Proti Janši uvedena preiskava zaradi zemljišča v Trenti

Čas branja: 1 min
09.07.2014  09:50
Sodišče izdalo sklep o sodni preiskavi v zvezi s prodajo zemljišča Janeza Janše v Trenti in njegovim nakupom stanovanja v Komenskega ulici v Ljubljani.

Sodišče je proti Janezu Janši, nekdanjemu predsedniku uprave Imosa Branetu Kastelicu in nekdanjemu direktorju Eurogradenj Klemnu Gantarju uvedlo preiskavo v zvezi s prodajo Janševega zemljišča v Trenti in njegovim nakupom trisobnega stanovanja na ulici Komenskega v Ljubljani, v današnjem Dnevniku piše Mojca Furlan Rus. Sklep sicer še ni pravnomočen, stranke pa se nanj lahko pritožijo, kar pa ne bo zadržalo začetka preiskave.

id-jansa-janez14-be.20140429090950.jpg.o.600px.jpg

Preiskava je uvedena zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja zlorabe položaja in pravic, v katerega naj bi bilo vpletena omenjena trojica. Marca 2005 naj bi tedanji direktor Imosa s takratnim predsednikom vlade Janšo sklenil kupoprodajno pogodbo, s katero je Imos Janši prodal trisobno stanovanje na ulici Komenskega za nekaj več kot 236 tisoč evrov, do dela kupnine pa naj bi Janša prišel prodajo svoje parcele v Trenti podjetju Eurogradnje. Za kvadratni meter parcele je Janša dobil 8,5 evra, čeprav naj bi bila vrednost prodanih zemljišč bistveno nižja. Eurogradnje pa so septembra isto parcelo za 9,4 evra na kvadratni meter prodale Imosu, še poroča Dnevnik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Začenja se: Alfi kupil prvo podjetje, KD Skladi v akcijo konec poletja 1

Zaživel je prvi od dveh zasebnih skladov, ki bosta kupovala slovenska podjetja. Kdo od Slovencev je vložil vanj in koga so že kupili?

FINANCE
Kdo je novi lastnik šenčurskega Baumaxa in kakšni so njegovi načrti 1

Novi lastnik trgovskega objekta, ki je po umiku Baumaxa vrsto let sameval, napoveduje, da bo zgradil sodoben trgovski center.

FINANCE
Kaj dobite od nepremičninskega posrednika za plačilo provizije? 1

Posredniki naštevajo: dobite več, kot določa zakon, če bodo provizije omejene, pa bodo omejene tudi storitve

FINANCE
Zakaj se raje ne pogovarjamo o odpravi omejitve cen nepremičninskih posrednikov?

Zakaj nepremičninski posrednik za prodajo stanovanja v Ljubljani lahko dobi osem tisoč evrov, na Jesenicah pa le 2.400 evrov za enak...

DRAŽBE
Članki
Članki Vila nekdanjega župana Zavrča Mirana Vuka prodana. Kdo je tokrat kupec?

Po spodletelem poskusu prodaje hiše slovaškemu Romisu je stečajno sodišče tokrat očitno presodilo, da hiša ne gre v roke povezanih...

PRO
Članki
Članki Nepremičninski svetovalec je lahko uspešen mediator pri dedovanju in ločitvah

Čustvene zamere v družinah pogosto pripeljejo do nezmožnosti dogovora v primeru ločitev, dedovanj ali drugih življenjskih dogodkov v...

FINANCE
Kaj je projekt Rune, ki bo v slovensko podeželje investiral 200 milijonov 9

Gradnja optičnega omrežja bo trajala tri leta