Aneks o nakupu premoga naj bi zagotovil likvidnost Premogovnika Velenje

Čas branja: 1 min
10.07.2014  12:43
Po dogovoru z rudarji se bo regres v višini skoraj 800 evrov bruto izplačal v dveh delih, prvi del pa še ta mesec.
avtor

V okviru aneksa k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu elektrike, ki mora biti podpisan najkasneje do 17. julija, je predvideno zagotavljanje likvidnosti Premogovnika Velenje za letošnje leto, je v današnji izjavi za medije povedal prvi mož rudnika Ivan Pohorec. Dejal je, da ob tem mora rudnik pristopiti k prestrukturiranju.

premogovnik-velenje-xx.1404988958.jpg.n.600px.jpg

Pohorec je pojasnil, da so med pogajanji z velenjskimi rudarji, ki so danes po desetih dneh stavko zamrznili in ob 8. uri odšli v jamo, zagotovili izpolnjevanje kolektivne pogodbe v takšnem obsegu, kot je bilo predvideno za letošnje leto.

Po dogovoru z rudarji se bo regres v višini skoraj 800 evrov bruto izplačal v dveh delih, prvi del pa še ta mesec, ko bodo rudarji prejeli tudi nagrado ob dnevu rudarjev 3. juliju in jubilejno nagrado. Drugi del regresa bo izplačan do 18. avgusta.

Prvi mož rudnika je še dejal, da so imeli med stavko dnevno izpad proizvodnje v višini 14.000 ton premoga, dejansko pa niso obratovali pet dni, ostali dnevi pa so bili po načrtu obratovanja prosti.

"Če aneks ne bo zajel vse stroške, se stavka nadaljuje. 18. julija lahko sprožimo še kaj več kot stavko," je napovedal član pogajalske skupine rudarjev Asmir Bečarević.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 1

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

FINANCE
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti 1

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.

FINANCE
Kaj dobite od nepremičninskega posrednika za plačilo provizije? 1

Posredniki naštevajo: dobite več, kot določa zakon, če bodo provizije omejene, pa bodo omejene tudi storitve

FINANCE
Zakaj se raje ne pogovarjamo o odpravi omejitve cen nepremičninskih posrednikov?

Zakaj nepremičninski posrednik za prodajo stanovanja v Ljubljani lahko dobi osem tisoč evrov, na Jesenicah pa le 2.400 evrov za enak...

DRAŽBE
Članki
Članki Vila nekdanjega župana Zavrča Mirana Vuka prodana. Kdo je tokrat kupec?

Po spodletelem poskusu prodaje hiše slovaškemu Romisu je stečajno sodišče tokrat očitno presodilo, da hiša ne gre v roke povezanih...

OGLAS
FINANCE
Bitcoin je v letu 2019 zrasel za 200 odstotkov

Cena bitcoinov se je okrepila in konec junija dosegla najvišjo raven v letu 2019, in sicer skoraj 14 tisoč dolarjev (26. junij).

FINANCE
Kaj je projekt Rune, ki bo v slovensko podeželje investiral 200 milijonov 9

Gradnja optičnega omrežja bo trajala tri leta