Finance delamo: Gospodarstveniki izzivajo politike

Čas branja: 1 min
10.07.2014  10:26

Trije gospodarstveniki so strankam, ki jim javnomnenjske ankete kažejo najbolje, postavili vprašanja o problemih, ki jih najbolj dušijo pri poslu. Odgovore analizirajo skupaj s Petro Sovdat.

Janez Tomažič preverja ponudbo posojil za mala podjetja. Ali se je ta po dokapitalizaciji banka kaj izboljšala?

Davčna uprava je napovedala poostren nadzor taksi prevozov, Tanja Smrekar preverja, kaj še bodo pospešeno preverjali čez poletje.

Znani sta spremembi, ki se nanašata pavšalno obdavčitev zasebnikov in pravnih oseb. Poleg sedanjega sistema pavšalne obdavčitve do 50.000 evrov prometa se je možnost pavšalne obdavčitve pri obeh vrstah malih poslovnih subjektov dvignila pod določenimi pogoji do 100.000 evrov prometa. Delež avtomatično priznanih odhodkov se je pri obeh vrstah poslovnih subjektov dvignil iz 70 odstotkov na 80 odstotkov. Podrobneje jutri v rubriki Čisti računi.

Z lanskimi rezultati so v horjulskem Metrelu zelo zadovoljni, saj so leto zaključili s prihodki v višini 13,8 milijona evrov, čistega dobička pa so imeli 2,2 milijona evrov. Kako so v podjetju, ki 95 odstotkov proda v tujini, premagali krizo, na tematski strani Izvozniki.si piše Stela Mihajlovič.

Kakšne ugodnosti imajo srbska podjetja pri poslovanju z Rusijo in kako odpreti podjetje v Srbiji, na tematski strani Biznis plus piše Mladen Miković.

finance-delamo-001-jm.1404980676.jpg.n.600px.jpg finance-delamo-001-jm.1404980676.jpg.n.600px.jpg
Albina Kenda in urednica Finance Weekend V ponedeljek se začenja nov, šesti krog pogajanj o sklenitvi evropsko-ameriškega trgovinskega in naložbenega sporazuma. Albina Kenda je za Finance Weekend analizirala prednosti in pasti tega partnerstva, z Natašo Koražija pa sta proučili, kakšen bo njegov vpliv na posamezne panoge in ali na več poslov lahko računajo tudi slovenska podjetja. Nogometni navdušenci, ki med svetovnim nogometnim prvenstvom radi pomodrujejo, kaj bi posamezni selektor moral narediti in česa ne, se že več let sicer lahko kot nogometni menedžerji preizkusijo prek mobilne igrice Top Eleven. Gre za eno najbolj priljubljenih tovrstnih igric na svetu, ki jo vsak mesec igra okoli 12 milijonov ljudi. Manj znano pa je, da so igrico zasnovali trije mladi Beograjčani. Kako se je vila pot od ideje do svetovne uspešnice, piše beograjska kolegica Jelena Aleksić. Tjaša Zajc pa se je v Ruandi pogovarjala še z enim zanimivim mladeničem, kanadskim start-upovcem, ki, drugače kot drugi, v tej državi vidi svojo poslovno priložnost. Kje?

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci Rast plač po slovensko: v katerih panogah je najvišja in kakšna bo v prihodnje?

Kupna moč povprečne plače se je letos okrepila za 2,5 odstotka

SUBV
Članki
Članki Pogajanja za evropski denar: koliko ga bomo imeli za ceste in železnice od leta 2021

Evropska unija ima poseben mehanizem za sofinanciranje gradnje prometne infrastrukture

TOP JOB
Ambasadorji
Ambasadorji (intervju) Ko v Londonu gledaš nezadovoljne vodje, se vprašaš, ali res to hočeš 2

Lilijana Mikluš o tem, zakaj se je po šestih letih dela v London Cityju vrnila domov

Tovarna
Dobre prakse
Dobre prakse Reportaža: Kako v Salonitu Anhovo vsak dan izdelajo tri tisoč ton cementa

Mešanico apnenčastih in glinenih surovin v cement spremenijo v dveh urah; na leto izdelajo milijon ton cementa, vsak teden vanj predelajo...

PRO
Članki
Članki Skupno zavarovanje obeh partnerjev ugodnejše od dveh ločenih zavarovanj

Če primerjamo dve ločeni življenjski zavarovanji s skupnim (vzajemnim) zavarovanjem obeh partnerjev, ugotovimo, da je vzajemno...

FINANCE
Kdo je Lynda Blanchard, nova veleposlanica ZDA v Sloveniji 42

Ameriški senat je s 54 glasovi za in 40 proti potrdil Lyndo Blanchard iz Alabame za veleposlanico ZDA v Sloveniji. Kdaj bo prišla, še ni...

FINANCE
Bertoncelj nad priljubljen davčni trik borznih trgovalcev, kratko pa bodo potegnili tudi mali vlagatelji 4

Sprememba upoštevanja normiranih stroškov pri nakupih in prodajah vrednostnih papirjev buri duhove med vlagatelji

AVTO
Novice
Novice Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo

Novi izvršni direktor bo v skupino prinesel svež zagon za oblikovanje mobilnosti prihodnosti