Draško Veselinovič gre v Bruselj

Čas branja: 1 min
10.07.2014  13:04  Dopolnjeno: 10.07.2014 16:19
S 1. septembrom bo postal novi predsednik uprave lobističnega združenja Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SGRZ)

Nekdanji šef ljubljanske borze, banke DBS, predsednik uprave NLB z najkrajšim mandatom (72 dni), zdaj šef Gea Collegea Draško Veselinovič bo na mestu predsednika uprave združenja, ki ima sedež v Bruslju, zamenjal Borisa Cizlja.

draško veselinovič

Cizelj nam je potrdil, da prihaja Veselinovič 1. septembra. "Imel bo enake pogoje kot jaz, plačilo znaša približno 60 tisoč evrov bruto na leto," pravi Cizelj. Mandat predsednika uprave traja štiri leta.

"Prepričali so nas njegovi uspehi na področju gospodarstva in znanosti, takega človeka smo tudi iskali, saj so naši člani tudi iz akademske sfere," pravi Cizelj.

Na njegovo imenovanje pa to, da je Veselinovič v sodni preiskavi zaradi posojila, ki ga je odobril Simoni Dimic, nekdanji šefinji kabineta predsednika vlade v času Boruta Pahorja, združenja ni zmotilo. "Za to smo izvedeli šele po imenovanju," pravi Cizelj - čeprav smo mediji o tem poročali že januarja lani. "Sicer pa, saj veste, dokler človek ni obsojen, ni kriv," pravi Cizelj.

Veselinovič z dopusta: Šel bom proti koncu leta

S SMS sporočilom se je z dopustal oglasil tudi Veselinovič: "Upravni odbor združenja je bil o zadevi Dimic obveščen še pred imenovanjem. V Bruselj bom šel proti koncu leta."

Kakšni so njegovi cilji, katera vrata bo pomagal odpirati v Bruslju? "Odpirali bomo vsa vrata in teh v Bruslju ni malo, ki bodo omogočala dosego naših ciljev. In seveda nudili strokovno pomoč članom in tudi širše v slovenskem interesu," pravi Veselinovič.

Člani lobističnega združenja so sicer Biotehniška fakulteta, OZS, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Ptuj, zasebni fakulteti Doba in Gea College, državni DRI, Elektro Slovenija, Energetika Ljubljana, Gozdarski inštitut Slovenije, Institut Jožef Štefan, občina Slovenska Bistrica, Nacionalni inštitut za biologijo, Perutnina Ptuj, RC IKTS Žalec, Riko, SID banka, Sistem VVE, Zavod-Center Slovenskega Orodjarskega Grozda Celje in Univerza v Ljubljani.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Davkarjem se izmuzne vse manj DDV. Kako to?

Fursu po ocenah evropske komisije »uide« le še 128 milijonov evrov DDV

FINANCE
Članki
Članki Kaj se je izcimilo iz srečanja premiera Johnsona in šefa komisije Junckerja 1

Britanska in evropska stran morda ne vidita stanja pogajanj z enakimi očmi, sta pa odločeni, da pogajanja za dosego dogovora intenzivirata

FINANCE
Banka Slovenije uvedla prehodno obdobje za PSD2 6

Ponudniki plačilnih storitev bi morali biti od sobote skladni z direktivo PSD2, a je Banka Slovenije uvedla prehodno obdobje za nedoločen...

FINANCE
Svoboda, davki in spodbude 1

Spodbudili bi porabo. In hkrati navijali davke ter varčevali brez reform za večjo učinkovitost.

PRO
Članki
Članki Katera so najboljša industrijska podjetja v Sloveniji

Vodstva proizvodenj slovenskih podjetij, proizvodni strokovnjaki ter njihovi dobavitelji bodo 9. oktobra zbrani na enem mestu in medsebojno...