Čas branja: 1 min
08.07.2014  20:42

Spoštovani bralci!

Jutri v Financah preberite, kaj mora nova vlada storiti, da sploh lahko začne krčenje na odhodkovni strani proračuna. Država namreč še vedno porabi milijardo evrov več, kot jih prejme. Gospodarstveniki ob tem opozarjajo tudi, da se rast ne bo zgodila sama od sebe. Predstavljamo, skratka, strukturne izzive, ki čakajo novo vlado.

Objavljamo tudi četrto nadaljevanje predvolilnih obetov. Tokrat smo pogledali, kako so politične stranke naklonjene privatizaciji. Kako napreduje prodaja Aerodroma in katere so možne ovire, si lahko že zdaj preberete v članku Kaj lahko zniža ceno Aerodroma? Ne le politiki, tudi negotovosti v Adrii Airways.

Podjetja Litostroj Power, Fotona in Varstroj, ki so letos dobila nove lastnike, zaposlujejo, pišemo v prilogi Industrija. Objavljamo tudi intervju s Tecujo Tadžirijem, predsednikom uprave japonske korporacije Daihen, ki je letos kupila lendavskega proizvajalca varilnih aparatov Varstroj.

Politiki v volilnih programih obljubljajo socialna podjetja, zadruge. Je lahko primer Skuhne opozorilo prehitremu navdušenju za tovrstno podjetništvo?

Želimo vam prijeten večer!

Uredništvo Financ

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Za slovenske banke še ne veljajo pogoji evropske direktive o plačilih

Banke in spletni trgovci bi morali biti od sobote skladni z direktivo PSD2, a je Banka Slovenije uvedla prehodno obdobje za nedoločen čas

FINANCE
Svoboda, davki in spodbude 1

Spodbudili bi porabo. In hkrati navijali davke ter varčevali brez reform za večjo učinkovitost.