, občina Slovenska Bistrica, Nacionalni inštitut za biologijo, Perutnina Ptuj, RC IKTS Žalec, Riko, SID banka, Sistem VVE, Zavod-Center Slovenskega Orodjarskega Grozda Celje in Univerza v Ljubljani.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lendava 100 let po priključitvi še vedno lovi Slovenijo za rep 1

Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili...

FINANCE
Kaj hočem od Evrope v tem mandatu? 8

Da se speljejo policaji z avstrijske meje in da ima Hrvaška čim prej evro

FINANCE
Fintech je na pohodu. To so slovenska podjetja v tem poslu 3

Mobilna denarnica od svojega rojstva leta 2008 postaja vse pogostejša plačilna metoda

Podjetnik
Le vsak četrti šef družinskega podjetja ve, kdo ga bo nasledil

Izzivi družinskih podjetij: nasledstvo, strategija in obstoj

FINANCE
Bertoncelj nad priljubljen davčni trik borznih trgovalcev, kratko pa bodo potegnili tudi mali vlagatelji 2

Sprememba upoštevanja normiranih stroškov pri nakupih in prodajah vrednostnih papirjev buri duhove med vlagatelji

FINANCE
Članki
Članki (analiza) Ključni izziv za Netflix – najti pravo ceno za naročnino na spletno videoteko

Pri Netflixu, ameriški družbi za pretočno predvajanje videovsebin, so zaradi podražitve naročnin zaznali prvi resnejši četrtletni...

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Reportaža: Kako v Salonitu Anhovo vsak dan izdelajo tri tisoč ton cementa

Mešanico apnenčastih in glinenih surovin v cement spremenijo v dveh urah; na leto izdelajo milijon ton cementa, vsak teden vanj predelajo...

PRO
Članki
Članki Nepremičninski svetovalec je lahko uspešen mediator pri dedovanju in ločitvah

Čustvene zamere v družinah pogosto pripeljejo do nezmožnosti dogovora v primeru ločitev, dedovanj ali drugih življenjskih dogodkov v...

FINANCE
Furs z davčnimi odločbami za najemnine zamujal tri mesece, zdaj so na poti

Preverili smo še, kaj finančna uprava preverja v vaših napovedih in morebitnih pritožbah

FINANCE
Se vladi sanja, kaj bi v resnici z mariborskim letališčem? Seveda ne 3

Državni inženir DRI je že dobil uporabno dovoljenje za upravljanje Letališča Edvarda Rusjana. In zdaj?

FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 2

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?